Op de e-bike: De eerste 200 kilometer!

Inmiddels is mijn zoektocht naar een goede e-bike, geen zoektocht meer, maar een ‘gevonden’. Ik heb gekozen voor de Keola ‘Waal’, met een zwaardere accu dan waar hij standaard mee wordt geleverd. De eerste tweehonderd kilometer staan op de teller en ik kan dus inmiddels een behoorlijk goed oordeel geven over de fiets: Ik vind de fiets top! Als je op zoek bent naar een goede e-bike met een lage instap voor een betaalbare prijs, dan raad ik je absoluut deze e-bike aan. En dit bericht is niet gesponsord!

Op de e-bike: De eerste 200 kilometer!

Niet meer met de auto

Iedere keer als ik nu naar Boskoop ga (1x per week), ga ik niet meer met de auto, maar pak ik de fiets. Zonder tegenwind fiets ik het in zo’n 5 kwartier. Met tegenwind doe ik er een kwartiertje langer over. Maar ook tussendoor pak ik regelmatig de fiets om een stuk mee te gaan fietsen. Zeker als de zon schijnt.
De boodschappen doe ik nog wel op mijn ‘oude’ fiets, omdat ik bang ben dat mijn e-bike is verdwenen als ik met mijn boodschappen de winkel weer uitkom. De e-bike gebruik ik dus echt alleen voor de lange ritten.

Meeste doe ik zelf

De accu heeft 9 standen. Doorgaans kies ik voor stand 1, zodat ik nog steeds het meeste zelf moet doen. Maar het is nou net dat kleine duwtje in mijn rug dat het fietsen voor mij weer zo plezierig maakt. Het zorgt ervoor dat ik nagenoeg zonder pijn (knieën en heup) kan fietsen en ik onderweg niet meer bang hoef te zijn voor heuveltjes, bruggetjes of tegenwind. Bij heuveltjes en bruggetjes (Boskoop zit er vol mee) zet ik de accu even een standje hoger en de versnelling een tandje lager, zodat ik er redelijk soepel overheen rijd.
Achteraf voel ik mijn lichaam zeker nog wel. Het is echt niet zo dat het volledig pijnloos is, maar de accu zorgt er wel voor dat het dragelijk is.

Genieten

Hoe heerlijk is het, de wind door mijn haar te voelen, de zon op mijn gezicht. Het gevoel van vrijheid te ervaren, wanneer ik langs de snelweg rij en al die stressende auto’s langs mij heen zie gaan. Wetend, dat ik straks het polderlandschap in zal schieten en daar zal genieten van de rust en stilte om mij heen.
Je kunt van mij aannemen dat er een glimlach op mijn gezicht staat, vanaf het begin tot het einde.
De pijn komt pas weer later. Vooral de volgende dag. Maar ik heb het ervoor over en ik hoop dat de pijn in de komende weken iets gaat afnemen, omdat mijn lichaam hier aan gaat wennen.

lijn groen oudersenzo
Op de e-bike: De eerste 200 kilometer!

Naderende herfst

Met de herfst in het vooruitzicht heb ik alvast een goede jas gekocht. Ik ben nog op zoek naar een goede regenbroek, omdat ik het (buiten) fietsen zo lang mogelijk wil volhouden en me niet wil laten weerhouden door een regenbui. Ik ben benieuwd hoe lang dit gaat lukken, want als het glad wordt of extreem koud, dan vrees ik dat ik het even voor gezien ga houden totdat het weer wat beter gaat worden. Voor nu is dat echter nog niet aan de orde en geniet ik zoveel mogelijk van het heerlijke weer!

liefs Marion

Extra informatie

Ontdek nu deze geweldige e-bikes tips
Dit zijn supergoede redenen om een e-bike aan te schaffen!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Een reactie

  • Marielle Allewijn

    Hoi Marion,

    Wat fijn te lezen, dat je e-bike zo goed bevalt. Ik hoop voor jou, dat de pijn inderdaad wel gaat afnemen en je lichaam hieraan gaat wennen. Verder gun ik je veel plezier in het fietsen en hopen op Veel mooi weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *