Kayleigh (27) is zwanger en volgt het carnivoor dieet

Ongeveer 3 jaar geleden is Kayleigh begonnen met het carnivoor dieet. Dat houdt in dat ze alleen dierlijke producten eet. Vlees, vis, boter, zuivel en af en toe wat groenten. Nooit eerder heeft Kayleigh zich zó gezond gevoeld. Nu ze zwanger is, blijft ze dan ook eten volgens het carnivoor voedingspatroon. Kayleigh: “Mijn kindje krijgt straks borstvoeding, maar daarna zal ook zij vooral vlees en vis voorgeschoteld krijgen!”

Het dikste kind van de klas

“Vroeger was ik een dikkerdje. Al vanaf de kleuterklas was ik altijd het dikste kind van de klas. Mijn moeder heeft ook wat overgewicht, maar niet zoals ik had. Al vanaf mijn 11e liep ik de deur plat bij diëtisten. Ik heb allerlei diëten geprobeerd: koolhydraatarm, vetarm, Sonja Bakker en het “normale” voedingspatroon wat het Voedingscentrum voorschrijft. Ik verloor altijd een paar kilo en kwam daarna al die kilo’s, plus wat extra, weer aan.”

“Rond mijn 20e ging ik bewuster met voeding om. Ik schrapte vlees en vis uit mijn eetpatroon. Later ook zuivel en andere dierlijke producten. Ik viel af, maar hield het eetpatroon niet vol. Hoewel ik een stuk slanker was dan voorheen, bleef ik moeite houden met maat houden als het op eten aankwam. Tot ik op mijn 23e naar een sportschool in mijn woonplaats ging. Dat veranderde mijn leven, maar misschien niet op de manier die je denkt…”

lijn groen oudersenzo
Kayleigh (27) is zwanger en volgt het carnivoor dieet: “Dit is echt de gezondste keuze voor mijn kindje”

Hij zag in mij een project

“In de sportschool ontmoette ik de mooiste jongen die ik ooit had gezien. Marnix was twee jaar ouder dan ik en fitnessbegeleider in de sportschool. Toen ik daar net binnenwandelde vond hij me niet direct aantrekkelijk met mijn ruim 105 kilo op een ook nog eens vrij korte lengte. Maar hij zag in mij wel een project, iemand met potentie. Daarnaast hield hij wel weer van mijn vrouwelijke vormen. Hij zei dat hij mij binnen 3 maanden 20 kilo lichter kon hebben. Ik ben die uitdaging aangegaan.”

“Marnix kreeg gelijk: binnen 3 maanden was ik 23 kilo afgevallen. Ook was mijn spiermassa toegenomen en was ik zichtbaar gestroomlijnder. We begonnen langzaamaan te daten. Intussen bleef ik ook bij hem trainen en viel ik uiteindelijk af tot 65 kilo, wat ik nu nog weeg. Na een paar dates viel me op dat Marnix een heel gek -vond ik toen- eetpatroon had. Hij at alleen vlees of bakte tussen de middag eieren en een zalmmoot of biefstuk. Maar ik zag hem nooit groente of fruit eten en zeker geen granen.”

“Hij vertelde me dat hij al ruim 5 jaar volgens de carnivoor levensstijl leefde. Daarop volgde een -nogmaals, vond ik toen- heel ingewikkeld verhaal over glucose, koolhydraten, insuline en de bloedsuikerspiegel. Alles wat Marnix me vertelde, sloeg haaks op alles dat ik ooit had geleerd over voeding.”

Alles viel op zijn plek

“Zo vertelde hij dat groenten eigenlijk helemaal niet zo gezond waren. Ze bevatten veel toxines. Voor fruit geldt hetzelfde, al kun je dat incidenteel wel eten. Peulvruchten en volle granen zijn helemaal uit den boze. Daar is ons darmkanaal helemaal niet op gemaakt. Deze voeding zorgt voor ontstekingen en houdt de Westerse bevolking wereldwijd dik en ziek.”

“Ik dacht eerst dat Marnix gek was, maar toen ging ik zelf onderzoek doen. Ik las studies van buitenlandse wetenschappers, papers van bekende universiteiten. Ik keek urenlang naar documentaires van artsen die het carnivoor dieet promoten. Alles viel voor mij op zijn plek. Ik besloot het een kans te geven en ja hoor, na 3 dagen carnivoor eten waren mijn cravings naar zoetigheid helemaal weg. Dat had ik nooit eerder ervaren. Onder begeleiding van een orthomoleculair voedingsdeskundige heb ik een carnivoor voedingspatroon ontwikkeld dat werkt voor mij.”

Onvruchtbaar

“Zo eet ik elke dag eieren. Soms gekookt, soms gebakken. Biefstuk of gehakt, gebakken in boter. Heel soms een paar champignons erbij, maar liever niet. Hoeveel vlees, boter, eieren en kaas ik ook at, ik kwam geen kilo aan. Ik kan de hele dag verzadigd zijn. Mijn huid, haar en nagels zijn sterker dan ooit. En het mooiste van alles: ik kreeg al jong de diagnose PCOS, maakte bijna geen oestrogeen aan en zou nooit zwanger kunnen worden zonder IVF. En kijk nu, ik ben 5 maanden zwanger van een kerngezonde baby.”

Rauw vlees tijdens de zwangerschap

“Het gezondste dat we als mensen kunnen eten, is rauw vlees en orgaanvlees. Ik eet lekker elke dag sashimi en carpaccio. Of ik niet bang ben voor de gezondheid van mijn baby? Nee. Als je biologisch vlees koopt van gezonde dieren die geen antibiotica hebben gehad, kan het eten van rauw vlees geen kwaad. Mijn kindje krijgt genoeg vitamine A, eiwitten en ijzer binnen, zeer belangrijke bouwstoffen voor een gezonde baby.”

“Als mijn kindje straks is geboren krijgt ze borstvoeding. Na een jaar krijgt ze ook bijvoeding die voornamelijk zal bestaan uit vlees, vis en eieren. Ja, ik ben er echt van overtuigd dat deze leefstijl het gezondst is voor ieder mens en ieder mensje in wording!”

Disclaimer: Bovenstaande claims vallen onder de verantwoordelijkheid van Kayleigh. De Wereldgezondheidsorganisatie en het Voedingscentrum adviseren beslist géén rauw vlees of rauwe vis te eten gedurende je zwangerschap. Dit omdat je besmet kan worden met de listeriabacterie. Dit kan heftige gevolgen hebben voor jou en je ongeboren kindje. De algemene wetenschappelijke consensus is dat rauwe vis en rauw vlees te allen tijde vermeden moeten worden door zwangere vrouwen.

Ben je zwanger of wil je zwanger worden en wil je weten hoe je gezond kunt eten voor jou en je kindje? Je leest hier hoe je gezond kunt eten tijdens je zwangerschap. Je kunt ook de website van het Voedingscentrum raadplegen.

Liefs Amber

Meer informatie

Bizarre Zwangerschaps-Cravings: Ontdek het waarom
Ontdek wat extra goed is om te eten voor een gezonde zwangerschap
Barbecue: Waar moet je op letten als je zwanger bent?
Deze producten kun je beter niet eten tijdens de zwangerschap
Gezonde voeding voor je ongeboren baby. Dit vindt hij fijn!

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *