Hoe overleef je een vliegreis met kleine kinderen?

Neem de reis met ze door van begin tot eind. Concentreer je op het vliegen.Vertel ze: in het vliegtuig ga je eerst drinken, dan eten, dan zitten en dan slapen. Zo weten ze wat ze wanneer kunnen verwachten.
Neem eten en drinken mee voor het landen en stijgen. Bijna alle kinderen hebben moeite met het drukverschil in hun oortjes. Een slok water verhelpt het probleem. Voor kinderen met gevoelige oortjes willen speciale oordopjes ook helpen, maar dat geeft wel een hoop gepruts.

Hoe overleef je een vliegreis met kleine kinderen?

Vraag bij het inchecken om extra stoelen en vraag om de voorste rij! Tot twee jaar heeft je kindje geen recht op een eigen stoel. Maar vaak zijn er stoelen over en krijgen jonge gezinnen een ‘eigen rij.’ Gewoon vragen dus! Ook als je kinderen een eigen stoel hebben, is het handig om de voorste rij (of die onder het filmscherm) te nemen. Dan kunnen er twee kinderen op de grond voor het scherm spelen of slapen.

Geef ze elk uur ander speelgoed of iets te doen. Zorg voor afwisseling. Ga elk uur even de benen strekken en geef ze iets nieuws om mee te spelen. Denk aan kleine of platte dingen zoals een kleurboek.

liefs Marion

Meer informatie

Vlucht vertraagd of geannuleerd? Zo kom je de tijd door!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *