Af en toe een snoepje

Haribo - Af en toe een snoepje

Laatst werd ik geïnformeerd dat Haribo het assortiment heeft uitgebreid met drie verschillende snoepjes, die allemaal 30% minder suiker bevatten. Kijk, dáár word ik nou vrolijk van. Het gaat hier om de snoepjes: Fruitilicious, Fruity Pinguïns en Scuba Mix met frisse fruitsmaken (bramen, watermeloen, ananas, appel, sinaasappel, aardbei, et cetera).

Mindere smaak? Welnee!

Wellicht denk je: ‘Minder suiker, is zeker ook minder lekker?’ Dat ging ook even door mijn hoofd. Afgelopen zondag was mijn zoon jarig. Hij werd 14 jaar. De kamer zat vol visite. Een mooi moment om deze snoepjes uit te testen. Zonder enige toelichting (ik wilde immers niemand beïnvloeden) liet ik de snoeppot rondgaan. Nadat iedereen een kleine handje snoepjes op had vond iedereen dat de snoepjes vol van smaak waren en geen bijsmaak hadden. Dat is fijn te weten. Minder suiker betekent in dit geval niet minder lekker.

Puber in huis

Ik heb dus een puber in huis en pubers lijken altijd trek te hebben als ze uit school komen. Die van mij in ieder geval wel. Zodra hij thuiskomt, gaat hij op strooptocht. Alles wat maar enigszins eetbaar is, moet eraan geloven. Wat ben ik daarom blij dat Haribo met snoepjes is gekomen met 30% minder suiker! Snoepen doet hij toch wel, maar met deze snoepjes krijgt hij in ieder geval 30% minder suiker binnen. Dat is alvast mooi meegenomen.

lijn groen oudersenzo
Haribo - Af en toe een snoepje

Wat is voor kinderen acceptabel

Toen Rocco nog wat kleiner was, vond ik het lastig in te schatten wat voor hem nou een acceptabele hoeveelheid snoepjes was. Natuurlijk wil je af en toe iets kunnen geven, maar het moet wel redelijk blijven. Op de achterkant van de zakjes van Haribo wordt een goede indicatie gegeven met het ‘berenhandje’ en daarbij de tekst: ‘Een portie is een klein handje van circa 6 snoepjes.’ Dit staat gelijk aan ongeveer 25 gram. Dat geeft een mooie indicatie van een verantwoorde portie. Erg fijn om als jonge ouder deze tip mee te krijgen.

Af en toen

Met ‘af en toe’ een snoepje is natuurlijk niks mis, maar vaak smaken snoepjes naar meer. Om te voorkomen dat ik teveel snoep, doe ik ’s ochtends 5 snoepjes in een bakje. Met die 5 snoepjes moet ik de hele dag doen. Ik kan ze binnen een uur achter elkaar opeten, maar dan heb ik de rest van de dag niks meer. Ik kan er ook zuinig mee doen.

lijn groen oudersenzo
xxx
liefs Marion

Meer informatie

Gezonde tussendoortjes
Het effect van suiker

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Haribo - Af en toe een snoepje
lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *