Wat eten we vandaag? Wellicht een maaltijd van Marley Spoon?

Hoe smaakt Marley Spoon?

Is het bij jou iedere dag ook zo’n lastige vraag: ‘Wat eten we vanavond?’ Ik hou van koken en het liefst eet ik iedere dag vers én gevarieerd, maar soms weet ik het gewoon ook een dagje niet. Vooral als ik moe ben en lusteloos en zonder enige inspiratie door de supermarkt loop. Het koken is vaak niet eens het probleem, maar het verzinnen… iedere dag opnieuw. Het risico om dan maar naar iets bekends of makkelijks te grijpen, ligt voor de hand. Maar je hebt toch ook niet altijd zin in stamppot? Gelukkig is daar een oplossing voor, namelijk de Maaltijdbox, zoals bijvoorbeeld die van Marely Spoon! Nou zijn er verschillende maaltijdboxen, maar de maaltijdbox van Marley Spoon is toch net een beetje anders. Waarom? Dat zet ik even op een rijtje.

Duurzame producten

Marley Spoon werkt uitsluitend met hoge kwaliteitseisen en ze hechten veel waarde aan dierenwelzijn en het milieu. Dat is fijn te weten. In de box vind je daarom eerlijke en duurzame producten. De verpakkingen kunnen gerecycled worden en zelfs het verpakkingstape is op basis van papier.

Je mag zelf kiezen!

Elke maandag krijg je een mail met receptsuggesties. Je kunt tot aan 6 dagen voor de bezorgdatum je voorkeuren aanpassen! Misschien wil je een bestelling overslaan? Wellicht wil je iets anders koken? Dat kan! Zo flexibel is het bij Marley Spoon.

Het is altijd vers

De ingrediënten komen direct bij de producenten vandaan, en zijn dus super vers! Wanneer je ze op de juiste manier bewaart, zijn de ingrediënten tot aan 4 dagen houdbaar nadat je box bezorgd is.

Maar is het ook lekker?

Dat is een lastige vraag, want hoe vertel ik jou hoe het eten van gisterenavond smaakte? Dat ik het lekker vond, wil natuurlijk nog helemaal niet zeggen dat het ook voor jou lekker was geweest. Lastige vraag dus. Maar om deze zo goed mogelijk te beantwoorden, hebben wij twee gerechten bereid en gefotografeerd. De resultaten hiervan plaatsen wij hier, zodat je een idee kunt krijgen van de smaak, of zelfs het recept na kunt maken. Zo kun je zelf proeven of het lekker is!

Recepten

lijn groen oudersenzo
Hoe smaakt Marley Spoon?

Recept 1 – Zoete kiproerbak

Ingrediënten

Kipstukjes
1 sinaasappel
1 rode paprika
2 courgettes
300 gram boekweitnoedels
Ketjap manis
1 bosui
Mrs Wong rice spice mix

Onze mening

Het recept en de producten zagen er goed verzorgd uit. Je krijgt alles compleet aangeleverd. Het enige dat je zelf in huis moet hebben, is olie en kookgerei. De kip was al gesneden, de groente moesten nog gesneden worden. Ik heb daar nooit moeite mee, groente snijden vind ik een rustgevend klusje. Het ging ook best vlot.
Het recept was helder en goed te volgen in woord en beeld. In een half uur stond de maaltijd op tafel. Zo blijkt maar weer dat het bereiden van een gezonde maaltijd niet tijdrovend hoeft te zijn.

Het gerecht was heerlijk, zelfs Rocco (een lastige eter) vond het er smakelijk uitzien en heeft zijn bord flink opgeschept. Met vier personen konden we er ruimschoots van eten en hielden zelfs nog over.

lijn groen oudersenzo
xxx

Recept 2 – Gevulde linzen-pompoensoep

Ingrediënten

2 limoenen
20 gram verse koriander
1 verse chilipeper
2 tenen knoflook
1 ui
1 groentebouillonblokje
naanbrood
300 gram rode gedroogde linzen
1 stukje verse gember
1 hokkaido pompoen
5 gram gemalen komijn
5 gram kurkumapoeder

Onze mening

Ik ben gek op pompoen, dus toen ik dit gerecht tussen de recepten zag staan waaruit ik kon kiezen, hoefde ik niet lang na te denken. Ook bij dit recept waren alle ingrediënten geleverd. Het enige wat ik moest toevoegen was olie en kookgerei. Net als de vorige maaltijd stond ook deze maaltijd binnen een half uur op tafel. In de soep gingen ingrediënten die ik niet eerder door een pompoensoep heb gedaan. Dat heeft mij absoluut geïnspireerd. Het resultaat was heerlijk en ik kreeg bijna de neiging mijn soepkom schoon te likken. We hebben met vier personen gegeten van deze maaltijd en hielden nog één portie over. Soep is altijd lekker, dus dat laatste portie gaat zeker alsnog op!

liefs Marion

Meer informatie

Kookhoek van Oudersenzo
Ga ik de maaltijdboxen van Marley Spoon vaker doen?

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Hoe smaakt Marley Spoon?

#spon Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met Marley Spoon.

lijn-groen-oudersenzo

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *