5 x LED verlichting in de kinderkamer

Niets zo leuk als het inrichten van de baby- of kinderkamer! De meubels vormen vaak echte eyecatchers. Denk aan een wiegje of ledikant, commode en kledingkast in een babykamer, en grotere kledingkast en junior- of eenpersoonsbed in een kamer voor iets oudere kinderen. Daarnaast is het natuurlijk ook erg leuk om de kamer een bepaald thema te geven met behulp van decoratie zoals beddengoed, gordijnen en behang of muurstickers. Iets dat vaak minder aandacht krijgt, maar net zo goed functioneel als decoratief kan zijn? Dat is de verlichting! Hieronder lees je meer over verschillende LED lampen in een baby- of kinderkamer.

5 x LED verlichting in de kinderkamer

Waarom kiezen voor LED lampen in de baby- of kinderkamer?

Allereerst nog goed om de voordelen van LED te bespreken. Want waarom zou je eigenlijk LED verlichting kopen? Daar zijn meerdere redenen voor te bedenken. Ten eerste is het veilig, omdat LED lampen niet warm worden. Kinderen kunnen zich er dus niet aan branden, en het verkleint brandgevaar. Ook zitten er in LED lampen minder giftige stoffen en metalen dan in bijvoorbeeld halogeenlampen. Daarnaast is het op meerdere manieren duurzamer. LED lampen verbruiken veel minder elektriciteit dan andere lichtbronnen, en ze hebben een veel langere levensduur.

Verschillende lichtpunten

Hieronder lees je meer over vijf lichtpunten in een kinderkamer waar je LED kunt gebruiken.

Hang- of plafondlamp

Een hanglamp of plafondlamp vormt de basisverlichting in de kamer. Kies bij voorkeur een warmere lichtkleur (lage Kelvin-waarde). Een mooie lampenkap kan natuurlijk niet ontbreken.

Lamp bij schommel- of voorleesstoel

Vooral in een babykamer is een stoel waarin je de kleine kunt voeden of voorlezen onmisbaar. Een sta- of tafellamp hierbij is erg fijn. Het kan handig zijn om een LED lamp met dimmer te kiezen, voor nachtvoedingen bijvoorbeeld.

Bureaulamp

Bij een leeftijd van ongeveer zes jaar is het aan te raden een bureautje neer te zetten waar je kindje kan kleuren of schrijven. Een bureaulamp mag hierop niet ontbreken. Kies hier bij voorkeur voor een LED lamp met een hogere Kelvin-waarde met witter licht.

Bedlampje

Uiteraard mag ook naast het bed een klein lampje niet ontbreken. Dit lampje ’s avonds uitschakelen symboliseert dat het tijd is om te gaan slapen, maar is ook fijn voor kinderen die ’s nachts nog wel eens wakker worden. Kies bij voorkeur een LED lamp met weinig lumen en een warme lichtkleur. Qua thema’s en uitvoeringen kun je echt alle kanten op.

Nachtlampje in stopcontact

Wordt je kindje nog wel eens wakker ’s nachts en vindt hij of zij het donker dan eng? Of gaat je kleintje wel eens ’s nachts zelf naar het toilet? Dan is een tot slot een klein nachtlampje dat je in het stopcontact steekt ideaal. Er zijn allerlei varianten, van lampjes met een bewegingssensor (ook fijn voor op de overloop) tot lampjes met bijvoorbeeld de vorm van een dier. Kies een warme lichtkleur, om te voorkomen dat het je kindje wakker houdt.

Perfecte kinderkamer verlichting

Bovenstaande tips helpen je de perfecte verlichting voor een baby- of kinderkamer te vinden. Met verlichting die zowel functioneel als decoratief is creëer je een veilige ruimte waar je kinderen zich veilig comfortabel en geïnspireerd voelen.

liefs Marion

Meer informatie

Zo richt je budgetvriendelijk een leuke babykamer in
Een warm nestje: Kruikveiligheid in het babybedje
Baby slaapspullen: wat heeft je kleintje echt nodig?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *