Mogelijke uitstapjes: Wat is gelukkig weer open?

Mogelijke uitstapjes, wat is gelukkig weer open?

Vorige week hebben we tijdens de persconferentie kunnen horen dat vanaf 11 mei een voorzichtige eerste versoepeling mogelijk is. Na weken zo’n beetje volledig “op slot” te hebben gezeten, mogen er weer steeds meer deuren geopend worden. Dat was onlangs bijvoorbeeld al bij de tandarts en de mondhygiënist en aankomende week komen daar andere verzorgende beroepen bij, zoals kappers, nagelstudio’s en pedicures. Zo zijn er ook weer mogelijke uitstapjes!

Mogelijke uitstapjes: De sportschool

Ik kreeg zelfs gisteren een mailtje van mijn sportschool, dat ik vanaf maandag ook daar weer aan de slag kan. Dat geldt overigens niet voor alle sportscholen, maar mijn sportschool heeft de mazzel dat ze een groot parkeerterrein tot hun beschikking hebben, en buiten sporten mag weer. Overigens gaat dit onder strenge restricties, is het voor maximaal een uur per dag en moet je je van te voren aanmelden, maar toch. Het is fijn om weer een paar keer per week te kunnen gaan bewegen.

De versoepeling is niet alleen heel fijn voor ons, maar natuurlijk ook voor de economie, want er zijn maar weinig bedrijven die financieel zo gezond zijn, die maanden – zonder enige vorm van inkomsten – kunnen overbruggen.

Mogelijke uitstapjes: Let op de anderhalve meter maatregel

Zelfs de horeca mag binnenkort de deuren weer openen. En natuurlijk blijft de anderhalve meter maatregel van kracht en zijn we nog steeds niet helemaal terug naar hoe het was, maar het is toch fijn dat er steeds meer dingen mogelijk zijn. Zo wordt het ook weer mogelijk naar bepaalde attractieparken te gaan, campings, vakantieparken en dierentuinen. Dat is natuurlijk ontzettend fijn nu de zon steeds dominanter wordt en de vakantieperiode in het vooruitzicht is.

Maar waar kun je dan naar toe? Nou wij ontvingen de volgende persberichten, die we graag met jullie delen. Let goed op, want niet alle parken openen gelijktijdig. Sommige parken nemen er iets meer de tijd voor.

lijn groen oudersenzo
Mogelijke uitstapjes, wat is gelukkig weer open?

Duinrell

Vanaf vandaag (10 mei) is recreatief nachtverblijf op Duinrell weer mogelijk. Om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, neemt Duinrell extra maatregelen. De anderhalve meter afstand wordt overal gehanteerd, er wordt gezorgd voor extra hygiënemaatregelen en er wordt gezorgd voor voldoende en heldere informatie door middel van begrijpelijke instructies en bewegwijzering. Daarnaast zorgt Duinrell ervoor dat het niet druk wordt op het landgoed.

Op 16 mei opent Duinrell dus in eerste instantie voor verblijfsgasten van het vakantiepark haar attracties en het Tikibad. Om te verzekeren dat dit binnen de maatregelen van de anderhalvemetersamenleving valt, heeft Duinrell samen met de Club van Elf (branchevereniging Nederlandse dagattracties) en de NVD (Nederlandse Vereniging van Dierentuinen) het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Het protocol biedt bijvoorbeeld drie garanties omtrent goede informatievoorziening, extra hygiënemaatregelen en uiteraard de anderhalve meter afstand tussen huishoudens.

lijn groen oudersenzo
Mogelijke uitstapjes, wat is gelukkig weer open?

Landal Greenparks

Landal GreenParks heropent haar drie grootste vakantieparken Hof van Saksen, Landal Het Vennenbos en Landal De Lommerbergen per 15 mei. Dat gebeurt in fases, met inachtneming van de geldende RIVM-protocollen en de eerder deze week bekendgemaakte versoepelde maatregelen. Landal GreenParks is verheugd over de aangekondigde versoepelingen en ziet er naar uit om gasten weer een onbezorgde vakantie te kunnen aanbieden, rekening houdend met 1,5 meter afstand tot anderen.

Landal GreenParks breidt uit met een luxe vakantiebestemming in de provincie Drenthe. Het luxe Landal PUUR Exloo ligt op ca. 15 km afstand van Emmen en is gelegen op de Hondsrug in een fraaie omgeving met prachtige natuur, vlakbij de hunebedden en De Hondsrug Unesco Geopark. Het resort is ontwikkeld door Kontour Vastgoed en gebouwd door Koenen Bouw (beide onderdeel van VolkerWessels). Het kwalitatief hoogwaardige resort te midden van Drentse natuur is binnen het Landal aanbod een aanwinst voor liefhebbers van luxe, rust en natuur. De eerste Landal gasten worden vanaf 1 juni 2020 ontvangen

Europa-Park

De veiligheid en gezondheid van de gasten en medewerkers heeft voor Europa-Park altijd de hoogste prioriteit. Bezoekers moeten zich er veilig en prettig voelen. Daarom is besloten om vanaf 29-5-2020 met een begrensd aantal bezoekers te starten en worden daarvoor vanaf 13-5-2020 datumgebonden tickets voor het zomerseizoen 2020 in de online ticketshop aangeboden. Het attractiepark is groot en uitgestrekt waardoor er voor alle bezoekers en medewerkers genoeg ruimte is om zich te houden aan de voorgeschreven afstandsregels.

Ook de zes themahotels, het Camp Resort en de Europa-Park-camping met hun restaurants, bars en cafés zullen op 29 mei de deuren weer open. Waterwereld Rulantica blijft vooralsnog gesloten maar de directie ziet een spoedige heropening optimistisch tegemoet.

Blijdorp

Diergaarde Blijdorp gaat gefaseerd open. Afgelopen zaterdag (9 mei) is gestart met maximaal 150 personen, uitsluitend medewerkers en hun gezinsleden die de aangebrachte voorzieningen en route-aanwijzingen gaan testen. Op 20 mei zal de Diergaarde voor het eerst gecontroleerd open gaan voor abonnementhouders, daarna voor dagbezoekers.

Blijdorp volgt natuurlijk het protocol ‘Veilig Samen Uit’ dat de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) in samenwerking met de Club van Elf (Nederlandse Dag Attracties) heeft opgesteld.  Dit protocol biedt drie garanties: anderhalve meter afstand, voldoende en heldere informatie en extra hygiënemaatregelen. Tickets voor Blijdorp kunnen alleen nog maar online worden gekocht, waarbij een aankomsttijdstip gereserveerd moet worden om drukte bij de entree te voorkomen.

lijn groen oudersenzo
Mogelijke uitstapjes, wat is gelukkig weer open?

Klimrijk Brabant

Klimrijk Brabant opent volgende week weer de deuren voor klimmers van alle leeftijden. Het park in Veldhoven heeft de buitensportactiviteit volledig ingericht volgens de richtlijnen van de 1,5 meter maatschappij en heeft groen licht gekregen om de boomparcoursen weer te openen.

Klimrijk, dat avontuurlijke routes aanbiedt op twee tot tien meter hoogte, kan klimmers ontvangen die zich vooraf online hebben aangemeld. Hierdoor kan de maximale capaciteit gewaarborgd worden. Daarnaast worden alle RIVM-richtlijnen gevolgd.

Sea Life Scheveningen

Vanaf 1 juni gooit Sea Life Scheveningen weer de deuren open voor bezoekers. In overleg met burgemeester en veiligheidsregio werken de leden van de Club van Elf dan ook toe naar een gecontroleerde en gedoseerde heropening van dagattracties. Om te verzekeren dat dit gebeurt binnen de maatregelen van de anderhalvemetersamenleving hebben de dagattracties het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Sea Life Scheveningen sluit zich aan bij dit protocol.

Het protocol biedt drie garanties omtrent goede informatievoorziening, extra hygiënemaatregelen en uiteraard de anderhalve meter afstand tussen huishoudens. Voor de totstandkoming van het protocol sloegen de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen en de Club van Elf de handen ineen.

Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen zal vanaf maandag 25 mei weer open gaan voor het publiek. Abonnementhouders en gasten op de vakantieparken kunnen vanaf 15 mei al het dierenpark weer bezoeken. Het Safaripark heeft dit besluit vandaag genomen na overleg met de Veiligheidsregio en burgemeester.  

Het park heeft zich de afgelopen weken al voorbereid op de heropening en zal de komende week gebruiken om te testen. “We hebben het protocol klaarliggen, de maatregelen genomen en we zijn er klaar voor”, vertelt general manager Rens Willemsen. “We kunnen niet wachten om weer bezoekers te mogen ontvangen.” 

lijn groen oudersenzo
Mogelijke uitstapjes, wat is gelukkig weer open?

Keukenhof

Keukenhof doet het vooralsnog een beetje anders. Zij wil

zoveel mogelijk mensen de beelden van het bloeiende park laten zien. Het park is daarvoor een unieke samenwerking aangegaan met violiste Rosanne Philippens. In een 5 minuten durende video laat Rosanne zien en horen hoe zij de zonsopgang omarmt in een kleurrijk Keukenhof.

“Met deze video laten we mensen kennis maken met iets dat wat verder van hun belevingswereld staat”, aldus Bart Siemerink, directeur van Keukenhof. “Bloemen, kleuren en muziek hebben veel invloed op het humeur van mensen. Met de combinatie van kleurige bloemen en de ontroerende vioolmuziek van Rosanne Philippens willen we mensen laten genieten.”

AquaZoo Leeuwarden

AquaZoo Leeuwarden kan maandag 11 mei al weer de deuren openen voor abonnementhouders. Een week later, op 18 mei, is iedereen weer welkom. Om de maximumcapaciteit te garanderen is bezoek alleen mogelijk na online aanmelding. AquaZoo heeft dit besluit vandaag kunnen nemen na overleg met de Veiligheidsregio. 

De Friese dierentuin heeft zich de afgelopen weken al voorbereid op de heropening en is er helemaal klaar voor om weer gasten te ontvangen. “We hebben het park zo ingericht dat zowel bezoekers als medewerkers op een goede, veilige en verantwoorde manier binnen de regels van de anderhalfmetermaatschappij een hele mooie dag kunnen hebben”, vertelt general manager Jeroen Loomeijer.  

Efteling

In goed overleg met de veiligheidsregio’s, heeft de Efteling besloten om met concrete stappen toe te werken naar een heropening van het attractiepark. We streven ernaar om op 20 mei 2020 onze deuren weer te openen. Wij werken aan een reserveringssysteem om een bezoek te reserveren. Houd de website in de gaten voor meer informatie hierover.

Sinds 8 mei 2020 is het Vakantiepark Efteling Bosrijk weer geopend, in aangepaste vorm de deuren voor verblijfsgasten. Vakantiepark Efteling Loonsche Land en Efteling Hotel openen hun deuren op 20 mei. Houd bij het maken van reisplannen rekening met de landelijke maatregelen van het land waar je woont.

lijn groen oudersenzo
Mogelijke uitstapjes, wat is gelukkig weer open?

ZooParc Overloon

ZooParc Overloon kan woensdag 13 mei weer de deuren openen voor abonnementhouders. Vanaf maandag 18 mei kunnen ook reguliere bezoekers het park weer bezoeken. Om de maximumcapaciteit te garanderen is bezoek alleen mogelijk na online aanmelding. 

De dierentuin heeft zich de afgelopen weken al voorbereid op de heropening en is er helemaal klaar voor om weer gasten te ontvangen. “We hebben het park zo ingericht dat zowel bezoekers als medewerkers op een goede, veilige en verantwoorde manier binnen de regels van de anderhalfmetermaatschappij een hele mooie dag kunnen hebben”, vertelt general manager Roel Huibers.  

Burgers Zoo

Vanaf 19 mei zijn bezoekers weer welkom in het park. Om het bezoek veilig en verantwoord te laten verlopen, hebben ze druk gewerkt om aan de 1,5 meter-maatschappij te voldoen en zullen ze het maximum aantal bezoekers per dag sterk gaan beperken. Om dat te realiseren en reguleren hebben ze een reserveringssysteem gebouwd. Met dit systeem dienen alle bezoekers (ook abonnementhouders) voorafgaand aan hun bezoek in het online reserveringssysteem een tijdslot te reserveren en de bevestiging mee te nemen op het tijdstip van het bezoek. 

Attractiepark Toverland

In overleg met gemeente Horst aan de Maas werkt Toverland toe naar de heropening van het attractiepark. Toverland streeft ernaar om vanaf 19 mei 2020 weer bezoekers te ontvangen. Om te verzekeren dat dit gebeurt binnen de maatregelen van de anderhalvemetersamenleving houdt het attractiepark zich hierbij aan het protocol ‘Veilig Samen Uit’. Dit protocol biedt drie garanties omtrent goede informatievoorziening, extra hygiënemaatregelen en uiteraard de anderhalve meter afstand tussen huishoudens. Het protocol wordt de komende tijd uitgebreid geoefend door de medewerkers van Toverland

Hoe houd je het veilig?

Voor ieder uitstapje geldt, houdt de anderhalve meter in het vizier en ga vooral niet op stap als jij – of één van de gezinsleden – verkoudheidsklachten heeft (of onlangs heeft gehad). Neem hierin je eigen verantwoordelijkheid, want we willen de versoepeling natuurlijk steeds verder uitbreiden en niet terug naar af, omdat er een nieuwe besmettingspiek is gecreëerd.

Check voor je op stap gaat goed de voorwaarden van het park. De kans is groot dat je je vooraf moet aanmelden om het maximaal toegestane hoeveelheid bezoekers te kunnen waarborgen. Spontaan ergens naar toe rijden, heeft in veel gevallen dus niet zoveel zin.

Denk aan deze regels

  • Houd anderhalve meter afstand
  • Was regelmatig je handen
  • Blijf thuis als jij (of één van de gezinsleden) verkoudheidsklachten hebt

Hoe waarborgen de parken de veiligheid?

Veel parken houden zich aan het protocol “Veilig Samen uit”. Dit protocol is opgesteld door brancheverenigingen Club van Elf en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen en biedt drie garanties die passen binnen de richtlijnen van het RIVM:

1. We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens
Dat doen we door een beperkt aantal gasten tegelijk toe te laten, passend bij de betreffende locatie. Toverland is maar liefst 30 hectare groot en biedt dus volop ruimte aan haar gasten. Om de capaciteit te bewaken wordt het verplicht om voorafgaand aan een dagje Toverland online tickets op datum te reserveren.

2. We zorgen voor voldoende en heldere informatie
Begrijpelijke instructies en bewegwijzering zorgen ervoor dat iedereen de maatregelen kan opvolgen. De medewerkers zijn bovendien goed getraind en attenderen gasten op de afspraken.

3. We zorgen voor extra hygiënemaatregelen
Er worden extra hygiënemaatregelen getroffen in de vorm van centrale desinfectiepunten en het vaker schoonmaken van belangrijke contactpunten, zoals de achtbaanbeugels en deurklinken.

Up to date

Mochten we in de komende tijd meer (pers)berichten ontvangen van parken die hun deuren openen, dan zullen we deze lijst verder uitbreiden. Heb je zelf nieuws te verspreiden? Stuur het dan vooral ook naar info@oudersenzo.nl.

liefs Marion

Meer informatie

Leuke activiteiten voor kinderen op vakantie (surf lessen)
Lente in ons bol! Wat is er allemaal te doen?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *