Erfelijkheid – Heb jij je niet laten testen dan?

erfelijkheid

De NPV Zorg voor het leven en het Erfocentrum hebben vandaag met financiële ondersteuning van Stichting Voorzorg Utrecht een film gelanceerd waarmee zij de samenleving bewust willen maken van de impact van reacties op ouders die een kind krijgen met een aandoening.
In een tijd waarin steeds meer onderzoek gedaan wordt tijdens de zwangerschap, lijkt het krijgen van een kind met een handicap bijna een keuze. Steun aan ouders met een kind met een handicap kan zo minder vanzelfsprekend worden. Maar niemand kiest voor een handicap of aandoening. Op de meeste aandoeningen wordt niet getest tijdens de zwangerschap.

Als ouders weten dat ze een kind met een aandoening verwachten, of onverwachts een kind met een aandoening krijgen, volgt vaak een moeilijke periode waarin zij juist steun en begrip nodig hebben. Ze worden echter niet altijd begrepen en krijgen verwijten en reacties als ‘dat had toch niet gehoeven’ of ‘heb je je wel laten onderzoeken?’

De NPV Zorg voor het leven en het Erfocentrum willen met deze film duidelijk maken wat de impact is van negatieve reacties op ouders en hun kinderen. Zij verdienen respect en steun vanuit de maatschappij in plaats van veroordeling en zich te moeten verdedigen.

Liefs Marion

Meer informatie

Genetisch materiaal van je baby
DNA en genen – Genetisch materiaal van je kindje
Bloedverwantschap onthuld door een glimlach

Bronvermelding

lijn oudersenzo met hartje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *