De vetste Carnavalskrakers (5 oude en 5 nieuwe)

De vetste CarnavalskrakersNog even en we hossen weer achter elkaar met confetti in ons haar en in bizarre outfits. De een houdt ervan, de ander gruwelt ervan. Zelf ben ik niet met Carnaval opgegroeid (want boven de rivieren), toch vind ik het leuk om tijdens deze dagen lekker uit mijn dak te gaan in een (te) gekke outfit.

Carnavalskrakers

Om de stemming er alvast in te gooien heb ik gekozen voor vijf gouden ouden Carnavalskrakers en vijf nieuwe. Ik ben heel erg benieuwd waar jouw voorkeur naar uit gaat. Welke Carnavalshit hoop jij in ieder geval (ook) tijdens Carnaval 2019 weer te horen? Of misschien heb je wel helemaal niks met Carnaval en vind je alle Carnavalskrakers helemaal niks.

Wij gaan alvast op zoek naar de schmink. Laat het feest 3 maart maar weer losbarsten! Kunnen we daarna weer een jaartje gewoon doen. Yeah! Alaaf!!

Carnavalsliedjes voor kinderen – Die je absoluut niet mag missen!

De vetste Carnavalskrakers

5 Oude carnavalskrakers

Er staat een paard in de gang

Een echte klassieker om mee te beginnen, want deze Carnavalskraker ga je absoluut horen tijdens Carnaval. Net als al die andere Carnavalshits van André natuurlijk. Jaren geleden kon Carnaval pas echt beginnen als de nieuwste Carnavalshit van André van Duin bekend was.

lijn carnavalskrakers

Het vliegerlied

Geen klassieker maar wel hartstikke leuk en ik weet ook absoluut zeker dat je dit nummer niet één keer maar vele keren voorbij zal horen komen. En natuurlijk wel meedansen, want daar wordt het alleen maar leuker door!

lijn carnavalskrakers

Dans je de hele nacht met mij

Wie kent de Sjonnies nou niet? Natuurlijk komen de Sjonnies ook dit jaar weer voorbij. Het nummer ‘Dans je de hele nacht met mij’ is je vast bekend. Natuurlijk origineel (Karin Kent) helemaal niet van de Sjonnies, maar ze maken wel een feestje van dit nummer.

lijn carnavalskrakers

Leo

Wij zingen dit nummer regelmatig hier, ook als het geen Carnaval is. Rocco zijn vader heet Leo, dus galmen we regelmatig in koor: “LEEEEEEOOOOO, je bent vannacht weer dronken geweest…” Zingen jullie mee?!

lijn carnavalskrakers

Bij ons staat op de keukendeur

Geen idee wat er bij jullie op de keukendeur staat, maar ik heb niet eens een keukendeur. Toch zing ik dit nummer, na een paar biertjes, vrolijk mee. Want ook De twee Pinten zullen ook dit jaar niet ontbreken.

lijn carnavalskrakers

5 Nieuwe carnavalskrakers

Alie Exprezz

Niet alleen gouden ouden in dit rijtje. Heb je al gehoord van de Gebroeders Rossig met de Ale Exprezz. Helemaal van deze tijd! Dus als je de tekst nog niet kent? Snel even oefenen! Yesssss! Daar is de Alie Exprezz!

lijn carnavalskrakers

Ik wil je pijpen

Kids oren dicht! Hoewel er eigenlijk niks verkeerd wordt gezongen, maar de suggestie is er natuurlijk wel. Om mee te zingen heb ik echt eerst een paar biertjes nodig… maar daarna ga ik gewoon met naald en garen aan de slag! Zeker weten dat je dit nummer voorbij gaat horen komen in dat stampvolle café.

lijn carnavalskrakers

Potentie

Oei, oei, oei, dit is echt een heel fout nummer, maar heeft binnen anderhalve maand wel bijna 2 miljoen weergaven. Dan doe je iets ranzigs goed. Kids oren dicht! Want dit is voor de 18 plussers!

lijn carnavalskrakers

De Jack Express

Van alle nieuwe Carnavalshits, staat dit nummer bij mij met stip op nummer één. In de ‘foutlijst’ dan. Want er is natuurlijk alles fout aan dit nummer en toch… toch vind ik hem zo vrolijk. Zowel de muziek (met een knipoog naar ‘Final Countdown’) als de clip. Ach met Carnaval is er natuurlijk niks mis met fout…

lijn carnavalskrakers

De zuipschuit

De nieuwste hit van Lange Frans, oh nee, het is Lamme Frans. Met een knipoog naar Piet Piraat. Dit keer niet vanaf de Scheve schuit maar vanaf de zuipschuit en ik als ik goed luister, vind ik echt een paar melodielijnen die me aardig bekend komen van de liedjes van Piet Piraat… Dus Schip ahoy!

lijn carnavalskrakers

Liefs Marion

Meer informatie


Carnavalsliedjes voor kinderen – Die je absoluut niet mag missen!
Themapagina: Carnaval
Carnaval – Haak maar in we vieren Carnaval
Knotsgekke carnavalsoutfits voor mama’s en papa’s
Top 10 Carnaval schminktips
Leuke knutsels voor Carnaval
Voorleesverhaaltje: Willy Woef viert Carnaval
Inburgering met Carnaval

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn oudersenzo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *