Wat nemen we mee op een ruimtereis?

Wat nemen we mee op een ruimtereis?

Bij een van onze bezoekersacties kon je kans maken op een lichtgevende speaker in de vorm van een raket van Lumin ‘us. Om hierop kans te maken vroegen we onze bezoekers wat zij absoluut mee zouden nemen op een ruimtereis van 10 jaar. Er werd enthousiast op gereageerd (254 inzendingen) en met heel veel plezier heb ik jullie antwoorden gelezen en zijn er inmiddels twee winnaars getrokken die binnenkort de raketspeaker zullen ontvangen. Ik wil jullie niet onthouden wat er allemaal de ruimte in wordt gesleept. Sommige antwoorden waren erg verrassend. Vandaar dat ik de inzendingen graag met jullie wil delen.

Partner en kinderen

Met stip op nummer één staat (natuurlijk) het gezin. Soms alleen een partner of alleen kind(eren), maar vaak wordt het hele gezin niet achter gelaten op aarde. Ze moeten allemaal mee. Eentje wilde zelfs de hele familie meenemen! Dat wordt een drukte in die raket, dat moet dus wel een heel grote raket worden.

Naast man en kinderen, werden ook een paar keer ‘beste vriend/vriendin’ genoemd, zodat ze gezellig konden kletsen. En één reactie vond ik zo mooi, die wilde namelijk met de raket haar overleden opa uit de hemel oppikken om samen met hem de reis te maken.

Maar ook huisdieren…

Naast mensen werden overigens ook vaak huisdieren (en knuffeldieren) genoemd. Honden, katten en konijnen zouden gewoon meegaan de ruimte in. Dat wordt een gezellige beestenboel daar!

lijn groen oudersenzo
Wat nemen we mee op een ruimtereis?

Praktische zaken

Andere bezoekers bekeken het heel praktisch, zij wilden graag de reis kunnen vastleggen en namen hiervoor een dagboek mee en een fotocamera. Een eigen bed meenemen is natuurlijk ook erg praktisch, maar of het gaat passen? En had ik de föhn al genoemd? Want ook in de ruimte moet het haar natuurlijk goed zitten! Er wilde trouwens ook iemand zuurstof meenemen, ik hoop echter dat dit gewoon voor je geregeld wordt anders wordt het een heel korte trip.

Tegen de verveling

Wat ook opvallend veel genoemd werd, is muziek. Veel bezoekers nemen graag hun favoriete muziek mee en soms zelfs een muziekinstrument (gitaar, blokfluit). Wellicht kunnen ze met elkaar een ruimteband oprichten.

Er zijn ook bezoekers die bang zijn zich te gaan vervelen, dus zij nemen kleurboeken mee, Donald Duck pockets, puzzelboekjes, leesboeken, laptop, een e-reader, tablet (inclusief een Netflix abonnement), kladblokken, voetbal (én voetbalschoenen), Nintendo Switch, telefoon (en oplader) en luisterboeken. Er waren er zelfs meerderen die een Netflix-abonnement noemden. Ik zou denken dat je dan net zo goed op aarde zou kunnen blijven, maar wie ben ik.

Lekkernijen

Blijkbaar kunnen we ook maar moeilijk zonder onze lekkernijen, want ik heb heel wat eten voorbij zien komen. Het is een flinke boodschappenkar vol, want onze bezoekers nemen het liefst de volgende producten mee de ruimte in: stroopwafels, kaas, bananen, pindakaas, water, rotirollen, drop, minutensoep en chocolade. Eet smakelijk!

Bijzonderheden

Bijzondere andere zaken die mee de ruimte in gaan: trouwring, elektrische deken, fotoalbums, tampons, een eigen portretfoto (om te kunnen zien hoe je in de loop van de tien jaar verandert) en er was er eentje die een stapel foto’s meenam van alles op aarde wat ze zou kunnen gaan missen.

Ik wens iedereen een heel fijne ruimtereis. Ineens moet ik aan de woorden van André Kuipers denken, hij zei namelijk dat we met elkaar al een ruimtereis aan het maken zijn op een heel bijzonder ruimtestation, namelijk de aarde!

Laten we daar dus heel lief voor zijn, want de aarde geeft biedt ons alles wat we nodig hebben tijdens onze levenslange ruimtereis.

liefs Marion

Extra informatie

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeeldingen: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *