The Addams Family

The Addams Family

Maanden geleden werd de film al aangekondigd en maanden geleden wist ik al dat ik deze film wilde gaan zien. Ik ben dol op The Addams family. Of het nou de serie betreft, de eerdere bioscoopfilms of de theatervoorstelling met Pia Douwes, ik vind het allemaal fantastisch! Ik hou van de morbide humor, de ultieme acceptaties van elkaars “anderszijn” en de warme liefde binnen deze familie. Al jaren ben ik fan en moet ik steeds opnieuw lachen om al die duistere grappen. Ik kan er geen genoeg van krijgen.

Dus stonden we vandaag vroeg op om op tijd in Pathé Arena in Amsterdam te zijn. En op tijd waren we. Zo zagen we de stemacteurs over de loper lopen, genoten we van de Kids DJ die de kids flink in beweging wist te krijgen én aten we een mini croissant en/of krentenbol. Het was weer goed verzorgd en een drukte van jewelste.

The Addams Family is een feestje

Op de stoelen vonden we weer goed gevulde goodybags en dan is het afwachten tot de film begint…
Vanaf de allereerste noten (jawel, het bekende melodietje ontbreekt uiteraard niet) tot de aftiteling is genieten. Alles wat je mag verwachten van de film, zit erin en dat is natuurlijk hartstikke leuk voor de “Addamsfan”. Het maakt de film leuk voor jong en oud, want ook als je nog nooit iets van The Addams Family hebt meegekregen, is deze film nog steeds een feestje.

De verhaallijn

Verwacht geen diepe verhaallijn, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet voor een film van alle leeftijden. De film is hoe dan ook vermakelijk genoeg. Het is genieten van alle bekende personages die ook als animatie goed tot hun recht komen. Laten we er ook niet aan voorbijgaan dat de film een belangrijke boodschap meegeeft: “Als je anders bent, wil dat niet zeggen dat je er niet bij hoort”. En dat is natuurlijk een goede boodschap, die je kinderen niet jong genoeg kan mee geven. Het is namelijk helemaal niet erg om anders te zijn, we zijn allemaal uniek en daarom tellen we allemaal mee en mogen we er ook allemaal zijn! En anders is gewoon anders, niet beter, niet slechter. Gewoon anders.

lijn groen oudersenzo
The Addams Family

Synopsis

Is jouw familie vreemd? Echt niet! The Addams Family is terug in de allereerste animatiefilm over deze grappige griezelfamilie. Na het zien van de bijzondere, bizarre en gekke Addams Family is jouw eigen familie lang niet zo vreemd meer. In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Paul Groot (Gomez Addams), Monic Hendrickx (Morticia Addams), Tjitske Reidinga (Margaux Needler), Vajèn van den Bosch (Wednesday Addams), Pip Pellens (Parker Needler), Roman Derwig (Pugsley Addams), Cees Geel (Oom Fester), Lenette van Dongen (Omi), Raymonde de Kuyper (Moeder Morticia), Raymond Thiry (Vader Morticia) en Carel Struycken (Lurch).

Onze mening

The Addams Family is absoluut een leuke film om met het hele gezin naar toe te gaan. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en blijft leuk tot en met hoe oud je ook bent. Absoluut een tip om te gaan bekijken in bijvoorbeeld de naderende kerstvakantie of gewoon in het weekend. Het is immers altijd leuk om met elkaar naar de bioscoop te gaan!

Specificaties film

Kijkwijzer 6
Lengte 87 minuten
Cast Paul Groot, Monic Hendrickx, Tjitske Reidinga, Vajèn van den Bosch, Pip Pellens, Roman Derwig, Cees Geel, Raymonde de Kuyper, Lenette van Dongen, Raymond Thiry, Carel Struycken
Regisseur Greg Tiernan, Conrad Vernon
Meer info TheAddamsFamily.nl

Bekijk de trailer

liefs Marion

Meer informatie

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Foto’s: Universal Pictures International

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *