Kinderschoenen kopen? Let op deze punten!

Kinderschoenen kopen. Let op deze punten!

Ga je binnenkort shoppen voor kinderschoenen? Dan is het belangrijk dat je de juiste schoenen voor je spruit koopt. Is het waar dat stevige kinderschoenen beter zijn dan de soepele variant? En is goedkoop echt altijd duurkoop? We doken voor je in de materie.

Goedkope kinderschoenen: duurkoop?

Het is een fabel dat goedkope kinderschoenen per se duurkoop zijn. Andersom zijn dure kinderschoenen ook niet automatisch fantastisch. Vaak betaal je een bepaalde prijs vooral voor het merk. Kijk dus zelf welke kinderschoenen goed bij je budget passen. Misschien wil je niet teveel uitgeven aan schoenen, omdat je kind er toch zo weer uitgroeit. Vind je het juist leuk om flink wat cash neer te tellen voor de meest hippe, modieuze en leuke kinderschoenen? Dan is dat natuurlijk ook helemaal prima.

Wat zijn de beste kinderschoenen?

Veel mensen denken dat stevige kinderschoenen, bijvoorbeeld van leer, beter zijn dan soepele varianten. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat dit niet klopt. Juist door op soepele schoenen te lopen, ontwikkelt de kindervoet zich het beste. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je spruit nooit stevige schoenen mag dragen. Je kunt soepele schoenen best afwisselen met stevige kinderschoenen. Laat je kind in huis lekker op sokken rondbanjeren, en het komt helemaal goed met de ontwikkeling van die voetjes!

Let op: heeft je kind een afwijking aan zijn of haar voet(en)? Dan zijn stevige schoenen soms juist beter. Overleg met een podotherapeut wat voor jouw kind de beste schoenen zijn.

lijn groen oudersenzo
Kinderschoenen kopen. Let op deze punten!
Kinderschoenen kopen. Let op deze punten!

Zorg voor goed passende schoenen

Veel belangrijker dan de prijs en het materiaal is dat kinderschoenen goed passen. Er moet niet teveel ruimte in de schoen over zijn, maar zeker niet te weinig. De tenen moeten nog lekker vrij kunnen bewegen. Dit kun je controleren door met je vingers op de voorkant van de schoen te drukken als je kind de schoenen draagt. Om achter de exacte schoenmaat van je kind te komen kun je je ook laten adviseren in een schoenenwinkel. Voel je overigens niet verplicht om daarna in diezelfde winkel kinderschoenen te kopen: die kun je ook online bestellen of in een andere winkel kopen als je dat leuker vindt.

Let op: Als je kind lange tijd te kleine schoenen draagt, kunnen de voeten gaan vervormen. Zorg dus echt altijd dat je goed passende schoenen koopt en laat je zo nodig adviseren.

Let op goede zolen

Veel belangrijker dan het materiaal van de schoenen zelf zijn eigenlijk de zolen. Zorg altijd voor een flexibele zool die goed mee kan bewegen met de natuurlijke manier waarop je kind zich beweegt. Te stugge zolen kunnen er zelfs voor zorgen dat je spruit een verkeerd looppatroon aanleert, dus wees je daarvan goed bewust.

Online kopen of toch in een fysieke shop?

Het is populair om kinderschoenen online te kopen. Dat is ook niet zo gek: in online winkels zoals bijvoorbeeld schoenen.nl heb je immers een ruime keuze uit de meest uiteenlopende schoenen voor jongens en meisjes. Ook is het online kopen van kinderschoenen vaak voordeliger dan in een fysieke winkel. Daar betaal je immers mee aan de huur van het winkelpand, de uren die het personeel maakt en de stookkosten, schoonmaakkosten en andere kosten die de winkel met zich meebrengt. Het voordeel van online kinderschoenen kopen is ook dat het lekker vanuit huis kan. Op je gemak scrollen door honderden paren kinderschoenen, om uiteindelijk het leukste paar uit te zoeken. Dat scheelt niet alleen geld, maar ook een heleboel tijd!

Tip: laat je kind meekijken welke schoenen hij of zij het leukste vindt. Je kunt ook vooraf een selectie maken uit verschillende paren schoenen waar vervolgens uit gekozen kan worden. Zo bepaal je zelf het budget wat je aan de schoenen uit wilt geven. En last but not least: je kind kan op deze manier nooit die kinderschoenen uitkiezen die jij net afzichtelijk vindt!

Waar koop jij de leukste kinderschoenen? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

Kinderschoenen kopen? Dit is belangrijk om op te letten!
De eerste babyschoenen zijn cute, maar waar let je op?
Nieuwe kinderschoenen nodig? Hier moet je op letten!
Kinderschoenen kopen. Welke maat kies je?
Check de 7 alarmbellen van te kleine schoenen!
Veters strikken. Hoe leer je dat?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Schoenen.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *