Knotsgekke carnavalsoutfits voor mama’s en papa’s

Knotsgekke carnavalsoutfits voor mama's en papa's

Halloween is nog maar net voorbij en eigenlijk hebben we nog lang niet genoeg gehad van creatieve verkleeduitspattingen. Prins Carnaval is niet voor niets een paar dagen geleden gekozen. Daarom brengen wij je vandaag graag wat carnavalskleding inspiratie! Want je wilt je straks natuurlijk wel kunnen vertonen in de meest orginele outfit. Gezien worden in dezelfde carnavalsoutfit als buurman Henk, oom Arnold of tante Daisy is nu eenmaal echt not done. Dit zijn de allerbeste carnavalsoutfits voor papa’s & mama’s!

Pakken: dé carnavalstrend voor volgend jaar

Wanneer je vader of moeder bent (of gewoon ouder dan 25) wil je misschien niet altijd gekleed gaan als hete zombie met Halloween, of als sexy schoolmeisje met carnaval. En de papa’s onder ons hebben het nu ook wel eens gehad met dat tacky politieuniform. Dé carnavalstrend voor volgend jaar is dan ook: suits, suits & nog eens suits! Met een feestelijk pak kun je je prima vertonen als ouder, maar zie je er toch opzienbarend uit. Ga als papa bijvoorbeeld eens in de stijl van the Fresh Prince. Mama’s komen heel goed weg met een mantelpakje met panterprint: stijlvol, sexy en rawrrrr tegelijk!

lijn groen oudersenzo
Knotsgekke carnavalsoutfits voor mama's en papa's

Voor de daddy’s

Carnavalskleding voor heren moet het komend carnaval het liefst zo origineel mogelijk zijn. Wie graag fashion met een knipoog ziet kan zijn geluk niet op: nette suits bestaande uit colbert & pantalon worden gekenmerkt door thema’s als Star Wars, palmbomen, confettiprint, cannabisblad of tetrisblokken (echt waar, briljanter dan dit wordt het niet!). Het kan en mag allemaal! Combineer zo’n pak met een overhemd in een eenvoudige kleur en maak het geheel af met een kleurige vlinderstrik of stropdas.

Voor de mommy’s

Maar ook de moeders krijgen te maken met hippe carnavalspakken. Mantelpakjes mogen de meest geniale thema’s hebben: klavertjes vier, hartjes, Pac Man of het testbeeld (ja, echt). Match jouw mantenpakje met dat van je hubby en steel de show tijdens het aankomend carnaval. De mantelpakjes voor dames bestaan uit een mooie, getailleerde blazer en een bijpassende rok. Wie zei ook alweer dat grappig en sexy niet samengaan?

lijn groen oudersenzo
Knotsgekke carnavalsoutfits voor mama's en papa's

Voor de allerkleinsten

Ook voor de kids zijn er de meest creatieve cute suits te vinden. Colberts met ijsjes, palmbomen, superhelden en flamingo’s vliegen je het komende jaar om de oren. Bij OppoSuits vind je kinderpakken voor jongens van 2 tot en met 16 jaar. Ook de allerkleinsten kunnen dus in stijl meedoen aan de carnavalsviering! Dergelijke pakken zijn natuurlijk ook heel leuk om naar school te dragen op de dag dat kinderen verkleed mogen komen. Vooral in het zuiden van Nederland wordt er op veel scholen wel de nodige aandacht aan het carnavalsfeest besteed.

De beste accessoires

Tot slot: je maakt jouw carnavalsoutfit compleet door deze te combineren met de beste accessoires. Een leuk hoedje, een strik of je schoenen kunnen de outfit maken of breken. Voor de mannen: zorg ervoor dat je schoenen bij je pak passen en mooi gepoetst zijn. Een stel afgetrapte gympen onder zo’n bijzonder pak staat immers als een vlag op een modderschuit. Heb je een suit uitgekozen met een drukke of kleurrijke print? Perfect! Maar zorg er dan wel voor dat je overhemd een effen, rustige kleur heeft. Zwart, wit of donkerblauw doen het goed.

Voor de dames: onder een mantelpakje staan een stel pumps natuurlijk het mooist! Kies een pump uit die goed zit, ingelopen is en waar je mee overweg kunt. Het is verleidelijk om een paar hippe pumps met naaldhakken aan te schaffen voor onder je mantelpakje, maar niets is zo oncomfortabel als een stel niet ingelopen hakken. Over de dansvloer zwalken of pijnlijke, rode en opgezette voeten zijn geen sexy toestanden tijdens het carnavalsfeest!

Liefs Amber

Extra informatie

Willy Woef viert Carnaval
Carnavalsliedjes voor kinderen die je absoluut niet mag missen
De vetste Carnavalskrakers
Carnavan in Coronatijd. Zo maak je je eigen feestje!
Leuke tips voor Carnaval: Zo wordt het een feest!

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes

Knotsgekke carnavalsoutfits voor mama's en papa's

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Een reactie

  • Mijn dochtertje wil graag Carnaval vieren dit jaar. Ik ga mee en moet me uiteraard ook verkleden. Het idee om als hartje te gaan is een goeie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *