Meivakantie 2021, droom je even mee? Waar zou jij zin in hebben?

Meivakantie 2021, droom je even mee?

De meivakantie lijkt nog heel veel weg, want de kleurrijke herfst is nog maar nauwelijks begonnen. Voorlopig staan ons nog een aantal koude, donkere dagen te wachten, maar gelukkig ook een hoop feestelijke gezelligheid, voordat de lentezon ons weer komt begroeten. Toch kan het geen kwaad om er nu al over na te denken. Want nu plannen maken voor de meivakantie, betekent ook dat je de komende maanden ergens naar uit kunt kijken en ergens naar toe kunt leven. Een fijne meivakantie betekent een heerlijk voorproefje op de zomer!

Misschien zag je dit jaar de vakantie in het water vallen of had je er gewoonweg niet zoveel zin in vanwege alle maatregelen rondom Corona. Je was dan zeker niet de enige. Afgelopen maanden zijn er veel minder mensen op vakantie naar het buitenland gegaan. De meeste zochten het vertier in Nederland. Gelukkig waren de weergoden ons doorgaans goed gezind. Doordat je dit jaar wellicht de trip hebt gecanceld, kan het nu extra kriebelen en is wachten tot de zomervakantie, een veel te lange periode. De meivakantie zou een fijne (snellere) optie kunnen zijn!

Prachtige warme dagen

De lente is in mei in volle gang en deze periode kent doorgaans prachtige, warme dagen. En wie houdt er nou niet van die heerlijke lentezon? Nog niet zo moordend heet als in de zomer, maar juist strelend, koesterend en weldadig. In de lenteperiode zit ik – als het even kan – aanzienlijk vaker buiten, dan hoog zomer, wanneer het vaak veel te heet is. Opladen na de koude winter, verse vitamine D opsnuiven, met elkaar weer genieten van het buitenleven. Hoe fijn is dat. Natuurlijk kan dat ook dicht bij huis, maar verandering van omgeving kan wel een extra ontspanningsboost geven!

Wat ga je doen?

Als je besluit met elkaar op stap te gaan, kies je dan voor avontuur, voor luxe, of voor het gemak van all inclusive? Als ik een paar maanden keihard heb gewerkt, vind ik het heerlijk om mezelf onder te dompelen in de luxe van het niks doen. In het heerlijk verwend worden, zodat ik me alleen maar druk hoef te maken over hoe vaak ik me moet insmeren om niet te verbranden. Zon, water, strand, boek, muziek, gezelligheid, lekker eten, drankje, een spelletje of misschien een dansje… Aandacht voor jezelf, aandacht voor je partner en de kinderen, genieten van het leven, even bijtanken om er weer fris tegenaan te kunnen. In de hectiek van de dag is er niet altijd ruimte en gelegenheid om pure aandacht voor elkaar te hebben. Door alle hectiek en drukte, schiet dat er nogal eens bij in. Tijdens de vakantie is dat weer mogelijk. Samen genieten en nieuwe herinneringen creëren.

lijn groen oudersenzo
Meivakantie 2021, droom je even mee?

De voordelen van de meivakantie

Tijdens de meivakantie op vakantie gaan kent meer voordelen, dan alleen het feit dat de lentezon zo ontzettend lekker is en het een mooi oplaadmoment kan zijn tussen de winter en de zomer. Andere voordelen om juist in deze periode op vakantie te gaan zijn:

Voordeliger

In de meivakantie profiteer je van veel voordeel.

Rustiger

Tijdens de meivakantie is het vaak veel rustiger dan in het hoogseizoen. Zowel op de locatie als op de route ernaartoe.

Heerlijke temperatuur!

Niet te heet om allerlei activiteiten te ontplooien, zoals een interessante stedentrip.

De beste bestemmingen tijdens de meivakantie!

Geen idee waar je nou toe zou willen? Dan hebben wij een top 5 samengesteld van landen die zich perfect lenen om te bezoeken gedurende dit jaargetijde:

1) Canarische eilanden (zonzeker)
2) Ierland (minder kans op regen dan tijdens de zomervakantie)
3) Venetië (rustiger)
4) Denemarken (budgetvriendelijk)
5) Frankrijk (niks geen zwarte zaterdag)

Hoe valt de meivakantie 2021?

Voor je een vakantie gaat boeken, is het wel zo fijn te weten wanneer de kids vrij zijn! Voor de zomervakantie kan dit per regio verschillen, maar dat is voor de meivakantie niet het geval. Alle kinderen in Nederland genieten van 1 mei tot en met 9 mei 2021 van de meivakantie. Je kunt dus het beste op je werk nu alvast vrij vragen, zodat je collega’s je niet allemaal voor zijn en het voor jou niet meer gaat lukken.

Check overigens de exacte periode op school, want zoals je kunt zien valt bijvoorbeeld Koningsdag 2021, buiten de landelijk vastgestelde meivakantie. Scholen kunnen echter de meivakantie met een week uitbreiden. OCW geeft hiervoor adviesdata: 24 april t/m 3 mei. Misschien doet de school van jullie zoon of dochter dit ook en dat betekent dat je niet één week kunt genieten, maar zelfs twee!

Bijzondere tijden

We leven op dit moment in bijzondere tijden. Het is een beetje koffiedik kijken wat de overheid gaat doen met de maatregelen rondom corona. Het is te hopen dat we volgend jaar weer terug kunnen naar het “echte normaal”, maar de kans is groot dat we nog steeds te maken hebben met allerlei maatregelen. Als je op vakantie gaat, is het handig om dan in ieder geval rekening te houden met de volgende coronatips:

Coronaregels bestemming

Laat je tijdig informeren over de (corona)regels van het land waar je naar toe reist. Heb je nog iets bijzonders nodig? Hoe zit het bij terug keer?

Wat is de kleurcode?

Check bij de overheid de kleurcode van het land. Is quarantaine verplicht? Moet je verplicht getest worden na terugkomst?

Mondkapjes

Zorg voor voldoende mondkapjes voor alle gezinsleden. In het (openbaar) vervoer zijn deze wellicht nog verplicht en in sommige landen is het ook op straat verplicht en/of in de winkels.

Overige benodigdheden

Vergeet uiteraard ook de standaard checks niet, zoals: geldige paspoorten, mogelijke vaccinatie, visum, reispapieren, et cetera.

liefs Marion

Meer informatie

Onderschat nooit de kracht van de zon!
Recreatiepark De Leistert voor een supervakantie
Kampeer checklist. Dit mag je niet vergeten in te pakken.
5x Leuke vakantieparken in Nederland om te genieten met het gezin

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door TUI.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.