Speelgoed van het Jaar Verkiezing kondigt unieke ontwerpwedstrijd aan

Speelgoed van het Jaar Verkiezing kondigt unieke ontwerpwedstrijd aan

Dat we speelgoed leuk én belangrijk vinden voor kinderen, steken we op Oudersenzo niet onder stoelen of banken. Naast informatieve blogs over het belang van goed speelgoed, vind je ook allerlei leuke speelgoedreviews op de site. Niet zo gek dat we een aantal jaar hebben plaatsgenomen in de vakjury van de verkiezing “Speelgoed van het jaar”. Helaas hadden we afgelopen jaar geen tijd, maar het bestuur van de verkiezing ging natuurlijk gewoon door met de promotie van goed speelgoed. Ze zijn immers niet voor niks al 50 jaar een begrip. Speelgoed van het Jaar kondigt een gloednieuwe ontwerpwedstrijd aan: Kinderen Ontwerpen Speelgoed.

Ontwerpwedstrijd: Kinderen ontwerpen Speelgoed

Met deze wedstrijd kunnen kinderen en scholen zelf speelgoed ontwerpen. Want de Nederlandse speelgoedmarkt sluit niemand uit; iedereen kan en mag spelen en iedereen kan speelgoed ontwerpen! De vakjury van de verkiezing gaat al het speelgoed beoordelen. Het winnende speelgoed kan zelfs geproduceerd en opgenomen worden in de winkels! Wie weet, wordt het winnende speelgoed wel een wereldwijde trend! Dat kan zo maar!

lijn groen oudersenzo
Speelgoed van het Jaar Verkiezing kondigt unieke ontwerpwedstrijd aan

Alle trends beginnen bij een goed idee

Super populaire spellen als Monopoly, zelfs puzzels en Pokémon zijn allemaal door iemand thuis bedacht, net als vele andere bekende speelgoedartikelen. Deze spellen zijn inmiddels in miljoenen huizen van mensen wereldwijd te vinden. Ambassadeur van de ontwerpwedstrijd Maxim, nu 9 jaar, bedacht vorig jaar het spel MaXimaal. Dit spel heeft de Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2021 in België gewonnen en is inmiddels al meer dan 40.000 keer verkocht. Daarom weet Maxim als geen ander dat je ook vanaf je keukentafel succesvolle spellen kan bedenken, die vervolgens ook nog in de winkels komen te liggen.

Ook scholen kunnen meedoen!

Scholen kunnen zich aanmelden via ontwerpspeelgoed.nl en kunnen hun ontwerp in sturen. Dit kan met een echt prototype en door middel van een videopresentatie en uitleg van het ontwerp door de bedenkers en makers. Uit alle inzendingen, waarbij zowel het prototype als de presentatie worden beoordeeld, worden de beste vijf gekozen door de vakjury van de verkiezing. Uit deze selectie inzendingen wordt de uiteindelijke winnaar gekozen door de zes partners van de wedstrijd: LEGO, Asmodee, Identity Games, BOTI en Lobbes.nl.

lijn groen oudersenzo
Speelgoed van het Jaar Verkiezing kondigt unieke ontwerpwedstrijd aan

Speelgoed Gala

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het tweede Nederlandse Speelgoed Gala in november en wint diverse mooie prijzen, waaronder heel veel speelgoed. Tevens bestaat de kans dat het idee echt geproduceerd gaat worden. Belandt jouw speelgoedidee in de winkel? Winkels in Nederland werken mee om deze droom waar te maken.
Scholen die meedoen aan de ontwerpwedstrijd maken kans op een bezoek van professionals uit de speelgoedindustrie. Bovendien ontwikkelt Kidsweek een speelgoed lesprogramma.

liefs Marion

Meer informatie

Samen spelen is een kwestie van blijven proberen
Babyspel. Spelen met je baby. Maar hoe dan?
Sensory play: Zo stimuleer je zijn zintuigen!
Hoe leert je peuter samen te spelen met andere kinderen?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Speelgoed van het jaar.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *