Een professionele nanny in huis

In onze steeds drukkere maatschappij is de vraag naar een nanny in huis gestegen. Een nanny biedt niet alleen zorg voor je kinderen, maar brengt ook een stukje rust in het hectische leven van werkende ouders. Maar wat houdt het precies in om een nanny in huis te hebben?

Een Nanny in huis, wat betekent dit eigenlijk?

Wat kun je verwachten?

Een nanny is meer dan alleen een oppas. Ze is een essentieel onderdeel van de opvoeding en ontwikkeling van je kinderen. Zij zorgt voor een gestructureerde dagindeling, biedt educatieve activiteiten, en zorgt voor de emotionele en fysieke welzijn van je kinderen. Dit omvat taken als het bereiden van maaltijden, helpen met huiswerk, en het organiseren van speelafspraakjes. Het is belangrijk om te begrijpen dat een nanny zich vooral richt op de kinderen en hun behoeften.

Hoe regel je een goede nanny?

Het vinden van de juiste persoon kan lastig zijn. Begin met het definiëren van je behoeften: Wat zijn de uren? Wat verwacht je van haar? Vervolgens kun je zoeken via bureaus die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van nanny’s, of via online platforms. Het is cruciaal om referenties te controleren en een grondige achtergrondcheck uit te voeren. Een persoonlijke ontmoeting is ook essentieel om te zien of er een klik is tussen de nanny, jou en je kinderen.

Betrouwbare bureaus

Hier is een overzicht van enkele betrouwbare bureaus voor nanny’s in Nederland:

 • 24NANNIES
  Dit is een high-end service die al 9 jaar particulieren en bedrijven voorziet van de hoogste kwaliteit kinderbegeleiding en opvang. Hun medewerkers worden streng geselecteerd en zorgvuldig gescreend, inclusief referenties en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)​​.
 • Nanny Solutions
  Dit bureau biedt verschillende soorten diensten aan, waaronder de ‘Family Nanny’ voor thuis, de ‘Shared Nanny’ waarbij kosten gedeeld kunnen worden met een ander gezin, en ‘My Nanny’ voor fulltime zorg in loondienst​​.
 • Nanny Service Nederland
  Met jarenlange ervaring in kinderopvang aan huis bieden zij maatwerk voor elk gezin. Ze hebben al meer dan 500 gezinnen bemiddeld en een klanttevredenheid van 92%. Ze bieden onder andere ‘Nanny Exclusief’ (vanaf 30 uur per week) en ‘Nanny Deluxe’ (10-30 uur per week)​​.
 • The Nanny Club
  Gevestigd in Amsterdam, richt dit high-end platform zich op het ontzorgen van ouders bij het vinden van een geschikte babysitter​​.
 • The Nanny Co
  Dit bureau vindt betrouwbare nanny’s met de nodige ervaring en passie voor kinderen. Ze screenen hun nanny’s persoonlijk op geschiktheid en ervaring, en ze controleren referenties en eisen een VOG. Ook interviewen ze de nanny’s uitgebreid op aspecten van persoonlijkheid en motivatie​​.

Wat zijn de kosten?

De kosten van een nanny variëren sterk, afhankelijk van factoren zoals locatie, ervaring, en het aantal uren dat ze werkt. In sommige gevallen kun je in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Houd er rekening mee dat zij een professionele dienstverlener is en dat haar salaris dit moet weerspiegelen. Het is ook gebruikelijk om voor extra kosten zoals reiskosten of speciale activiteiten te betalen.

Waar is een nanny niet voor?

Hoewel zij een grote steun kan zijn in de huishouding, is het belangrijk om te onthouden dat haar primaire rol de zorg voor je kinderen is. Taken zoals zwaar huishoudelijk werk, het beheren van alle huishoudelijke financiën, of het fungeren als persoonlijke assistent van de ouders, vallen over het algemeen niet onder haar verantwoordelijkheden. Duidelijke communicatie over de verwachtingen en grenzen is essentieel voor een goede samenwerking.

De toegevoegde waarde

Een nanny in huis kan een enorme verrijking zijn voor je gezin. Ze biedt niet alleen zorg en educatie aan je kinderen, maar geeft ook ruimte en rust aan de ouders. Het is een investering in de welzijn van je gezin. Met de juiste voorbereiding en communicatie kun je iemand vinden die perfect bij jullie gezin past en een waardevol onderdeel van jullie leven wordt.

liefs Marion

Meer informatie

Au pair, hoe kies je een goede voor je kinderen?
Wist je dat een au pair helemaal niet duur is?
Au-pair bij BN’ers: Luxe diners en goedkope versierpogingen
Kinderopvang, welke mogelijkheden zijn er?
Kinderopvang, wat valt er te kiezen?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *