De heerlijkste paasrecepten

Paasrecepten, feestelijke recepten voor de Pasen

Mocht je met Pasen je gezin willen verrassen met ludieke en feestelijke gerechten, dan hebben wij alvast de leukste en lekkerste paasrecepten voor je bij elkaar gezocht. Recepten om met de kinderen te maken. Recepten om van te smullen. En natuurlijk heel gezonde (maar vooral ook lekkere) recepten. Er zit vast iets bij, waarmee jij je gezin met Pasen kunt verrassen!

Eieren horen bij Pasen

Natuurlijk mogen de eieren bij Pasen niet ontbreken. Sinds oudsher worden er met Pasen eieren gegeten. Eieren eten waren het symbool van de lente en dat kwam mooi uit, want na de vastenperiode was er een overschot aan eieren ontstaan. Het is daarom niet zo vreemd dat het ei, in onderstaande recepten vaak de hoofdrol krijgt.

Paasbrood

Ook het paasbrood is bijna niet weg te denken met Pasen. Het paasbrood bestaat al lang en werd gebakken door de rooms-katholieken. Zij deden dit na de vastenperiode, dia aan Pasen vooraf gaat. Een traditioneel paasbrood bestaat uit spijs, rozijnen, noten, sukade, sinaasappel en uiteraard deeg. Heerlijk met een laagje roomboter.

Matzes

Wat je ook vaak ziet tijdens een traditioneel Paasontbijt, zijn Matzes. Het eten van Matzes stamt uit de tijd dat de Joden uit Egypte vertrokken. Zij hadden van God opdracht gekregen om brood zonder zuurdesem te bakken.

lijn groen oudersenzo
Paasrecepten, feestelijke recepten voor de Pasen

De chocolade paashaas

De chocolade paashazen komen voort uit een heidens Paasfeest. De Paashaas is namelijk een teken van vruchtbaarheid. Hazen kregen deze naam omdat er veel eieren gevonden werden in oude ‘hazenlegers’. Het kan echter ook net zo goed te maken hebben met de snelle voortplanting van hazen.

In onderstaande recepten zal je een vleug terugvinden van al deze traditionele Paasrecepten.

Eet smakelijk!

Paasrecepten

Chocolade eieren gevuld met kwarktaart

lijn smal

Gevulde gekleurde eieren

Paasstol kwarktaart

Paascupcakes met schaapje

Gezonde paasbrunch recepten

liefs Marion

Meer informatie

Paasdagen, wat vieren we dan?
Willy Woef viert Pasen (voorleesverhaaltje)
We vieren Pasen met kinderen
Paaseieren versieren
De leukste Paasliedjes

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Wikipedia
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *