Wat is de beste telefoon om mee te nemen op vakantie

De zomervakantie komt langzaam maar zeker steeds dichterbij. Veel mensen hebben hun vakantie al geboekt en leven naar het moment toe. Misschien ga je er in de meivakantie echter al lekker een weekje tussenuit. Of je nu in Nederland op de camping blijft of een spannende safaritocht naar Tanzania boekt: het is essentieel om de juiste telefoon mee op vakantie te nemen. Niet om tijdens je trip als een zombie te kunnen Facebooken en Whatsappen, maar juist om het maximale uit je reis te halen. Maak nieuwe herinneringen en leg ze vast op de allermooiste foto’s. Luister de lekkerste zomerhits aan de rand van het zwembad. Of gebruik je navigatie om je naar de meest kekke hotspots van een wildvreemde stad te laten voeren. Maar wat is nu de beste telefoon om mee te nemen op vakantie? Wij zochten voor je uit aan welke eisen de perfecte telefoon voldoet!

Kwalitatief goede camera

Allereerst is het belangrijk dat je telefoon is voorzien van een camera die echte kwaliteitsfoto’s maakt. Zo leg je nieuwe herinneringen voor altijd vast. Is je telefoon voorzien van een kwalitatief goede camera? Dan scheelt het je het meezeulen van een aparte foto- of videocamera. Maar aan welke eisen voldoet een goede camera? Allereerst is het goed om te kijken naar het aantal megapixels. Een camera waarmee je mooie vakantiefoto’s maakt heeft minstens 10 megapixels. Hiermee maak je haarscherpe foto’s die van degelijke kwaliteit zijn. De camera van de iPhone 8 telt zelfs 12 megapixels. Veel beter worden camera’s van smartphones eigenlijk niet.

lijn groen oudersenzo
Wat is de beste telefoon om mee te nemen op vakantie?

Vastleggen herinneringen

Met de camera van de iPhone 8 en de iPhone 8 plus kun je herinneringen vastleggen die je later laat uitvergroten, bijvoorbeeld op canvas. Zo kun je de muur in je woon- of slaapkamer later verrijken met de allermooiste vakantiemomenten. Natuurlijk komt zo’n goede camera ook na je vakantie prima van pas: het is immers fijn om altijd een fototoestel bij je te hebben!

Snelheid van het toestel

Een snel toestel is wel zo handig als je op vakantie gaat. Hoe sneller de processorsnelheid van je toestel, hoe sneller het exemplaar werkt. Wel zo handig als je in het buitenland op internet wilt, dus. Niet in elk land wordt 4G aangeboden, maar een telefoon met een snelle processor kan ook prima omgaan met 3G internetsnelheid. Natuurlijk is een 4G netwerk altijd sneller, maar een snel toestel helpt zeker als je op reis veel gebruik van internet maakt. In grote steden zoals bijvoorbeeld Londen, Barcelona en Praag is het wel handig als je je navigatie kunt gebruiken. Zo kun je de lokale hotspots vinden en weet je gelijk hoe je hierheen loopt, fietst of welke metro je nodig hebt.

Fijn beeld & geluid

Tot slot is het wel fijn als je smartphone een fijn geluid produceert. Ga je een deel van je vakantie aan de rand van het zwembad of op het strand liggen? Heerlijk! Vroeger zeulde je dan je discman en een grote stapel boeken mee. Nu hoeft dat niet meer: er is immers de smartphone. Je favoriete nummers luister je op Spotify of iTunes. Ook zijn er diverse apps waarmee je luisterboeken kunt luisteren. Liever lezen? Dan kun je ook dat op je smartphone doen. Daarom is het wel fijn als jouw toestel fijn beeld & geluid heeft. Een groot scherm is zeker aan te raden als je van plan bent te lezen op je telefoon.

Oriënteer je dus goed als je een nieuwe telefoon gaat uitkiezen, zeker wanneer het toestel ook nog eens mee op vakantie moet. Bedenk van tevoren waar jij je toestel het meeste voor gaat gebruiken en aan welke criteria de smartphone moet voldoen. Zelf zijn wij grote fans van de iPhone 8 en de iPhone 8 plus. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer mooie merken op de markt. Laat je inspireren door de vele smartphones die je online kunt kopen en maak een weloverwogen keuze!

liefs Marion

Meer informatie

Is een campervakantie geschikt voor kids?
Caravan kopen? Ga je voor nieuw of tweedehands?
Vakantiehuis kopen? Let op deze punten!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door T-Mobile.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *