Zo houd je mooie krullen!

Of je nu natuurlijke golven hebt of krullen zo strak als kurkentrekkers, één ding is zeker: krullend haar heeft liefde en aandacht nodig. Je hebt niet zomaar uit jezelf glanzende krullen rondom je hoofd. Daar moet je iets voor doen. In deze blog daarom aandacht voor de krullen. Want hoe houd je ze mooi en glanzend?

Zo houd je mooie krullen!

Ken je krultype

Voordat je begint met de verzorging, is het belangrijk om je krultype te kennen. Van lichte golven (Type 2) tot strakke krullen (Type 3) en kroeshaar (Type 4), elk type heeft zijn eigen behoeftes. Het herkennen van je krultype helpt bij het kiezen van de juiste producten en verzorgingsmethoden.

Type 2: Lichte golven

Dit haartype heeft een zachte, S-vormige golf en is vaak minder droog dan strakkere krultypes. Het kan echter gemakkelijk verzwaren met te veel product. Voor Type 2 is het belangrijk om lichte hydraterende producten te gebruiken die de golven definiëren zonder ze te verzwaren.

Type 3: Strakke krullen

Deze krullen zijn meer gedefinieerd en hebben de vorm van een spiraal of kurkentrekker. Type 3 haar heeft de neiging droger te zijn en vereist producten die zowel hydratatie als definitie bieden. Crèmes en gels die vocht vasthouden zijn ideaal voor dit type.

Type 4: Kroeshaar

Type 4 krullen zijn het meest fragiel en hebben een strakke, Z-vormige krulpatroon. Dit type heeft intensieve hydratatie nodig om breuk te voorkomen. Rijke oliën, butters en crèmes zijn essentieel voor het behoud van de gezondheid en glans van kroeshaar.

Door je krultype te herkennen, kun je beter bepalen welke producten en methoden het beste zijn voor jouw haar. Of het nu gaat om het kiezen van de juiste shampoo, conditioner, of stylingproducten, kennis van je krultype is de eerste stap naar prachtige, gezonde krullen.

Een expert aan het woord

Soms heb je een expert nodig om je krullen echt te begrijpen. Websites zoals https://vanessavanderroest.nl/krullenkapper-amsterdam/ kunnen je daarbij helpen. Een bezoek aan een gespecialiseerde krullenkapper kan een wereld van verschil maken. Zij kunnen je adviseren over kniptechnieken, verzorging en producten die afgestemd zijn op jouw unieke krulpatroon.

Verzorging

Krullend haar is van nature droger dan steil haar. Hydratatie is daarom essentieel. Gebruik hydraterende shampoos, conditioners en haarmaskers om je krullen te voeden. Zoek naar ingrediënten zoals glycerine, sheaboter, en arganolie. Vermijd producten met sulfaten en alcohol, die kunnen je haar uitdrogen.

Een keer per week een diepe conditioning behandeling kan wonderen doen. Het helpt niet alleen bij het herstellen van droog en beschadigd haar, maar zorgt ook voor extra veerkracht en glans.

De juiste stylingtechnieken

Het stylen van krullend haar is een kunst op zich. Gebruik een brede tanden kam of je vingers om je haar te ontwarren. Wees voorzichtig en begin altijd vanaf de onderkant. Vermijd borstels, deze kunnen de natuurlijke krulpatroon verstoren en pluis veroorzaken.

Een diffuser is je beste vriend als het gaat om het drogen van krullend haar. Het helpt om je natuurlijke krulpatroon te definiëren en voorkomt pluis. Kantel je hoofd naar voren en laat je krullen in de diffuser vallen, droog op een lage of medium hitte.

Slaap een eet slim

Je krullen hebben ook ’s nachts aandacht nodig. Slaap op een zijden of satijnen kussensloop om wrijving en pluis te verminderen. Je kunt je haar ook in een losse knot bovenop je hoofd binden om je krullen te beschermen.

Je haar is een weerspiegeling van je algehele gezondheid. Een voedzaam dieet rijk aan vitaminen, mineralen en eiwitten ondersteunt de gezondheid van je haar.

liefs Marion

Meer informatie

Klitten: Hoe je het haarborsteldrama bij kinderen kunt voorkomen
Haarverzorging: Als je haar maar goed zit!
Zorg voor zijdezacht haar na het douchen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *