Zo bereid je je goed voor op de eerste keer naar de kinderopvang

Een ergonomische thuiswerkplek, een must voor de hybride werker

Als je baby geboren is, komt er vroeg of laat een tijd dat je weer terug aan het werk gaat. Vaak gaat je kindje dan voor het eerst naar de kinderopvang. Een spannende en nieuwe periode breekt aan. Niet alleen voor je spruit, maar ook voor jou als ouder. In dit artikel lees je precies waar je aan moet denken als je kind voor het eerst naar de kinderopvang gaat. Zo weet je zeker dat zowel jij als je kind goed voorbereid zijn op dit avontuur!

Kind voor het eerst naar het kinderdagverblijf: dit heb je nodig

Om ervoor te zorgen dat je kind goed voorbereid naar de kinderopvang gaat, is het handig om een aantal spullen mee te geven. Wat je precies zelf moet meenemen verschilt per kinderdagverblijf. Hoewel de meeste kinderdagverblijven bijna alle benodigdheden (zoals luiers en speelgoed) voor je kindje wel in huis hebben, is het handig om de volgende spullen mee te geven:

Een eigen flesje of drinkbeker.

Eén of twee setjes reservekleding.

De favoriete knuffel van je kind. Voor kleine baby’s kun je ook een knuffeldoekje meegeven dat je eerst enkele uren in je beha draagt. Zo heeft je kindje ook op de kinderopvang de vertrouwde geur van mama om zich heen.

Gebruikt je kind een fopspeen? Geef dan een eigen fopspeen mee van thuis.

Lekker slapen is natuurlijk ook belangrijk. Geef je kind dus een eigen slaapzakje of inbakerzakje mee van huis om ook op de kinderopvang goed te kunnen slapen. Een inbakerzakje is bijzonder geschikt voor onrustige kindjes.

Tip: geef je spullen van huis mee voor je kindje? Voorzie al zijn of haar bezittingen dan van naamstickers. Zo raken de spulletjes niet snel verwisseld of verloren. De naamstickers van Nominette zijn gemaakt van textiel en vaatwasmachinebestendig. Je plakt deze stickers dus eenvoudig op een babyflesje, drinkbeker of broodtrommel. Voor kleding bestel je de handige geweven naamlabels. Je kiest zelf het lettertype, de letterkleur en de achtergrondkleur van je naamstickers uit. Kies uit verschillende symbolen (bijvoorbeeld een voetbal, een bloem, een hartje of een ananas) om de naamstickers van je kindje nog persoonlijker te maken.

Nieuwsgierig geworden? De kortingscode OUDERSENZO10 geeft 10% korting op de stickers (max 1 vel). De kortingscode is geldig t/m 30 juni 2022.

lijn groen oudersenzo
Zo bereid je je goed voor op de eerste keer naar de kinderopvang

Wat eet je kindje op het kinderdagverblijf?

Jonge baby’s drinken natuurlijk alleen nog melk, ook op de kinderopvang. Je geeft dus zelf moedermelk of flesvoeding mee naar het kinderdagverblijf. Geef je borstvoeding? Dan is het verstandig om je kindje ruim voordat hij of zij voor het eerst naar het kinderdagverblijf gaat aan een babyflesje te laten wennen. Laat je partner ook eens het flesje geven: zo went je baby aan het drinken bij iemand anders dan mama. Dat maakt het wat eenvoudiger voor de leidsters van de kinderopvang.

Je geeft je kindje afgekolfde melk mee naar de kinderopvang, bij voorkeur bewaard in speciale bewaarzakjes voor moedermelk. Deze zakjes voorzie je van de naam van je kindje, de datum van afkolven en de datum van invriezen (dat laatste geldt alleen als je van tevoren een ruime voorraad kolft en de moedermelk dus eerst thuis invriest.)

Drinkt je baby flesvoeding? Dan geef je poedermelk mee naar de kinderopvang. Vergeet niet een duidelijke instructie te schrijven waarin staat hoe laat je kindje thuis drinkt en welke hoeveelheid. Je kunt de voeding meegeven in een poedermelktoren, maar ook in een goed afgesloten bewaardoosje of in de verpakking van de poedermelk zelf. Voorzie alle items die je meegeeft duidelijk van de voor- en achternaam van je kindje.

Fruit- en broodmaaltijden op de kinderopvang

Baby’s vanaf zes maanden en grotere kindjes eten tussendoor ook fruit of een fruithapje. Dreumesen en peuters eten daarnaast vaak ook een broodmaaltijd. Doorgaans wordt fruit en brood door het kinderdagverblijf zelf geregeld. Op sommige kinderdagverblijven worden vers gemaakte fruithapjes geserveerd. Veel kinderdagverblijven houden tegenwoordig rekening met gezonde en verantwoorde voeding. In een enkel geval dien je zelf een fruithapje mee te geven, maar in de regel komt dit echt nauwelijks voor. Vraag van tevoren welke regels er bij de kinderopvang van jouw kind gelden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Liefs Amber

Meer informatie

Wat gaat er mee naar de kinderopvang?
De mogelijkheden van kinderopvang, waar kies jij voor?
Kinderopvang, wat valt er te kiezen?
Veilige hechting & kinderopvang.Is deze combinatie mogelijk?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Nominette.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *