Nostalgische en spannende momenten met de Gremlins

Nostalgische en spannende momenten met de Gremlins

Ieder jaar sluit Pathé het jaar af met Feestdagen Specials. Klassiekers worden dan uit de oude doos gehaald en getoond. Dit jaar was onder andere de beurt aan Home Alone en Gremlins. Bij het horen van ‘Gremlins’ stond Rob direct naast me: ‘Daar wil ik naar toe!’ En wie ben ik dan om dat verzoek te weigeren?

Dus gingen we gisteren naar de Gremlins. Helaas voor Rocco zonder hem, want Rocco zit precies nu in zijn proefwerk week, zijn nachtrust kan hij dus goed gebruiken. In plaats van Rocco ging mijn vader mee. Ook leuk.

Uit 1984

Niet te geloven dat deze film al meer dan 30 jaar oud is! Dat zegt iets over mijn leeftijd, want ik heb hem destijds in 1984 óók gezien. Gedurende de film merk ik dat ik veel ben vergeten. Grote lijnen weet ik nog wel maar veel is ook weer een aangename verrassing. Net als hoe leuk de film nog steeds is! Veel minder snel dan het werk van tegenwoordig, maar nog steeds weet de film te boeien. Niet voor niets dus een klassieker.

Synopsis Gremlins

Waar gaat de film ook alweer over? Ik zal je geheugen even opfrissen!

Randall Peltzer, een worstelende uitvinder, bezoekt een antiekwinkel in Chinatown in de hoop een kerstcadeau te vinden voor zijn zoon Billy. In de winkel ontmoet Randall een klein, harig schepsel dat een mogwai wordt genoemd (Kantonees: “monster”). De eigenaar, meneer Wing, weigert het schepsel aan Randall te verkopen. Zijn kleinzoon verkoopt de mogwai echter in het geheim aan Randall en waarschuwt hem om drie belangrijke regels te onthouden die nooit mogen worden verbroken – stel de mogwai niet bloot aan felle lichten of zonlicht waardoor hij wordt gedood, laat hem niet nat worden en voed hem nooit na middernacht.

lijn groen oudersenzo
Nostalgische en spannende momenten met de Gremlins

Nog vijf mogwai’s

Randall keert terug naar Kingston Falls waar hij de mogwai aan Billy geeft als een huisdier. Billy werkt in de plaatselijke bank, waar hij vreest dat zijn hond Barney zal worden gevangen en gedood door de oudere mevrouw Deagle. Randall noemt de mogwai “Gizmo” en Billy zorgt ervoor hem goed te behandelen. Wanneer Billy’s vriend Pete een glas water over Gizmo morst, komen nog vijf andere mogwai’s uit zijn rug, een onrustiger soort geleid door de agressieve Stripe. Billy toont een van de mogwai aan zijn voormalige wetenschapsleraar, de heer Hanson, die een andere mogwai voortbrengt, waarop Hanson experimenteert. Toen ze thuis waren, trippelde de bende van Stripe hem uit om ze na middernacht te voeden door het netsnoer op zijn nachtkastje te kauwen. Ze maken cocons, net als Hansons mogwai. Kort daarna komen de cocons uit en ze komen tevoorschijn als ondeugende, reptielachtige monsters die Gizmo martelen en Billy’s moeder proberen te vermoorden…

Trailer Gremlins

Meer dan leuk!

Hartstikke leuk om deze film weer op groot scherm te zien! We hebben allemaal absoluut genoten. Ik ben nu alweer benieuwd welk programma Pathé voor volgend jaar in petto heeft!

Wel heel jammer dat Rocco niet mee kon, maar ja… uitgerust zijn voor de proefwerkweek gaat nou eenmaal voor. En na zijn proefwerkweek draait de film niet meer. Misschien heeft hij volgend jaar meer geluk.

liefs Marion

Extra informatie

Horror night, OMG dat wordt een avondje griezelen!
Nederlandse première Pieter Konijn

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© Afbeelding: Gremlins

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *