Prijs vergelijken van de Medela Freestyle Flex Borstkolf

Prijs vergelijken van de Medela Freestyle Flex Borstkolf

Heb je de Freestyle Flex Borstkolf van Medela op het oog? Voor je tot aanschaf over gaat is het handig verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. In deze blog hebben we dit alvast voor je gedaan. Wij verwijzen hierbij vrijblijvend door naar webshops. Dit doen wij soms met een affiliate link, dit houdt in dat wij bij aankoop een kleine commissie kunnen ontvangen. Dit beïnvloedt echter niet onze voorkeur. Wij zijn neutraal in onze prijsvermeldingen.

Borstkolf kopen, waar let je op?

Een borstkolf is niet het eerste item wat je hoeft te kopen, het is zelfs beter om even te wachten totdat je weet hoe het geven van borstvoeding verloopt. De eerste periode moet de melkproductie nog goed op gang komen en dat kan best een paar weken duren, voordat dit goed verloopt. Is het eenmaal goed op gang, dan kan een kolfapparaat een handig hulpmiddel zijn. Er zijn verschillende soorten en het is belangrijk een kolfapparaat te kiezen die goed bij je past.

Hoe werkt een kolfapparaat?

Een kolfapparaat zuigt ritmisch het melk uit je borst. Veelal gebeurt dit door het opbouwen en verbreken van een vacuüm maar er zijn ook kolfmachines die precies kunnen nabootsen hoe een baby uit je borst drinkt. Soms kun je het zuigritme en zuigkracht zelf aanpassen. Door het ritmische zuigen komen er hormonen, vrij welke het toeschietreflex opwekken waardoor de melkklieren worden samengedrukt. Door deze combinatie, gaat de melk stromen.

Afhankelijk van hoe vaak je gaat kolven en je persoonlijke voorkeuren, kies de het kolfapparaat wat het beste bij je past. Dat kan een elektrische kolf zijn, maar als je niet van plan bent om heel vaak te kolven, vind je misschien een handkolf wel veel praktischer.

lijn groen oudersenzo
Prijs vergelijken van de Medela Freestyle Flex Borstkolf

Waar let je op bij de aanschaf van een kolfapparaat?

Het is belangrijk dat de tepel precies in de tunnel van de trechter past, dit mag niet klemmen. Je wilt immers niet de borst beschadigen. Kies een kolf op het verwachte gebruik, met welk doel ga je kolven? Hoe vaak ga je kolven? Hoe lang wil je kolven? Hoeveel tijd heb je om te kolven? Gaat de borstvoeding makkelijk?

Kies het liefst voor een kolfapparaat dat BPA-vrij (Bisfenol A) is. BPA is een chemische stof die gebruikt wordt voor verschillende plasticsoorten en is vermoedelijk schadelijk voor de gezondheid.

Liever niet tweedehands

Wil je op de aanschafprijs besparen? Logisch, maar een kolfapparaat is iets wat je beter niet tweedehands kunt kopen. De apparaten zijn lastig schoon te maken, waardoor een tweedehands kolf vaak niet zo hygiënisch is. Ook kun je aan de buitenkant niet zien of de onderdelen in het apparaat versleten zijn. Wil je toch liever een tweedehands exemplaar, koop dan in ieder geval een nieuwe afkolfset met de juiste maat schilden en let dan op de volgende punten:

  • heeft de kolf een gesloten systeem?
  • hoe oud is de kolf?
  • is de aankoopnota aanwezig?
  • zijn er nog onderdelen voor te koop?
  • hoe intensief is de kolf gebruikt?
  • valt de kolf nog onder de wettelijke garantie?

Bij een aantal verzekeraars (aanvullende verzekering) kun je de aanschaf of huur van een kolfapparaat (deels) vergoed krijgen. Check hiervoor de polisvoorwaarden!

lijn groen oudersenzo
Prijsvergelijken: Medela Freestyle Flex Borstkolf

Richtlijnen kolven

  • handmatig, enkelzijdig duurt 10-15 minuten
  • elektrisch, enkelzijdig duurt 10-20 minuten
  • elektrisch, dubbelzijdig duurt 7-15 minuten

Plan een kolfconsult bij een lactatiekundige

Je borsten kolven is een andere techniek dan wanneer je baby bij je drinkt. Aangezien de kolf werkt op basis van een vacuümpomp, kun je je voorstellen dat hij goed moet zitten voor een goede werking. Een lactatiekundige kan je helpen bij de keuze van een juiste borstkolf en je leren hoe je deze zo goed mogelijk kunt gebruiken. De kans is groot dat je zorgverzekering dit consult wil vergoeden. Check dit in de polisvoorwaarden.

Medela Freestyle Flex Borstkolf kolfapparaat

De Medela Freestyle Flex Borstkolf Kolfapparaat is de meest uitgebreide en innovatieve borstkolf van Medela. Hij past naadloos in de actieve levensstijl van elke moeder. Medela Freestyle Flex is een dubbele, elektrische borstkolf waarmee je eenvoudig en efficiënt je moedermelk afkolft. Deze kolf is perfect voor moeders die in de helft van de tijd een extra flesje willen afkolven!

Het borstschild van de nieuwe Medela Flex borstkolven heeft een wijdere openingshoek van 105°, wat voor een betere pasvorm zorgt. Dit helpt om te voorkomen dat de melkkanalen samengedrukt worden en daardoor wordt de melkstroom bevorderd. Hierdoor levert de Flex technologie 11% meer melk op en zorgt het voor 4% betere lediging van je borsten. Daarnaast heeft het schild een ovale vorm dat 360° gedraaid kan worden. Zo kun je het borstschild plaatsen in de positie die het beste aansluit op jouw borst. Bovendien heeft het nieuwe borstschild een zachte, flexibele rand voor een natuurlijk en comfortabel gevoel.

Ook beschikken de Medela Flex kolven over een nieuwe connector. Deze bestaat uit minder en grotere onderdelen, waardoor het makkelijker is om deze te onderhouden en schoon te maken. Bovendien heeft de connector een ingebouwde overloopbeveiliging. Dankzij deze overloopbeveiliging kan de melk, bij juist gebruik van de kolf, niet teruglopen in de kolf en kun je kolven in een ontspannen houding.

lijn groen oudersenzo
Prijs vergelijken van de Medela Freestyle Flex Borstkolf

Kenmerken Medela Freestyle Flex Borstkolf

Dubbelzijdig voor supersnel afkolven
Flex-technologie voor 11% meer melk
2-fase systeem stimuleert het natuurlijke zuiggedrag van je baby
Zeer compact en licht
Verlicht touchscreen
Compatibel met MyMedela app
Draaibare, ovale borstschilden voor een perfecte pasvorm
Incl. borstschilden (21 en 24 mm) met zachte rand en hoek van 105°
Vertraagde start van 10 seconden (voor plaatsen borstschilden)
Voorzien van pauze-functie
Inclusief extra maat borstschild, koeltas incl. flesjes, adapter met USB aansluiting en draagtas
Inclusief USB oplader
Pauze functie
Compatibel met MyMedela app
Dubbelzijdig, supersnel afkolven

Productinformatie

Kleur licht geel/grijs
Type borstkolf elektrisch, dubbelzijdig
BPA-vrij ja
Vaatwasser veilig ja
Volledig steriliseerbaar ja
Verschillende maten borstschilden ja
Gewicht 2382 gram
Product hoogte 46,5 cm
Flowsysteem Multiflow
Meegeleverde accessoires accu, kabel, laadstation, USB lader

Garantiebepalingen

Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
Reparatie type: Carry-in

EAN

7612367065771

Prijzen

Babydump 202,30 euro prijs
Coolblue 239 euro prijs
Gewoonborstvoeding.nl 245 euro prijs
Wehkamp 251 euro prijs
Bol.com 251,99 euro prijs
Babypark 298,59 euro prijs

Disclaimer

Alle vermelde prijzen en informatie zijn gebaseerd op de toegankelijke informatie op 21 februari 2023.

liefs Marion

Meer informatie

Prijsvergelijking andere producten (overzichtspagina)
Babynestje Sleepyhead Deluxe La vie en rose
Wipstoel Little World Stardust
Volgens deze ouders zijn dit de meest nutteloze babyuitzet items
Zwanger van de eerste, welke spullen heb je nodig?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *