Zo houd je de telefoonkosten van je kind binnen de perken

Zo houd je de telefoonkosten van je kind binnen de perken

Als je kind een mobiele telefoon heeft, is het verstandig om daar als ouder toezicht op te houden. Zolang je kind nog minderjarig is mag het zelf geen telefoonabonnement afsluiten. Dit moet jij dus voor hem of haar doen. Je betaalt dus (deels) de telefoonkosten van je kind en zit dan natuurlijk niet te wachten op torenhoge telefoonrekeningen. Met deze handige tips houd je de telefoonkosten van je kind binnen de perken.

De prijs van de telefoon

Het klinkt als een open deur, maar met de aanschaf van een mobiele telefoon voor je kind kan je al op de kosten besparen. Als je een tweedehands telefoon hebt liggen die nog goed werkt kan je deze aan je kind geven.

Je kan ook een tweedehands of een refurbished smartphone kopen. Deze zijn over het algemeen net zo goed als nieuwe smartphones. Refurbished smartphones worden zelfs helemaal nagekeken en schoongemaakt en onderdelen worden zo nodig vervangen. Op deze manier bespaar je al op de kosten voor de aanschaf van de mobiele telefoon van je kind.

Toch liever een gloednieuwe mobiel? Kijk eens naar de iPhone SE. Een mooie en scherp geprijsde nieuwe smartphone met alles erop en eraan.

Prepaid

In plaats van een telefoon kopen en daar een abonnement bij afsluiten, kan je beter kiezen voor een los toestel met prepaid. Je hoeft dan niet maandelijks een telefoon af te betalen en bent goedkoper uit. Met prepaid krijg je een simkaart waar je een tegoed op zet voor bellen, sms’en en internetten. Als het tegoed op is blijft je kind bereikbaar, maar kan het zelf niet meer bellen, sms’en of internetten. Zo maakt je kind nooit kosten buiten zijn of haar bundel.

lijn groen oudersenzo
Zo houd je de telefoonkosten van je kind binnen de perken

Sim only

Net als bij prepaid krijg je met een sim only abonnement alleen een simkaart. Je kiest een bundel waar je maandelijks een vast bedrag voor betaalt. Met sim only kan je kind ook buiten de bundel gewoon blijven bellen, sms’en en internetten. De internetsnelheid wordt wel trager. Je kind maakt wel extra kosten als het over zijn of haar bundel heen gaat.

Ook kun je kijken naar een speciale “sim only kind”. Het is verstandig om je te verdiepen in de verschillen tussen prepaid en sim only om af te wegen welke abonnementsvorm het beste bij jouw kind past.

Sim only met een belplafond

Het is soms moeilijk om vooraf in te schatten hoeveel telefoonkosten je kind gaat maken. Gelukkig kan je een belplafond instellen en zo voorkomen dat je kind extra (hoge) kosten maakt. Als je kind door het maandelijkse tegoed voor belminuten heen is kan het met een belplafond namelijk niet meer bellen.

Bij de meeste providers kan je nog wel één tot drie nummers instellen die je kind kan blijven bellen voor noodgevallen. Dit brengt echter wel extra telefoonkosten met zich mee. Sim only met onbeperkt bellen is ook een goede optie. Je betaalt hier wat meer voor, maar je weet dan wel altijd wat je maandelijks kwijt bent.

Sim only met een internetplafond

Kinderen zijn meestal veel online. Streamen, gamen, whatsappen met vrienden, muziek luisteren, het slokt allemaal veel MB’s op. Grote kans dus dat je kind meer MB’s gebruikt dan dat er in zijn of haar bundel zitten. Met een internetplafond voorkom je dat je kind buiten de internetbundel gaat en flinke kosten gaat maken. Als de limiet bereikt is wordt het internet namelijk afgesloten.

Als je niet wil dat je kind meteen van het internet wordt afgesloten, kan je ook kiezen voor een sim only abonnement waarbij de internetsnelheid wordt verlaagd, of voor een abonnement met onbeperkt internet. Zo’n abonnement is wat duurder. Maar je houdt zo wel de kosten in de hand én je kind kan gewoon lekker online blijven.

liefs Marion

Meer informatie

Overzichtelijk browsen op internet voor ouder en kind
Overstappen naar sim-only: goed idee nu alles duurder wordt?
Verantwoordelijk leren omgaan met mobieltjes
Hoe hou je het internet voor je tieners veilig?
Waar is de smartphone allemaal goed voor?

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Hollands Nieuwe.nl

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *