Carnaval in Coronatijd? Zo maak je je eigen feestje!

Carnaval in Coronatijd. Hoe kunnen we dit jaar nog carnaval vieren met de kids?

Normaal gesproken zouden we nu ons gaan verheugen op allerlei carnavalsfestiviteiten en ons hoofd breken over zoiets als carnavalskleding, de carnavalsoptocht en meer van dat soort heerlijke entertainment. Helaas is Corona nog steeds niet van plan om te vertrekken en zitten we nog altijd vast aan allerlei maatregelen. Maar kom op: zijn we ondertussen niet ontzettend bedreven geworden in leuke dingen doen op een andere manier? Dus dat kan ook met carnaval! Inspiratie nodig? Hier komen een paar ideeën waar je misschien iets aan hebt!

Verkleedpartij én muziek natuurlijk

Gewoon een gezellig carnavalsfeestje met je eigen gezin. Maar dan doen we het wel goed. We zorgen voor echte carnavalskleding en schminken ons uiteraard zoals we anders ook hadden gedaan. Een playlist met echte carnavalskrakers is zo gemaakt en waarom zou je niet binnen je kinderschare een prins carnaval aanwijzen? Om scheve gezichten te voorkomen kan je natuurlijk gewoon voor alle kinderen een mooie titel en bijbehorende taken verzinnen! Zo blijft het voor iedereen leuk! Lekker polonaise lopen om de bank en de eettafel heen. En natuurlijk mogen de kinderen opblijven!

Via Zoom

Bovenstaande wordt een nog groter feest als je anderen uitnodigt om hetzelfde te doen en elkaar te zien via Zoom. Spreek af wie voor de muziek zorgt, zodat jullie allemaal in je eigen huiskamer op dezelfde muziek dansen en hossen. En opa en oma doen vast ook graag mee!

Hossen in de tuin

Vraag eens in de buurtapp of iedereen het leuk vindt om een uurtje of twee carnaval te vieren in eigen tuin… Iemand zet de muziek lekker hard aan (uiteraard kan dit dan ook alleen als iedereen het ermee eens is) en dan hossen we toch gewoon in eigen tuin?! Leuk om boven uit het raam dit op te nemen, zodat we achteraf een mooi overzicht hebben!

lijn groen oudersenzo
Carnaval in Coronatijd? Zo maak je je eigen feestje!

De optocht in het klein

Een carnaval zonder optocht? Tja, het zit er dit jaar niet in, helaas. Maar waarom zou je niet iets heel moois knutselen met je kinderen rondom zijn of haar fiets? Of op een skelter? Jouw kind mag immers wel gewoon door de straat heen fietsen! En doen meer kinderen dat uit de straat? Dan kunnen ze ook gewoon gezellig achter elkaar aan fietsen. Leuk voor de oudjes en eenzamen in de straat! Let wel op dat je als ouders niet bij elkaar gaat staan of een ander soort groepsvorming krijgt!

Miniatuuroptocht op YouTube

Hou je je kind liever van de straat? Je kunt er ook voor kiezen om een miniatuuroptocht met elkaar te maken. Knutsel een leuke optocht in elkaar met allerlei huishoudelijke zaken (we kunnen immers niet even naar de knutselwinkel toe…). Je hebt misschien nog wel karton liggen of ander gekleurd papier. Samen met wc- en keukenrollen, satéprikkers, plakband, lijm, watjes, verf, wattenstaafjes en ga zo maar door, kan je best een leuke optocht in elkaar flansen. Heb je een handig kind (of misschien vind je dat zelf wel leuk om te doen), dan kan je er ook een stop motion filmpje van maken en deze op YouTube plaatsen! Of op Facebook. Hartstikke leuk om te doen. Hier zijn zelfs gewoon apps voor te vinden. O.a. Klokhuis heeft op YouTube een filmpje staan waarin precies wordt uitgelegd hoe het werkt.

Zelf muziek maken

Pak pannen en pollepels uit de kast en maak er trommels van. Sla met de deksels tegen elkaar en maak sambaballen van wc-rollen. Of wat je zelf nog meer aan herrie kunt bedenken… En dan natuurlijk lekker zingen en swingen! Binnen of in de tuin. Of de kinderen gewoon in de straat!

Nog meer feestvreugde

Uiteraard verhoog je de stemming met de nodige aankleding van je huis! Dus slingers worden opgehangen en misschien heb je ook nog wel leuke vlaggetjes en ballonnen liggen. Maar ook hierin kan je nog van alles zelf maken met dingen die je in huis hebt!

Maak van gekleurd papier confetti met de perforator

Slingers maak je prima zelf. Geen knutselpapier in huis? Van gewoon papier gaat dat ook prima. Print bijvoorbeeld leuke afbeeldinkjes of gewoon gekleurde hartjes o.i.d. op het papier. Knip ze in een driehoekje uit en plak ze aan een touwtje. Of vouw ze dubbel (kan ook in driehoek vorm) en plak ze aan elkaar vast, waarbij het touwtje dan ertussen zit

Geen printer? De kinderen kunnen ze ook gewoon met kleurtjes vol verven of uiteraard met leuke tekeningen

Maak een plaatsnaambordje en zet deze goed zichtbaar neer. Of juist voor het raam. Plaatsnamen veranderen tijdens carnaval opeens in andere namen. Dus verzin nu een nieuwe leuke carnavalsfamilienaam! Die naam zet je op het bordje, dus!

liefs Wil

Meer informatie

Willy Woef viert Carnaval
Carnavalsliedjes voor kinderen die je absoluut niet mag missen
De vetste Carnavalskrakers
Knotsgekke carnavalsoutfits voor mama’s en papa’s

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Carnavalskleding.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *