OMG Een horror night…

Horror night, OMG dat wordt een avondje griezelen!

Ik ben zo stom. Zo verschrikkelijk stom. Ik weet zeker dat ik hier spijt van ga krijgen. Rob en ik gaan namelijk op 8 juni naar een horror night in Kinepolis. En geloof me, ik ben echt on-ge-schikt om daarnaartoe te gaan. Ik leef namelijk altijd volledig mee met alle karakters, waardoor ik bij iedere film zo’n beetje op het puntje van mijn stoel zit. Hierdoor kijk ik niet naar een film, ik zit er gewoon middenin.

Ik leef mee, lach mee, jank mee (zelfs bij animatiefilms, ik maak hierin geen onderscheid) maar ik schrik dus ook mee. En dat doe ik nooit zachtjes. Mijn schrik gaat steevast gepaard met hard geschreeuw. Maar dan ook echt héél hard. Noem het gerust hysterische gekrijs. En door de schrik knijp ik vaak gelijktijdig in de hand, been of arm – beetje afhankelijk van wat ik op dat moment in mijn handen heb – van mijn partner. Die daar vaak weer van schrikt en een gil geeft. Hoewel dit ook door de pijn kan komen. Dat weet ik eigenlijk niet precies.

Absurde inlevingsvermogen

Dat achterlijke absurde inlevingsvermogen is niet het enige dingetje, ik ben namelijk van nature sowieso schrikachtig. Dat heb ik van mijn opa. Die was dat ook. Als kind had ik hier trouwens altijd de grootste schik in. Ik vond het prachtig om mijn opa te laten schrikken. Niet wetende dat mij hetzelfde lot stond te wachten. Het zal wel een karma-dingetje zijn. Echter de combinatie horrofilm en ik, is dus een hele grote mismatch. En toch heb ik kaartjes voor de engste horrorfilm ooit. En alsof dat niet erg genoeg is, gaan we niet gewoon alleen naar die film kijken maar maakt Kineplis er een echte Horror Night van. Wat zo’n beetje synoniem staat voor: kippenvel, ongecontroleerd schreeuwen, extreme transpiratie, misselijkheid en een adrenaline rush.

Waarom???

OMG. En daar heb ik me voor opgegeven? Shit. Waarom heb ik dat in hemelsnaam gedaan? Eigenlijk begon het met een grapje. ‘Hé liefje, er is in Kinepolis binnenkort een Horror Night. Dat is zeker niks voor ons? Haha.’ Mijn lachen verstompte eigenlijk direct nadat ik mijn partner enthousiast hoorde zeggen: ‘Oh leuk! Vertel er eens wat meer over, want dat lijkt me wel wat!’

lijn groen oudersenzo
Horror night, OMG dat wordt een avondje griezelen!

Wie A zegt…

DAMN. Dat was even niet de bedoeling, maar ja, wie A zegt, moet B zeggen. Dus vertelde ik hem over deze speciale horror avond op 8 juni met liefhebbers van het horrorgenre en de belofte van deze bioscoopketen dat ze je de schrik van je leven gaan bezorgen. Ik zag de ogen van mijn lief direct gaan stralen, gevolgd door de woorden ‘Dat gaan we doen!’

Wijze les

En nu zit ik er aan vast en is er geen ontkomen meer aan. Gelukkig duurt het nog even voor het 8 juni is en kan ik nog even extra van het leven genieten… Mocht ik dit overleven, dan heb ik in ieder geval een goede les geleerd: Deel alleen de informatie met je partner, waar je zelf ook interesse in hebt en houd anders wijselijk je lippen op elkaar. Ik ga dit als een soort mantra op mijn spiegel hangen en dagelijks voor mezelf tien keer op zeggen.

Hou jij van griezelen? Info over de Horror night

Misschien ben jij een grotere held dan ik en vind jij het – net als Rob – geweldig om te griezelen, dan kun je nog tickets kopen voor dit event. Hierbij wat praktische info.

Wanneer: 8 juni 2018
Waar: Kinepolis Breda, Dordrecht, Enschede, Groningen, Utrecht, Almere, Den Helder, Emmen, Oss, Zoetermeer en Hoofddorp (Ik zou Zoetermeer niet nemen, want daar zitten wij en daar gaat het publiek doof worden van mijn gekrijs).
Programma:
21.45-22.00 uur Inloop
22.00 – 22.05 uur Korte film Sweet Tooth
22.10 – 00.16 Hereditary
Kijkwijzer: Vanaf 16 jaar

Synopsis Hereditary

Regisseur Ari Aster laat met zijn filmdebuut een zeer verontrustende kijk zien op een huishouden dat op onheilspellende wijze uit elkaar valt. Nadat Charlies oma overlijdt, komt langzaam maar zeker de afschuwelijke waarheid over de afkomst van de familie Graham aan het licht. Annie, Charlies moeder, wordt gedwongen om een duister pad in te slaan om te kunnen ontsnappen aan het noodlot dat hen allen te wachten staat.

liefs Marion

Extra informatie

Hotel Transsylvanië 3, op vakantie met de leukste monsterfamilie
Jurassic World – Fallen Kingdom
Kijkwijzer vernieuwt en verfijnt met extra leeftijden en meer info

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *