Het ultieme tuinfeest! Met deze tips wordt het een groot succes!

Het ultieme tuinfeest! Met deze tips wordt het een groot succes!

Ben je binnenkort jarig? De lente en zomer zijn weer in aantocht, dus hoe leuk zou het zijn om een tuinfeest te organiseren? Maar je hoeft eigenlijk niet eens te wachten tot je verjaardag: je hebt helemaal geen reden nodig om een toffe tuinparty te geven voor vrienden, buren of familie. Toen ik 2 jaar geleden mijn nieuwe huis betrok, gaf ik een housewarmingfeest. Het was hartje juli, dus besloot ik een tuinfeest te geven om nooit te vergeten. Ik deel graag mijn tips met jullie, zodat ook jij straks de ultieme tuinparty kunt geven!

Sfeervolle inrichting van de tuin

Wanneer je een tuinfeest geeft, kan dit best nog wel eens doorgaan tot in de laatste uurtjes. Een sfeervolle inrichting van de tuin is dus essentieel. Zorg allereerst voor tuinlichtjes. Geloof me: daar kun je beter te veel dan te weinig van hebben. Ik zelf ging voor speciale partyverlichting in verschillende kleuren. De lampen hingen aan een snoer van 10 meter. Ik kocht 3 snoeren en hing mijn tuin er vol mee. Verder zorgde ik ook voor voldoende tuinspots en een staande tuinlamp, zodat er in ieder geval voldoende verlichting was. Regel ook wat lekkere muziek: maak van tevoren een relaxte playlist met loungemuziek erop. Wissel rustige muziek zo nu en dan af met een lekker dansnummer: er zijn altijd wel mensen die willen dansen.

Voldoende zitplaatsen

Verder is het essentieel als er voldoende zitplaatsen in de tuin zijn. Naast de loungeset zorgde ik voor statafeltjes en een grote hoeveelheid tuinkussens. Deze kun je kwijt in tuinstoelen, maar ook op verschillende plekjes in het gras. Zo krijg je allemaal gezellige groepjes feestgangers die tussen het dansen eten door chillen op de meest hippe tuinkussens. Tip: schaf je tuinkussens voordelig aan bij Tuinkussenshop.nl. Deze hebben meer dan 25.000 tuinkussens op voorraad. Leef je uit op de collectie Madison tuinkussens, die uit diverse kleurthema’s bestaat. Denk daarbij aan blue, green, yellow, taupe, red, lime en art.

lijn groen oudersenzo
Het ultieme tuinfeest! Met deze tips wordt het een groot succes!

BBQ time!

Daarnaast is het bij een tuinfeest ook wel belangrijk dat er voldoende te snaaien valt voor je gasten. Een barbecue is altijd een goed idee. Zelf maakte ik gebruik van een aantal felgekleurde barbecue emmers die ik op verschillende plekken in de tuin neerzette. Op een van de emmers lagen garnalenspiesen, zalmmoten en andere vissoorten. Weer een andere emmer werd enkel gebruikt voor vegetarische producten en de op overige emmers lagen diverse soorten vlees. Verder maakte ik fruitsalade, Surinaamse huzarensalade en aardappelsalade en kocht ik een flinke stapel Turkse broden. Deze zette ik in mooie schalen op de statafeltjes, samen met een paar heerlijke pittige smeersels van de Turkse winkel. Succes gegarandeerd!

Zorg ook voor voldoende alcohol. Naast sapjes en frisdrank is het ook wel handig om bier, wijn en wat sterkers in huis te hebben voor je gasten. Zet alle drank op een aparte tafel neer met voldoende mooie wijnglazen erbij. Bij de slijterij kun je meestal een flinke hoeveelheid drank kopen voor je feestje. Wat je dan overhoudt kun je vaak ook nog terugbrengen. Handig!

Voldoende slaapplaats

Dikke kans dat er gasten zijn die te aangeschoten zijn om zelf nog terug naar huis te rijden. Zorg ervoor dat je voldoende slaapplaats in huis creëert. Ik heb het geluk dat ik een vrij grote woonkamer heb, waarin ik een flink aantal luchtbedden met slaapzakken kwijt kon. Daarnaast sliep mijn beste vriendin op de bank. Als je een logeerkamer hebt, kun je daar natuurlijk ook een aantal gasten kwijt. Tip voor the morning after: bak een flinke stapel pannenkoeken en een aantal omeletten voor je brakke logeetjes. Pers daarnaast een paar netten sinaasappels uit. Dat zullen ze je zeer zeker in dank afnemen!

Heb jij wel eens een tuinfeest georganiseerd? Wat zijn jouw ultieme tips? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Liefs Amber

Meer informatie

Kindvriendelijke tuin inrichten: tips en voorbeelden
Schaduwdoeken – Optimaal van je tuin genieten met deze 5 tips
Een zwembad in de tuin
Met deze zomerhapjes wordt het pas echt feest!

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Tuinkussenshop.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *