De leukste kattenspeeltjes, voor een tevreden kat

De leukste kattenspeeltjes, voor een tevreden kat

In ons huis lopen twee pluizige monsters rond, ik zeg met recht “monsters” want dat zijn het soms. Enerzijds zijn het zachte kroelkippen, maar zo nu en dan zijn ze stronteigenwijs en halen behoorlijk wat kattenkwaad uit. Beiden hebben een specifiek karakter en gekke eigenschappen. Zo is Prince speels, empathisch, ondeugend en alert en onze Bono is onverschrokken, plomp, vol vertrouwen en leidt aan kleinheidswaanzin. Hij propt zich het liefst met zijn (veel te) grote lichaam in een piepklein doosje. Waar hij vervolgens aan alle kanten uitpuilt. Hilarisch.

Een kat is een jager

Heb je ook een kat? Dan is het belangrijk dat je regelmatig met hem speelt. Een kat is een jager en hij vindt alle speeltjes leuk waarop hij kan jagen. Balletjes, hengeltjes, lichtjes, touwtjes, noem maar op. Het hoeven geen dure speeltjes te zijn, want hij rent ook net zo lief achter een propje papier of een bindertje van de vuilniszakken. Je kat wil echter wel uitgedaagd worden, dus laat liever geen speeltjes slingeren want dan is hij er snel op uitgekeken. Beter kun je zijn speeltjes regelmatig afwisselen. Nieuwe speeltjes stimuleren hem te spelen.

Geef de kat een kans

Houd er tijdens het spelen rekening mee dat de kat wel de gelegenheid moet hebben iets te kunnen vangen. Snel en fanatiek heen en weer zwaaien met een stokje of hengeltje, is voor de kat niet leuk. Hij heeft immers geen enkele kans iets te vangen. Probeer je tijdens het spelen een beetje in te leven in de wereld van de prooi, zoals een muis of vogeltje. Hoe gedraagt het diertje zich? Het ene moment zit het prooidiertje waarschijnlijk heel rustig en het volgende moment rent hij snel weg om zich te verstoppen, bijvoorbeeld onder een stoel of achter een deur. Als je dit een beetje weet na te spelen, kun je verzekerd zijn van een enthousiast jagende kat.

lijn groen oudersenzo
De leukste kattenspeeltjes

Verzameling leukste kattenspeeltjes

Omdat katten van afwisseling houden, zijn wij op zoek gegaan naar de leukste speeltjes! Natuurlijk zijn zelfgemaakte speeltjes, pinpongballetjes, propjes papier, touwtjes, balletjes van aluminiumfolie of bindertjes ook prima! Wil je daarnaast ook nog een paar speeltjes voor hem kopen, dan vind je hier wat leuke ideeën waar onze katten blij van werden.

De leukste kattenspeeltjes, voor een tevreden kat

Laserpen

Niet iedere kat is geschikt voor dit speeltje, want als je kat blijft zoeken zodra het lampje uit is, kan het hem ook gefrustreerd maken en dat is niet de bedoeling. Uiteindelijk gaat het om zijn plezier. Onze katten vinden de laserpen heel leuk, zeker als ze een hypermomentje hebben. Het voordeel van deze laserpen is het feit dat hij oplaadbaar is via USB en je dus niet naar batterijen misgrijpt.

Online te koop bij Bol.com

De leukste kattenspeeltjes, voor een tevreden kat

Kattenspeeltjes met kattenkruid

Dit zijn handgemaakte Japanse kattenspeeltjes en hartstikke leuk voor je kat. Dit speeltje ziet er niet alleen super cute uit maar is gemaakt met 100% biologische kattenkruid. Dit helpt het speeltje aantrekkelijker te maken voor jouw kat. Kattenkruid is een diervriendelijk soort kruiden waar een lekkere geur aan zit voor katten.

Online te koop bij Bol.com

De leukste kattenspeeltjes, voor een tevreden kat

Fluffy muizen (10 stuks)

Een zak vol pluizige muizen. Onze katten zijn dol op alles met veren. Zodra ze ergens een veertje zien, gaan ze er direct op af. Met een zak van 10 muizen, kun je een behoorlijke tijd vooruit, want ze lijken altijd op mysterieuze wijze te verdwijnen. Bij de grote schoonmaak vind je ze dan ineens weer terug, maar tot die tijd heb je voorraad genoeg.

Online te koop bij Bol.com

De leukste kattenspeeltjes, voor een tevreden kat

Kattenhengels met veren en belletjes

De kattenhengel is een uitstekend speeltje om de jachtzintuigen te stimuleren. De lengte van hengel maakt het zo dat de kat zijn prooi goed kan besluipen en vervolgens een explosieve sprong moet inzetten om er goed bij te kunnen. Dit haalt het natuurlijke jachtinstinct van uw kat naar boven. Vooral de hengels met veertjes zijn hier erg populair.

Online te koop bij Bol.com

De leukste kattenspeeltjes, voor een tevreden kat

Bewegende bal met veren

Dit kattenspeeltje met wegende balletjes en veren zal meteen de aandacht van jouw kat trekken. Door de bijzondere wielfunctie balanceert het kattenspeeltje vanzelf heen en weer van zodra jouw kat het speeltje aanraakt. Zodra jouw kat het speeltje aanraakt, begint het vanzelf te rollen, bewegen de kattenballetjes op en neer en draaien de veertjes heen en weer. Hierdoor wordt het jachtinstinct van je kat getriggerd!

Online te koop bij Bol.com

De leukste kattenspeeltjes, voor een tevreden kat

Springveren (10 stuks)

Deze gekleurde springveren kan je overal heen schieten of vervorm ze zo dat je kat zelf kan jagen! Gelukkig zitten er meer dan genoeg springveren in het zakje, zodat je niet steeds naar die ene hoeft te zoeken (die ongetwijfeld uiteindelijk onder de bank verdwijnt). Druk hem langzaam in elkaar zodat er spanning op het kattenspeeltje komt te staan en laat dan los. Zo schiet de boink alle kanten op!

Online te koop bij Bol.com

De leukste kattenspeeltjes, voor een tevreden kat

Kattentunnel

Katten spelen graag in de tunnel. Deze kattentunnel heeft twee ingangen en daarnaast nog een “bedje” in het midden. Boven het bedje is een “afdakje” die voor verduistering zorgt. Dit is voor katten over het algemeen de favoriet plek om te slapen. De speeltunnel is gemaakt van zacht materiaal dat zorgt voor een ultieme slaapcomfort.

Online te koop bij Bol.com

Heeft jouw kat al een chip?

Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil een landelijke chip- en registratieplicht voor katten invoeren. In Nederland zijn zo’n 2,9 miljoen huiskatten en schattingen van het aantal zwerfkatten zonder eigenaar lopen sterk uiteen. Jaarlijks worden meer dan 60.000 katten als vermist opgegeven. Een landelijke chipplicht kan ervoor zorgen dat kwijtgeraakte huiskatten vaker en sneller herenigd kunnen worden met hun baasje, en dat verwilderde huiskatten en zwerfkatten zonder eigenaar ook als zodanig kunnen worden geïdentificeerd. Momenteel zijn de eigenaren van de meeste loslopende katten niet te achterhalen, met een chipplicht komt hier verandering in. 

De minister hecht belang aan een zorgvuldige invoering en een landelijke chip- en registratieplicht zal nog verder onderzocht en uitgewerkt moeten worden op uitvoering, handhaafbaarheid en kosten. Daarbij zal ook gekeken worden op welke termijn een landelijke chipplicht ingevoerd kan worden.

liefs Marion

Meer informatie

Kattenkrabziekte. Hoe voorkom je een besmetting?
Katten benodigdheden: 3 must have accessoires die stijlvol en praktisch zijn
Een speelse kat is een gelukkige kat!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *