Tracing Thomas – Live theater spektakel!

Tracing Thomas - Live theater spektakel!

Een mysterie waarin jij de hoofdrol speelt!
Nadat Thomas op mysterieuze wijze is verdwenen is het hele eiland uitgekamd zonder resultaat. De politie staat voor een raadsel. Ouders en klasgenootjes zijn radeloos en de politie heeft meer mankracht – en dus jouw hulp nodig! Durf jij het duistere fort binnen te gaan om Thomas levend terug te vinden?

Zo wordt het live theaterspektakel ‘Tracing Thomas’ op de site aangekondigd. Het evenement is op vrijdag 18 mei voor het eerst in de try-out gegaan en is dus spiksplinternieuw. Afgelopen zondag waren wij (Rob, Rocco, mijn vader en ik) aanwezig en konden we – met de anderen aanwezigen – actief op zoek naar Thomas. Want waar was Thomas toch gebleven? Alleen maandag (14 mei) is er nog een try-out en daarna gaat deze theatergame definitief van start!

Wat is Tracing Thomas?

Een goede vraag dat zich niet zo makkelijk laat beantwoorden. Tracing Thomas in een mengeling van theater, een reallifegame, levend cluédo en een escape room. Het speelt zich af op het avontuurlijke en tot de verbeelding sprekende ‘Forteiland’ in IJmuiden. Wat een waanzinnig gave locatie!

Wat kun je verwachten?

Met de boot vaar je naar Forteiland. Op dit eiland – in het fort – speelt het verhaal zich af. Nee, dat is eigenlijk niet waar, want tijdens de bootreis ernaartoe gaat het spel eigenlijk al beginnen.
Op de boot word je in verschillende groepen verdeeld. Op onze dag bestonden de groepen uit zo’n 10 personen, maar ik begreep dat deze groepen ook wat groter konden zijn. Er zijn 5 politieagenten en iedere groep krijgt zijn eigen agent die de groep door het spel zal begeleiden.

lijn groen oudersenzo
Tracing Thomas - Live theater spektakel!

Niks verklappen

Natuurlijk ga ik niks over het spel verklappen, maar ik ga wel in grote lijnen vertellen wat de bedoeling is. Er is een jongen vermist, Thomas, en het is de bedoeling dat je hem gaat opsporen! Dit doe je aan de hand van het bezoeken van verschillende ruimtes, maar ook door het ondervragen van diverse personen.

In totaal doen er 17 acteurs mee aan dit actieve spel, waarvan 5 in de rol van politieagent. De overige spelers zijn verdachten die ondervraagd moeten worden.

Mysterie ontrafelen

Het spel duurt alles bij elkaar zo’n 3 uur. In die tijd ben je actief op zoek naar Thomas en probeer je het mysterie van zijn verdwijning te ontrafelen. Aan de hand van diverse antwoorden, gevonden bewijzen en de bevindingen van je medespelers, kom je steeds meer te weten. Dat is niet alleen leuk, maar ook ontzettend spannend.

Er wordt goed geacteerd en de personages worden geloofwaardig neer gezet. Vooral de acteurs als ‘Tygo’ en ‘Ron’ zijn erg geloofwaardig in hun rol. Echter ook de agenten komen zeer waarheidsgetrouw over (goede casting!) waardoor je wordt meegesleept in de rol van ware ‘detective’.

lijn groen oudersenzo
Tracing Thomas - Live theater spektakel!

Voor wie geschikt?

Het spel is geschikt voor kinderen (vanaf 12 jaar) en volwassenen. Het fort is gebouwd in 1880 en is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen (en/of kinderwagens). Je moet soms door smalle gangetjes en soms een trap op. Als je dus heel slecht ter been bent, wordt het lastig. Het spel is echter dermate ‘actief’ dat het ook voor de oudere detectives geen probleem hoeft te zijn. Je kunt je namelijk zo rustig of druk maken, zoals je dat zelf wil. Ben je niet zo snel? Dan is dat ook eigenlijk geen probleem, omdat je het uiteindelijk met elkaar doet.

Het spel is ontworpen voor duo’s/trio’s, maar als je je alleen wilt opgeven, dan is dat ook mogelijk (maar misschien minder gezellig). In dat geval word je gekoppeld aan een ander.

Praktische informatie

De tickets kosten 65 euro per persoon en zijn via de site te bestellen.
Forteiland IJmuiden ligt tussen de sluizen van IJmuiden. Vanaf de kade word je met een boot naar het eiland gebracht. Je kunt hier gratis parkeren.

liefs Marion

Meer informatie

Janneman Robinson & Poeh, de nieuwe film van Disney
Hotel Transsylvanië 3, op vakantie met de leukste monsterfamilie
Jurassic World – Fallen Kingdom

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *