Originele babynamen. Ga jij voor een frisse wind?

Originele babynamen. Ga jij voor een frisse wind?

Na jaren grapjes maken over de naam van jullie toekomstige kind, is het nu tijd om écht een naam te kiezen! Ben je nog steeds verliefd op die ene naam waar je al tien jaar mee rond loopt, of is het tijd voor een frisse wind en ben je op zoek naar originele babynamen? Misschien kun je juist helemaal niets leuks bedenken, of zijn de babynamen die je leuk vindt al gebruikt in jullie vrienden- of familiekring.

Originele babynamen

Het liefst wil je natuurlijk een originele naam, met een mooie betekenis of een bijzondere klank. Wij helpen je op weg! Hier vind je de 10 meest originele babynamen.

Boan

Boudewijn Zenden noemde zijn zoon Boan: een heerlijk klinkende, vlotte naam die nog maar weinig gebruikt werd! Hoewel Boan het vaakste aan jongens wordt gegeven, is het zeker een uniseks naam te noemen: ook bij een meisje past de Boan heel mooi.

Flóra

Houd je van de veelgebruikte namen “Floor” en “Florien”, maar zoek je een originele variant? Flora is de Romeinse godin van de bloemen en wordt in Nederland vaak in één adem genoemd met “fauna”: zo vormt de naam Flora een mooie verwijzing naar de schoonheid van de natuur. De naam is afgeleid van het Latijnse woord “Flos” dat “bloem” betekent en kan met een accent aigu worden geschreven om de naam nog mooier te maken: Flóra.

lijn groen oudersenzo
Originele babynamen. Ga jij voor een frisse wind?
Originele babynamen. Ga jij voor een frisse wind?

Otis

De naam Otis wordt meestal aan jongens gegeven en betekent “voortvarend”. Een bekende drager van deze naam is “Otis Redding”, de Amerikaanse soulzanger die met zoveel passie het nummer “(Sittin’ on) The Dock of a Bay” zong. Carolien Karthaus-Spoor (“Florien Fischer” uit GTST) en Jon Karthaus noemden hun zoon ook Otis.

Maru

Dit is misschien wel het pareltje van deze lijst: Maru. Maru is een Japanse jongensnaam die vertaald wordt als “rond”, maar er zit veel meer achter. In Japan drukt het woord Maru namelijk genegenheid en bekoring uit; het is een streling voor het oor. Maar… in Nieuw-Zeeland is Maru juist een meisjesnaam, met “zacht” als betekenis!

Zinzi

Zoek je een originele naam voor je babydochter, met een bijzondere betekenis? Zinzi kan wel eens als winnaar uit de bus komen! Zinzi betekent namelijk: baas van de sterren. Het klinkt bovendien fijn en is écht anders dan anders.

Nim

Een vlotte, en toch mooie naam die je voor zowel jongens als meisjes kunt gebruiken. Toen in 2008 de prachtige film “Nim’s island” uitkwam werd de naam wel eens gekozen, maar nog steeds hoor je deze héél weinig. Erg leuk!

Dilara

Een prachtige naam die vooral aan Arabische meisjes wordt gegeven. Dilara betekent “hartedief” en komt, ondanks de mooie klank, nog niet zoveel voor in ons land. Dilara Horuz is een Nederlandse zangeres en actrice met een Turkse achtergrond, bekend van het Junior Songfestival.

Jeppe

Jeppe is een Deense of Friese variant van “Jacob”: fris, speels en origineel! De Hebreeuwse naam Jacob of Jakob is al wel veel gebruikt en verwijst zowel naar ‘hij zal beschermen’ als ‘hij greep de hiel’. Jacobus was een zeer populaire heilige. Jeppe refereert aan Jacob, maar is een stuk origineler! In de regel wordt de naam aan jongens gegeven.

Nevin

Nevin is ook weer zo’n fijne naam die je voor zowel jongens als meisjes kunt gebruiken. Van oorsprong is de naam Nevin Keltisch en de betekenis is “jong, heilig”. In Amerika geven ouders de naam Nevin aan hun dochters, terwijl in Schotland en Engeland vooral jongens deze naam dragen.

Alivia

Met deze beeldschone meisjesnaam kun je vele kanten op. Alivia is afgeleid van Olivia, wat “Olijfboom” betekent ; maar je kunt in Alivia ook het woord liefde herkennen. Wat je er ook in ziet: het is een prachtige naam die nog aan maar weinig meisjes gegeven werd.

Liefs Irene

Meer informatie

Wat verandert er vanaf 1 januari in de keuze van de achternaam van je kind?
50 Schotse jongensnamen, laat je inspireren!
De 25 meest charmante meisjesnamen met de betekenis
De populairste kindernamen van 2022 waren Emma en Noah!
Het uitkiezen van een babynaam! De leukste feiten!
De populairste babynamen van 2021: Dit zijn de trends!
Dit worden de meest populaire namen in 2021
Babynamen, welke kies je?
Babynamenboek

Bronvermelding

Tekst: Irène Storm
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *