Prijs vergelijken van het Römer Trifix 2 I-Size Autostoeltje Cosmos

Heb je de Römer Trifix 2 I-Size Autostoeltje Cosmos Black op het oog? Voor je tot aanschaf over gaat is het handig verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. In deze blog hebben we dit alvast voor je gedaan. Wij verwijzen hierbij vrijblijvend door naar webshops. Dit doen wij soms met een affiliate link, dit houdt in dat wij bij aankoop een kleine commissie kunnen ontvangen. Dit beïnvloedt echter niet onze voorkeur. Wij zijn neutraal in onze prijsvermeldingen.

Autostoeltje kopen, waar let je op?

Bij veilig vervoer van je baby, hoort een veilig autostoeltje, het beschermt je kindje als je onverhoopt een botsing krijgt. Voor kinderen kleiner dan 135 centimeter is een gewone autogordel niet geschikt. Het is daarom verplicht jonge kinderen in een autostoel te vervoeren totdat hij deze lengte heeft bereikt. De verplichting geldt zowel voor in de auto als achterin de auto. Ook als je een kind van een ander vervoert. Zet echter een baby alleen in een autozitje op de voorstel als de airbag is uitgeschakeld.

Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf.

Kies het juiste stoeltje op basis van de lengte/gewicht

Baby Baby/peuter Peuter/kleuter Kleuter/kind
Lengte 40-85 cm 40-105 cm 80-105 cm 105-150 cm
Gewicht Tot 13 kg Tot 18 kg Van 9 – 18 kg Van 15-36 kg
Leeftijd Tot 15 maanden Tot 4 jaar Van 12 mnd tot 4 jaar Van 3,5 tot 12 jaar

Groep Groep 0+ Groep 0+/1 Groep 1 Groep 2/3

Hoe vaak wil je de autostoel gaan gebruiken?

Een meegroeistoel is prima als je het zitje niet zo vaak wilt gaan gebruiken (en er dus lang mee wilt doen) maar het gaat vaak ten koste van comfort. Als je van plan bent het autostoeltje vaak te gebruiken, kies dan liever voor een goed passend stoeltje.

lijn groen oudersenzo
Römer Trifix 2 I-Size Autostoeltje Cosmos Black

Past het autostoeltje ook op de wandelwagen?

Als je regelmatig op pad gaat, is dat natuurlijk wel heel fijn. Je hoeft dan alleen een onderstel mee te nemen en je kunt het autozitje er eenvoudig opzetten. Er bestaan zogenaamde trio-wandelwagens waarbij de autostoel is inbegrepen.

Voldoet het autostoeltje aan alle Europese veiligheidsnormen?

Deze veiligheidsnormen, zoals de i-Size, zijn er niet voor niets, ze bieden een extra veiligheidsgarantie. De i-Size geldt sinds 2012 maar is niet verplicht. Het is echter wel een fijn en veilig idee. De i-Size stoeltjes zijn niet alleen getest op frontale bescherming maar ook op de zijdelingse. Deze norm heeft de oude ECE/R44 norm vervangen om het autovervoer van kinderen nog veiliger te maken. Sinds 2019 worden er geen R44-autostoeltjes meer gemaakt, waardoor ze langzaam uit de winkels zullen verdwijnen.

Is het autostoeltje comfortabel?

Als je echt een comfortabel autostoeltje voor je kindje wil, zorg er dan voor dat je er eentje kiest die gevuld is met traagschuim. Een hoofdsteun in de vorm van een V zorgt ook voor meer comfort en het is ook fijn als je de rugsteun kan vertellen.

Is hij eenvoudig in gebruik?

Niks zo irritant als een autostoeltje plaatsen wat veel gedoe is. Let daarom bij de aanschaf of het autostoeltje eenvoudig te plaatsen is. Afneembare bekledig is trouwens ook prettig, zodat je het kunt wassen bij eventuele ongelukjes.

Is een tweedehands autostoeltje een optie?

Uit het oogpunt van kostenbesparing zou je geneigd kunnen zijn om een tweedehands autostoeltje te kopen. Echter weet je niet of er een aanrijding mee geweest is en of het stoeltje van binnen, onherstelbaar beschadigd is. Vaak kun je dit aan de buitenkant niet zien.

lijn groen oudersenzo
xxx

Römer Trifix 2 I-Size Autostoeltje Cosmos Black

De TRIFIX i-SIZE is speciaal gemaakt voor kinderen van 76-105 cm lang, waardoor dit het ideale vervolg op elk baby-autostoeltje is. Dankzij de geïntegreerde ISOFIX-aansluitingen en Top Tether is het zitje eenvoudig en veilig te installeren, en door het geoptimaliseerde zitgedeelte is er genoeg ruimte voor een opgroeiend kind van 15 maanden tot ca. 4 jaar

De Römer Trifix 2 I-Size Autostoel is voorzien van een gepatenteerd anti-kantelsysteem. Hierdoor gaan de krachten bij een aanrijding eerst naar beneden en daarna in mindere mate voorwaarts waardoor de kans op nek- en hoofdletsel een stuk kleiner is. De geïntegreerde SICT inside in de grote, gevoerde zijvleugels bieden je kindje optimale bescherming bij een zijwaartse botsing.

Zoals alle autostoelen die voldoen aan de strenge I-Size veiligheidsnorm wordt ook de Römer Trifix 2 I-Size Autostoel bevestigd door middel van Isofix. Met deze Isofixhaken is de autostoel muurvast bevestigd aan de carrosserie van de auto. De autostoel wordt altijd met de rijrichting mee geplaatst. Een Top Tether in v-vorm zorgt voor extra stevige bevestiging en voorkomt dat de autostoel gaat kantelen bij een aanrijding.

Kleuren

Het autostoeltje is uitgevoerd in de kleuren: Cosmos black, Storm grey, Burgundy red, Blue marble en Grey Marble. De prijzen per kleur kunnen verschillen.

Kenmerken Medela Freestyle Flex Borstkolf

Geschikt voor kinderen van 8 – 20 kg (15 maanden – 4 jaar)
Bevestiging met Isofix en Top Tether
Verstelbaar in 4 verschillende posities
Top Tether in v-vorm voorkomt dat de autostoel gaat draaien
Grote, gevoerde zijvleugels met SICT inside
V-vormige hoofdsteun beperkt bewegingen van het hoofd bij zijwaartse botsing
Gepatenteerd anti-kantelsysteem
Hoofdsteun en 5-puntsgordel groeien met je kindje mee
Bekleding en gordelpads zijn verwijderbaar
Voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm

Productinformatie

Kleur zwart
Merk Britax Römer
Groep groep 1 (9 maand – 4 jaar)
Bevestigingswijze Isofix
Type gordel 5-punts veiligheidsgordel
Rijrichting vooruit
Draaibaar nee
Slaapstand ja
Voldoet aan i-Size ja
Hoofdsteun ja
Bekleding wasbaar ja
Inclusief zitverkleiner ja
Gewicht 10,5 kg
Afmetingen hoogte 65cm, breedte 45cm, diepte 54cm
Lengte kind 8-20kg / 76 cm – 105 cm

Garantiebepalingen

Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar

EAN

4000984192391

Prijzen

Prénatal 90,95 euro Beste prijs
Babydump 249 euro Beste prijs
Babyplanet 249 euro Beste prijs
Pinkorblue 284,90 euro Beste prijs
Babypark 269,91 euro Beste prijs

Disclaimer

Alle vermelde prijzen en informatie zijn gebaseerd op toegankelijke informatie op 31 maart 2023.

liefs Marion

Meer informatie

Prijsvergelijking andere producten (overzichtspagina)
Babynestje Sleepyhead Deluxe La vie en rose
Medela Freestyle Flex Borstkolf
Volgens deze ouders zijn dit de meest nutteloze babyuitzet items
Zwanger van de eerste, welke spullen heb je nodig?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *