Zo kun je het groeiende wasmonster verslaan!

Zo kun je het groeiende wasmonster verslaan!

Zodra je een jong gezin hebt, sluipt er ongemerkt een monster je huis binnen. Het is overigens een heel gek monster, want zodra je denkt dat je hem hebt weggejaagd, draai je je om en blijkt dat hij gewoon weer terug is! Misschien nog wel groter dan daarvoor. Het monster luistert naar de naam: ‘De was’. Mijn hemel wat een never ending story is dat… Zodra je denkt dat het klaar is, komt de volgende berg er alweer aan. En dan mogen we nog blij zijn dat daar machines voor zijn uitgevonden.

Je moet er toch niet aan denken dat je dat monster met de hand moet wegwerken, maar nog niet zo lang geleden was dit wel de werkelijkheid.

Met de hand wassen

Toegegeven, mensen hadden voor de komst van de wasmachine vast niet zoveel kleding als nu en waarschijnlijk deden ze er ook iets langer mee voordat het de was in ging. Handdoeken werden waarschijnlijk voor meer dan één wasbeurt gebruikt en kleding vast en zeker langer dan een uur gedragen, maar naast kleding, handdoeken en beddengoed moest de jonge mama ook luiers wassen. Heel veel luiers, want baby’s moeten nou eenmaal poepen en plassen en wegwerpluiers waren er nog niet. Wat een stinkend wasmonster moet dat zijn geweest! Je moet er niet aan denken. Sommige uitvindingen zijn echt heel fijn.

Help!

Een paar maanden geleden dreigde zich hier een ramp te voltrekken. Van het een op het andere moment was de wasmachine kapot. Zomaar. De ene dag draaide hij nog op volle toeren en de volgende dag was hij dood. Na jaren trouwe dienst had hij de moed opgegeven. Ik kon hem geen ongelijk geven, want hij heeft het zwaar gehad. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat ik een lichte paniek in mijn body voelde. ‘Help! Ik heb een nieuwe wasmachine nodig! En snel een beetje!’ Het monster zou immers zichzelf geen halt toeroepen, die zou blijven groeien.

lijn groen oudersenzo
Zo kun je het groeiende wasmonster verslaan!

Keuze

Mijn vorige wasmachine was een Bosch en eigenlijk was die best goed bevallen, maar ook van Bosch bestaan verschillende modellen. Welke moest ik kiezen? Ik vond het lastig. Het is een behoorlijke uitgave en je moet er niet aan denken dat je een miskoop hebt en binnen een jaar of twee opnieuw voor dit probleem komt te staan.

Gelukkig vond ik na wat zoeken op Google een handige site met wasmachine reviews door experts. Een top 10 van de beste wasmachines van 2018, maar toen ik keek was dat nog van 2017. Handig die lijst! Echt een aanrader om een miskoop te voorkomen.
Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Bosch WAWH2643NL, die bovenaan de lijst staat met een dikke vette 8,5. Een goed apparaat voor een nette prijs.

Het wasmonster is nog steeds in ons midden, maar gelukkig kan ik hem redelijk in toom houden met onze Bosch. Nu mijn gezinsleden nog leren dat iets echt niet na een uurtje de was in hoeft…

liefs Marion

Meer informatie

Vlekken uit kinderkleding
Een nieuwe wasmachine kopen: hier let je op!
Vlekken verwijderen? Met deze wastips komt het goed!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met de Wasmachinepagina.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *