3 must have accessoires die stijlvol en praktisch zijn

Katten benodigdheden

Als je de trotse eigenaar van een kat bent heb je natuurlijk allerlei katten benodigdheden nodig. Het woord benodigdheden zegt het al, deze producten heb je nodig om aan de essentiële behoeften van je kat te voldoen. Ieder baasje van een kat weet als geen ander hoeveel je om een kat kan geven en graag geven we onze katten het allerbeste. 

Jonge katjes

Een kitten heeft natuurlijk andere behoeften dan een volwassen kat. Zolang kittens moedermelk krijgen, hebben ze nog geen kattenbak nodig. De moeder masseert de buikjes met de tong en likt alles schoon. Tussen de vier en elf maanden zijn kittens het meest actief. Ze slapen weinig, spelen veel en lijken nooit moe, ze kunnen ruim tien uur achter elkaar wakker zijn. Als de kittens plotseling van moeder worden gescheiden hebben ze in het nieuwe huis vervangende ‘’familieleden’’ nodig. Dit kunnen pluche dieren zijn, een dik of zacht kledingstuk of een lekker mandje. Het is leuk en fijn om een hoekje te creëren voor de kitten zodat deze zich terug kan trekken en het ziet er ook netjes uit in huis. 

Buiten spelen

Veel katten vinden het heerlijk om naar buiten te gaan. Een kat heeft buiten veel vrijheid en komt in aanraking met andere katten waardoor het dier sociaal wordt. Ook krijgt een kat buiten veel beweging, waardoor de kans op overgewicht kleiner wordt. Verder is een kat minder snel gefrustreerd en verveeld omdat de kat jaagt op ongedierte rond de woning wordt ongedierte bestrijdt. Een kattenluik is een handig middel waarmee jouw kat naar binnen en buiten kan. Er zijn ontzettend veel verschillende kattenluiken met diverse tools, zoals infrarood, magneet en chip. Wat betreft de uitstraling staat een kattenluik ook nog eens heel leuk. 

lijn groen oudersenzo
Katten benodigdheden

Krabpaal 

Een krabpaal voor je kat is een absolute must. Een krabpaal zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Er zijn speciale krabpalen voor volwassen katten, maar ook voor kittens. Indien je voorkeur liever naar iets anders gaat zijn krabmeubels, krabtonnen en krabmatten ook een optie. De krabmogeljikheid voor jouw kat kun je goed aanpassen aan het interieur van jouw ruimte en wordt zo een echte aanwinst in je huis. Ook kattenspeelgoed is een favoriet bij veel katten. Interactief speelgoed doet het goed, de beweging geeft veel uitdaging aan de kat. 

Veel accessoires voor je kat zijn praktisch en goed in te passen in het interieur van jouw huis. Doe daarom eens wat online onderzoek en geef jou en je kat de beste accessoires.

liefs Marion

Meer informatie

De leukste kattenspeeltjes, voor een tevreden kat
Kattenkrabziekte. Hoe voorkom je een besmetting?
Huisdierregels top 10 voor peuters en kleuters
Een speelse kat is een gelukkige kat!
Kat en kind – Houd ze beiden happy!
Aanschaf van een huisdier in een gezin met kleine kinderen
Katten en kinderen
Onze Griekse huisdieren (persoonlijk blog)

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Petsplace.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *