Veiligheidstips voor het fietsen met je kind

Wat is er nu mooier dan gezellig samen met je kleine voor op de fiets door de prachtige natuur te kunnen fietsen? Voordat het zover is, is het wel belangrijk dat ze eerst zelfstandig kunnen zitten, maar is het nog veel belangrijker dat je dit op een veilige manier doet. Je wilt er namelijk niet aan denken dat je kindje niet goed vastzit of dat je zelf de macht over het stuur verliest. Vooral in het begin, wanneer je voor de eerste keer gaat fietsen is het even wennen. Doordat je ineens een stuk meer gewicht aan je stuur hebt, is het zwaartepunt van de fiets verschonen. Om er nu voor te zorgen dat je veilig met je kind kunt gaan fietsen, hebben we een aantal praktische veiligheidstips voor je.

Veiligheidstips voor het fietsen met je kind

Zorg voor een goede fiets voor jezelf

Wanneer je veilig met je kindje wilt kunnen fietsen, is de eerste stap een veilige fiets. Zorg er daarom dus ook voor dat je alles vooraf laat nakijken en waar nodig laat repareren of vervangen. Belangrijk is dat de remmen het goed doen, de verlichting correct werkt en natuurlijk ook de bandenspanning en het profiel op de banden op orde is. Heb je nu wel een fiets in de schuur staan, maar is deze eigenlijk rijp voor de sloop, dan is het verstandiger om eens te kijken naar een nieuwe fiets. Wat we tegenwoordig vooral veel zien, is de mamafiets voor moeders.

Deze fietsen zijn niet alleen hartstikke leuk, maar ook van alle gemakken voorzien voor moeder en kind. Elektrische fietsen zijn de perfecte keuze voor wanneer je veilig en comfortabel met je kindje wilt kunnen fietsen. Wil je de nieuwe fiets eerst rustig kunnen testen, dan moet je een e-bike bestellen van Amslod. Bij Amslod mag je namelijk vrijblijvend een proefrit maken en passen de fiets volledig aan naar jouw wensen.

Zorg voor een goed kinderzitje

Veiligheid gaat boven alles. Het is daarom dus ook belangrijk dat niet alleen je fiets helemaal in orde is, maar ook je kindje op een veilige manier kan worden meegenomen. Daarvoor hebben we het kinderzitje. Met een goed gemonteerd en geschikt kinderzitje kunnen ouders hun kleintje comfortabel en veilig meenemen tijdens het fietsen. De keuze die je hebt is uit een voor- of achterzitje, afhankelijk van de leeftijd en ook het gewicht van je kind. Vooral wanneer ze nog jong zijn, is het belangrijk ze veilig bij je voor op de fiets te zetten. Zo kun je precies zien wat ze doen en hoef je niet bang te zijn dat ze verkeerd zitten.

Bij een goed kinderzitje zitten ook veiligheidsgordels en een beschermer voor het hoofdje van je kind, zodat je ze veilig kunt meenemen tijdens het fietsen. Om er zeker van te zijn dat je het juiste zitje kiest en deze ook goed wordt gemonteerd, is het ons advies dit te laten doen bij een fietsenwinkel, zodat je zeker weet dat alles goed zit.

Zorg dat je elektrische fiets goed zichtbaar is

Het maakt niet uit of je nu overdag of in het donker fietst, maar wanneer je met je kindje aan het fietsen bent, is het wel belangrijk dat jullie goed zichtbaar zijn. Let daar dus dan ook goed op wanneer je een elektrische fiets voor dames gaat aanschaffen. Kijk of de verlichting fel genoeg is en of er naast de verlichting ook reflectoren op de fiets zitten, zodat ook automobilisten die van de zijkant komen, je gemakkelijk kunnen zien. Om er zeker van te zijn dat iedereen je goed ziet, kun je er ook voor kiezen een geel hesje aan te trekken, zodat je niets aan het toeval overlaat.

liefs Marion

Meer informatie

Wat is een Fatbike en wat maakt ze populair?
Je kinderen veilig vervoeren: 4 leuke manieren!
De allermooiste fietsroutes van Nederland
Veilig op de e-bike – 10 tips voor een veilige rit

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *