Geboortestenen, welke past bij jou?

Heb je al eens eerder van geboortestenen gehoord? Deze kleurrijke edelstenen worden al eeuwenlang gewaardeerd om hun vermeende krachten en symbolische betekenis. Misschien interessant om er eens wat meer over te lezen, of misschien ben je wel nieuwsgierig naar welke steen er bij jou, of jullie kindje past?

Heb je al eens eerder van geboortestenen gehoord? Deze kleurrijke edelstenen worden al eeuwenlang gewaardeerd om hun vermeende krachten en symbolische betekenis

Wat zijn geboortestenen?

Geboortestenen zijn specifieke edelstenen die geassocieerd worden met de geboortemaand van een persoon. Deze traditie gaat duizenden jaren terug en wordt in veel culturen wereldwijd gerespecteerd. Elke steen heeft zijn unieke kleur, uitstraling en vooral, zijn eigen verhaal. Het idee is dat deze stenen niet alleen mooi zijn om te dragen, maar ook bepaalde positieve eigenschappen en krachten hebben die je kunnen helpen in het leven. Je kunt ze zien als je persoonlijke gelukshanger, maar dan in een prachtig geslepen vorm.

Waar zijn geboortestenen goed voor?

De voordelen van geboortestenen zijn bijna even divers als de kleuren waarin ze voorkomen. Voor de een biedt het rust en balans, voor de ander bescherming en geluk. Zo geloofde men in de oudheid dat het dragen van je geboortesteen je gezondheid kon verbeteren, je meer zelfvertrouwen kon geven of je beschermde tegen negatieve energieën. Of je nu gelooft in de spirituele krachten van edelstenen of niet, het is ontegenzeggelijk leuk om iets te dragen dat speciaal voor jou lijkt te zijn gemaakt. En als het ook nog een beetje geluk brengt, waarom niet?

De maanden en hun stenen

Voor elke maand van het jaar is er een bijpassende steen.

Januari – Granaat

Granaat, de diep rode edelsteen die vaak geassocieerd wordt met passie en energie, is de geboortesteen voor januari. Deze steen zou moed en kracht bevorderen, perfect voor die winterse maanden waarin een beetje extra energie welkom is.

Februari – Amethist

Voor de februarige boogschutters onder ons is amethist de aangewezen steen. Met zijn betoverende paarse tint zou deze steen rust en helderheid brengen, ideaal om de koude, donkere dagen door te komen.

Maart – Aquamarijn

De aquamarijn, met zijn kalmerende zeeblauwe kleur, is de steen van maart. Deze steen staat bekend om zijn verfrissende en rustgevende eigenschappen, perfect om de lente mee in te luiden.

April – Diamant

April-baby’s krijgen misschien wel de meest begeerde steen van allemaal: de diamant. Bekend om zijn ongeëvenaarde hardheid en sprankelende helderheid, symboliseert deze steen eeuwige liefde en kracht.

Mei – Smaragd

De smaragd, met zijn rijke groene kleur, is de geboortesteen voor mei. Deze steen staat symbool voor wedergeboorte en liefde, en zou geluk en overvloed brengen.

Juni – Parel

Juni heeft iets bijzonders: de parel. Geen traditionele edelsteen, maar een organische schat uit de zee. Parel symboliseert zuiverheid en sereniteit en wordt vaak geassocieerd met trouw en loyaliteit.

Juli – Robijn

Robijn is de vurige, rode geboortesteen van juli. Deze steen staat symbool voor liefde, energie en passie. Een perfecte match voor de zomerse hitte!

Augustus – Peridoot

De levendige groene peridoot is de steen voor augustus. Deze edelsteen staat bekend om het brengen van vrolijkheid en optimisme, ideaal voor zonnige zomerdagen.

September – Saffier

Voor de september-kinderen is saffier de steen. Deze koninklijk blauwe edelsteen staat symbool voor wijsheid en bescherming, perfect om je geest scherp en je hart veilig te houden.

Oktober – Opaal

Oktober brengt de opaal, een steen die bekend staat om zijn fascinerende kleurenpalet. Opalen symboliseren hoop en creativiteit en worden gewaardeerd om hun unieke schoonheid.

November – Topaas

De warme gele topaas is de geboortesteen voor november. Deze steen zou vreugde en rijkdom brengen en is perfect om de koude wintermaanden mee te verwarmen.

December – Turkoois

En tot slot, december. De turkoois, met zijn unieke blauwgroene kleur, is de steen voor deze maand. Deze edelsteen staat bekend om zijn beschermende en helende eigenschappen, een perfecte afsluiter van het jaar.

Het draagbare geluk

Of je nu gelooft in de mystieke krachten van geboortestenen of ze gewoon mooi vindt om te dragen, één ding is zeker: ze zijn een prachtige en persoonlijke toevoeging aan je sieradencollectie. Het idee dat een steen speciaal voor jouw geboortemaand is gekozen, geeft een extra vleugje magie aan je outfit.

liefs Marion

Meer informatie

Het sterrenbeeld van je kind, wat zegt het over zijn karakter?
Hoe groot is de invloed van de maan eigenlijk op ons?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: Oudersenzo

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *