Telefoon beschermen | Zo doe je dat

Telefoonhoesje - Telefoon beschermen | Zo doe je dat

Veel mensen lopen rond met een smartphone die beschadigd is. Vooral tieners en jongeren zie je vaak over straat gaan met een toestel vol barsten en krassen. Het is geen gezicht en het is bovenal erg zonde, nu telefoons vandaag de dag gemiddeld een waar fortuin kosten. Hieronder lees je hoe je een smartphone goed kan beschermen, zodat deze lang meegaat en aan het eind van de rit nog wat geld kan opleveren.

Gebruik een telefoonhoesje

Een hoesje kan veel risico’s dekken als het gaat om de bescherming van je kostbare smartphone. Een telefoonhoesje is niks anders dan een omhulsel dat de trillingen die vrijkomen bij een val of een stoot absorbeert. De hoeveelheid bescherming dat een telefoonhoesje in de praktijk biedt, hangt af van het soort hoesje waar je mee te maken hebt. Wanneer je een kijkje neemt op de website van een betrouwbare verkoper van hoesjes, zoals hoesjesdirect.nl, kom je tot de conclusie dat er erg veel soorten hoesjes bestaan. Hieronder vind je tekst en uitleg met betrekking tot een aantal populaire soorten.

Backcover

Een backcover biedt bescherming aan de achterzijde van het toestel, alsmede aan de zijkanten. Een dergelijk telefoonhoesje heeft als voordeel dat het scherm altijd te zien is, zonder dat je het hoesje bijvoorbeeld eerst hoeft open te klappen. Nadeel is wel dat het blootgestelde scherm hierdoor ook sneller kapot zal gaan bij een val, ondanks het feit de backcover een groot deel van de impact zal absorberen.

Bookcase

Een bookcase is in veel opzichten een ideaal hoesje. Deze bedekt immers niet alleen de zij- en achterkant, maar ook de voorkant. Het scherm zal dus ook beschermd zijn. Wanneer je de smartphone gaat gebruiken, sla je het hoesje simpelweg open. Bijkomend voordeel is dat de meeste bookcases ruimte bieden voor pasjes. Dit maakt het gebruik van een klassieke portemonnee bijvoorbeeld grotendeels overbodig.

lijn groen oudersenzo
Telefoonhoesje - Telefoon beschermen | Zo doe je dat
lijn groen oudersenzo

Bumper

Een bumper is letterlijk een omhulsel van je toestel. Met andere woorden, het dekt slechts de randen. De voor- en achterzijde worden dus niet gedekt door een bumper. Een bumper helpt bij de bescherming van de meest kostbare delen van je smartphone. Een toestel zal in de meeste gevallen immers specifiek op één hoek vallen. Het is dus een ideale oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een niet té opvallend hoesje.

Skin

De zogenoemde ‘skins’ zijn de laatste jaren erg in opkomst. Dergelijke skins bieden praktisch geen bescherming bij vallen en stoten. Wel beschermen ze je toestel tegen krassen aan de achterkant. Een skin is in feite een sticker in het formaat van de achterkant van je telefoon. Het voordeel van een skin is naast de bescherming tegen krassen, dat je niet merkt dat deze op het toestel zit. Dit geeft een vrij gevoel, alsof je het toestel zonder enige bescherming gebruikt.

Overweeg aanvullende bescherming

Naast het gebruiken van een hoesje, zijn er andere maatregelen mogelijk die wat aanvullende bescherming aan je smartphone bieden. Een voorbeeld hiervan is het aanbrengen van een extra screenprotector boven op het normale glas. Vandaag de dag zijn dergelijke screenprotectors erg goed en betrouwbaar. Wanneer de telefoon valt, hoef je alleen de screenprotector te vervangen en blijft het scherm dus zo goed als nieuw. Een goede tip is om een screenprotector te combineren met een backcover. Vooral jongeren vinden een bookcase bijvoorbeeld minder fraai.Een andere soort van aanvullende bescherming dat de laatste jaren erg in opkomst is, is het gebruik van een zogenoemde PopSocket. Dergelijke PopSockets zijn een soort mini-handvaten waar je je vingers langsheen kunt zetten. Dit zorgt dus voor erg veel grip en een veilig gevoel. PopSockets zijn bij hoesjesdirect.nl te verkrijgen in verschillende kleuren en prints.

Bescherming begint bij de gebruiker

Het klinkt wellicht wat hard, maar een smartphone gaat niet vanzelf kapot. In de meeste gevallen is er immers een impuls van buitenaf nodig die het toestel kapot maakt. Denk bijvoorbeeld aan een val op het asfalt of een stoot tegen een stenen muur. Een schadevrij toestel begint dus bij de gebruiker. Daarmee is het hoe dan ook aan te raden om een smartphone met zorgvuldigheid te gebruiken, ook al is deze voorzien van bescherming.

liefs Marion

Extra informatie

Kind aan de smartphone? Met deze tips gaat het goed!
Checken van de smartphone: Wel of niet doen?
Gameverslaving, vluchten in een digitale wereld. Kan het kwaad?
Vanaf welke leeftijd aan de smartphone?
Online oplichting, hoe bescherm je jezelf hiertegen?
Kinderen en social media. Vanaf welke leeftijd?
Yubo – de dating app voor tieners
Maki en zijn mobieltje
Eerste mobiel voor je kind
Android apps krijgen speciaal label voor kinderen
Vanaf welke leeftijd is de ipad geschikt?
Waarom een iPhone hoesje het ideale cadeau is

Bronvermelding

Stockfoto’s: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Hoesjesdirect.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *