Een dagje strand

Een dagje strand #blog6

We gaan weer richting de zomer. Het buitenleven is aanlokkelijk na een koude donkere winter. De feestdagen zijn uiteraard gezellig en knus, maar als deze voorbij zijn dan mag de zon van mij weer volop aanwezigheid tonen.
En weet je wat het mooiste is? Je kan ook de kinderen weer naar buiten trappen.

Na een koud seizoen vol bankhangers, bankgamers en bankruzies vind ik het heerlijk om ze de zon te laten zien, de echte zon, niet die vierkante uit minecraft. Als het lekkere weer zich aandient dan is het voor mij het teken dat ze zich ook op ‘de ouderwetse’ manier kunnen vermaken, zonder beeldscherm, iets waar ze het over het algemeen niet mee eens zijn.

Een andere planeet

Voor ons is het ouderwets vertoeven. De geur en het geluid van de zee, de zon in je gezicht en die heerlijke warmte op je huid terwijl je op een strandlaken ligt. De jeugd van deze tijd ervaart dat net even anders dan de jeugd van voor het digitale tijdperk.

Toen ik ze vorig jaar wakker maakte voor een dagje strand heb ik ze eerst het woordje ‘strand’ en ‘zee’ laten googlen. Ik denk, ik bereid ze vast voor op de fysieke wereld. Na 1,5 uur in de auto heb ik de mobiele telefoons afgepakt en ze richting de kust gebonjourd.
Toen ze op het strand stonden keken ze om zich heen alsof ik ze naar een andere planeet had geflitst. Gedesoriënteerd en enigszins bleek van huidskleur leken ze even niet te weten wat ze met de situatie aan moesten. En toen kreeg ik de vragen die ik had verwacht, maar niet hoopte te krijgen.

“Wat moeten we hier doen dan?”
“Hebben ze hier WIFI ?”

lijn groen oudersenzo
Een dagje strand

Papa de doper

Ik besloot om ze onder te dompelen in de zee des levens en ze te ontdoen van alle pixels, snapchatmuskieten en facebookbugs. Ik heb ze opgepakt en ze als een kogelstoter in de woeste branding geflikkerd. ‘En nu spelen! ga een zeemeermin vangen of zo’ schreeuwde ik ze na. De lachende en begripvolle blikken van andere ouders deden me goed, ze herkenden het waarschijnlijk.

Uiteindelijk hebben we een gigantisch leuke dag gehad en deze afgesloten met pannenkoeken en ijsjes. Die telefoons hebben ze de hele dag niet aangeraakt.
Ik heb talloze foto’s gemaakt, en raad eens wat ik ermee deed? Op Facebook plaatsen natuurlijk!

Ik kan niet wachten tot de volgende zomer.

Liefs Mike

Extra informatie

Ipanema slippers voor kinderen

Bronvermelding

Tekst: Mike
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *