Ga ik de maaltijdboxen van Marley Spoon vaker doen?

Hoe smaakt Marley Spoon?

Geen idee hoe het bij jullie is, maar ik hou van lekker, gezond en gevarieerd eten. Soms is dat best een beetje lastig, want ik werk (minimaal) 40 uur per week en ik heb ook een gezin dat aandacht wil. Dat vind ik soms een beetje lastig combineren, maar toch probeer ik zoveel en zo vaak mogelijk trouw te blijven aan de combinatie van lekker, gezond en gevarieerd eten. Soms bereik ik dit door één keer in de week alles goed te plannen. Dan kies ik alle maaltijden voor de hele week uit, maak een lange boodschappenlijst en charter ik één van de mannen om met mij boodschappen te doen. Soms kies ik ervoor om de boodschappen te laten bezorgen (doe ik vooral als de mannen geen tijd hebben) en soms kies ik voor puur gemak, namelijk voor een maaltijdbox! Die heb je tegenwoordig in allerlei soorten, merken en maten. Ik hou van afwisseling, dus dit keer heb ik gekozen voor de maaltijdbox van Marley Spoon. Graag deel ik mijn ervaring met jullie!

Wat is mij opgevallen aan Marley Spoon?

Voor ik begin met het omschrijven van de gerechten wil ik graag mijn algemene indruk met jullie delen. De pakketten zien er goed verzorgd uit en de maaltijden die we hebben geproefd waren stuk voor stuk lekker. Natuurlijk spreekt het ene gerecht meer aan dan het andere, maar gelukkig kun je daarin vooraf al een keuze maken. Uit een groot aantal recepten kies je zelf de gerechten die het beste bij jullie gezin en/of eetgewoonte past. Je kunt kiezen uit vleesgerechten, vegetarische- en visgerechten.

De recepten zijn duidelijk en ik zeg altijd: “Als je kunt lezen, kun je koken.” Uiteindelijk is het gewoon een kwestie van doen wat er staat. De gerechten zijn echter soms wel erg bewerkelijk. Dat wil zeggen dat er behoorlijk wat stappen nodig zijn om een gerecht op tafel te krijgen. Een klein voorbeeld: Als er ergens pesto door het gerecht moet, moet je eerst de kaas raspen om de pesto te kunnen maken, voordat je de pesto kan toevoegen aan het gerecht.

Het smaakt weliswaar heerlijk, maar je hebt er dan wel een uur voor in de keuken te staan. Ik kan me voorstellen dat dit niet altijd wenselijk is, zeker niet wanneer je na een drukke werkdag nog ‘even snel iets gezonds op tafel wil zetten.’ In dat geval zijn niet alle gerechten geschikt. De smaak van de gerechten maakt echter wel veel goed en het grote voordeel aan alles zelf bereiden: je weet wat er in gaat! Niks geen (vaak ongezonde en onnodig zoute) toevoegingen! En dat is ook wat waard.

lijn groen oudersenzo
Hoe smaakt Marley Spoon?

Maaltijden Marley Spoon week 1

Milde pindasoep met tofu en pindagremolata

Dit gerecht was direct een schot in de roos. De pan werd nog net niet uitgelikt maar dat scheelde niet veel. Iedereen in dit huis vond deze soep heerlijk en eerlijk is eerlijk, dat was hij ook. Absoluut voor herhaling vatbaar, dus het recept ga ik zeker bewaren en vaker maken. De combinatie van deze ingrediënten geven een absolute smaakexplosie in je mond.

Bereidingstijd: 20 minuten (aangegeven, praktijk was 30 minuten)
Calorieën per portie: 642kcal

Venkelgehaktballetjes met spaghetti in kaas-groentesaus

Van de drie recepten deze week vonden we deze eigenlijk het minste. Wat mij betreft had er meer groente doorheen gemogen en vond ik dat de spaghetti meer smaak had mogen hebben. Het was allemaal een beetje flauw en wat mij betreft had het meer uitgesproken mogen zijn. De gehaktballetjes daarentegen waren, vooral door de venkelzaadjes, echt superlekker. Ik ga het recept wel bewaren want het vormt een mooie basis, ik zou er zelf alleen nog een twist aan willen geven om het iets meer op smaak te krijgen en er wat meer groente doorheen te doen.

Bereidingstijd: 40 minuten (aangegeven, praktijk was 1 uur)
Calorieën per portie: 859kcal

Geglaceerde ketjapkip met pinda-sesambroccoli en noedels

Geen idee wat er precies gebeurde, maar toen ik dit gerecht op tafel zette, zag ik echt binnen no time de bodem van de pan. Mijn mannen leken wel een stel hongerige hyena’s. Dit was echt een fijne combinatie en die kip was ronduit goddelijk. Het zoet van de ketjap en het zout van de sojasaus is een heerlijke combinatie. Smullen, als in ‘vingers erbij aflikken’.

Bereidingstijd: 30 minuten (aangegeven, praktijk was inderdaad ook 30 minuten)
Calorieën per portie: 689kcal

Maaltijden Marley Spoon week 2

Thaise gele viscurry met basmatirijst en groenten

Doorgaans probeer ik vleesgerechten af te wisselen met vis- en vegetarische recepten. Ik doe het misschien niet eens zo bewust, maar ik hou nou eenmaal niet van sleur. Aan de andere kant zag dit recept er gewoon hartstikke lekker uit… en dat was het ook! De viscurry is zeer smaakvol en ook nog eens behoorlijk snel te maken. Binnen 20 of 25 minuten, stond dit heerlijke gerecht op tafel en iedereen heeft hiervan genoten. Het gerecht is niet moeilijk te maken.

Bereidingstijd: 30 minuten (aangegeven, praktijk was inderdaad rond de 20 minuten)
Calorieën per portie: 768kcal

Snelle gnocchi met babyspinazie en grove pesto

Ik had nog nooit van mijn leven gnocci gegeten, dus was eigenlijk best benieuwd naar dit recept. Schijnbaar kook je normaal gesproken de gnocchi, maar in dit recept bak je het even op en daar wordt de gnocchi erg knapperig van. Lekker! De zelfgemaakte pesto met de zongedroogde tomaten, maken dit een meer dan heerlijk gerecht. Er bleef dus die avond géén restje over. De hele pan was schoongelikt.

Bereidingstijd: 20 minuten (aangegeven, praktijk was inderdaad rond de 20 minuten)
Calorieën per portie: 755kcal

Ananas-zuurkoolquesadilla’s met Indiase spinaziesalade

Op het moment dat ik dit gerecht in mijn handen houd en goed bekijk, zie ik ineens dat er zuurkool in zit en eigenlijk ben ik niet zo gek op zuurkool. Ik eet het wel, maar vaak niet van harte. De afbeelding van het gerecht had er echter zo lekker uit gezien, dat ik het puur daarom had gekozen. Wie A zegt, moet B zeggen dus ik ging aan de slag…

En als je nou echt mijn mening wilt weten, was dit gerecht misschien nog wel het meest verrassende gerecht van allemaal. De combinatie van quesadilla, gesmolten kaas, ananas en zuurkool is echt verrassend lekker. Zelfs voor degene die dus eigenlijk helemaal niet zo gek is op zuurkool. Dit is een recept dat ik absoluut ga bewaren en vaker ga maken. Voor in de zomer kan dit erg verfrissend zijn. Misschien had de spinaziesalade iets spannender gemogen, maar de zuurkoolquesadilla’s zijn een blijvertje!

Bereidingstijd: 20 minuten (aangegeven, praktijk was inderdaad rond de 20 minuten)
Calorieën per portie: 678kcal

Is Marley Spoon voor herhaling vatbaar?

Hier kan ik naar eer en geweten een dikke, vette JA op geven. De afgelopen twee weken heeft iedereen hier in huis heerlijk gegeten. Niet alle recepten waren snel te bereiden, maar ze waren wel allemaal erg lekker en ik weet zeker dat een aantal van deze recepten vaker gemaakt gaan worden.

liefs Marion

Meer informatie

Raw-foodie & zwanger – Alleen rauw voedsel voor mijn kind!
Ik viel 50 kilo af met het Keto Dieet (en zó kun jij dat ook!)
Gezond leven volgens voedingsdeskundige Suzan Tuinier
Lust ik wel! Het gezonde kookboek van het Voedingscentrum

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

De producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *