Speciale momenten vastleggen in een boek, hoe bijzonder!

Speciale momenten vastleggen in een boek, hoe bijzonder!

In al onze drukte zouden we het soms bijna vergeten om zoveel en vaak mogelijk met elkaar te genieten, speciale momenten te delen. Leuk dingen doen, nieuwe ervaringen opdoen, mooie momenten met elkaar delen, prachtige herinneringen sparen. En dat hoeven echt niet allemaal spectaculaire ervaringen te zijn als een rondreis door Indonesië of een shopweekend in London. Ook dicht(er) bij huis zijn mooie momenten genoeg. Een dagje strand, een wandeling in het bos, de eerste stapjes, die prachtige schaterlach of die geweldige picknick.

Internet is vluchtig

En met je smartfoon in je hand, maak je daar natuurlijk de mooiste foto’s van. Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, ze staan bol van al de mooie foto’s. Maar Internet is vluchtig en een foto wordt niet langer bekeken dan de volgende update en als je niet regelmatig een nieuwe foto toevoegt, is er nagenoeg niemand meer die je nog naar je foto’s komt kijken. Hoe zonde.

Voor jou zijn die foto’s veel meer dan een handjevol pixels. Voor jou vertellen ze het verhaal, je gevoel, je ervaring, je beleving. Een verhaal met een begin maar zonder einde. Die foto was slechts een momentopname van een veel langer verhaal. Gelukkig zijn je herinneringen eeuwigdurend. Of nou ja, tenminste zolang je leeft.

Fotoboek

Natuurlijk wil je die prachtige herinneringen zo lang mogelijk levendig houden. Je kunt bijvoorbeeld een boek laten drukken bij reclameland.nl of er een schilderij van laten maken, een koffiemok of T-shirt. Tegenwoordig is er van alles mogelijk.

Ik heb er inmiddels heel wat verzameld van mijn zoon. Ik vond foto’s uitzoeken en inplakken altijd een ramp en echt mooi bleef het ook niet. Fotograferen vind ik leuk, maar meestal verdwenen mijn foto’s gewoon ergens in een lade. Totdat er mogelijkheden kwamen om foto’s in een online fotoalbum te rangschikken en deze uitgeprint naar je toe te laten sturen. Vanaf dat moment ging er een wereld voor mij open. Niet alleen voor mij trouwens, want ook mijn ouders heb ik heel wat keren verwend met zo’n kant-en-klaar album. En mijn moeder gaf ik ieder jaar een nieuwe agenda, vol met foto’s van haar kleinkind. Daar was ze altijd erg blij mee.

lijn groen oudersenzo
Speciale momenten vastleggen in een boek, hoe bijzonder!

Grote glimlach

Inmiddels is mijn zoon een puber en pubers laten zich niet meer zo makkelijk fotograferen. Jammer! Maar zijn jonge jaren zijn vastgelegd en verzameld in een aantal prachtige fotoboeken. Er komt vanzelf weer een moment dat hij dit weer leuk gaat vinden en misschien wel samen met zijn partner – of misschien zelfs met zijn kinderen – met een grote glimlach door zal bladeren. Zo word niet alleen ik op dit moment blij van zo’n boek maar over een aantal jaar ook mijn zoon…

Niet van de albums?

Ben je niet zo van de albums? Dan kun je bijvoorbeeld ook een herinneringsdoos maken, een doos die jouw mooiste momenten verzamelt. Foto’s, een bonnetje van dat romantische etentje, een foldertje van die waanzinnig te gekke reis, het eerste rompertje van je zoon of dochter, een krant met dat bijzondere artikel, een mooi gedicht wat je raakt, die prachtige liefdesbrief en die gedroogde roos uit het boeket die je partner gaf toen hij vroeg of je hem wilde trouwen. Een doos met jouw dierbare herinneringen, waar ook een paar van je meest dierbare foto’s in bewaard kunnen worden.

Het maakt niet uit wat je er mee doet, als je er maar zuinig op bent, want mooie herinneringen zijn er om te koesteren…

liefs Marion

Meer informatie

De beste foto maken met je smartphone
De origineelste cadeautjes voor opa en oma
Kraamcadeaus waar je nieuwe ouders écht blij mee maakt!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *