Welke uitvaartverzekering als je een baby krijgt?

Welke uitvaartverzekering als je een baby krijgt?

Tijdens je zwangerschap wil je er nog helemaal niet aan denken, maar we worden allemaal geboren met één zekerheid: dat we op een dag overlijden. Meestal is dat gelukkig op late leeftijd, maar helaas komt het ook voor dat mensen en zelfs kinderen veel te vroeg uit het leven worden gerukt. Desondanks voelt het vaak onnatuurlijk om een uitvaartverzekering af te sluiten voor je kindje. Toch is het wel verstandig.

Uitvaartverzekering beschermd

Je kindje is met zo’n uitvaartverzekering tot zijn of haar achttiende levensjaar beschermd tegen onverwachte, hoge kosten voor een uitvaartdienst. Op Uitvaartverzekering.nl lees je hier meer over.  Maar welke uitvaartverzekering is nu het beste als je een baby krijgt?

Rollercoaster

Als dit grote verdriet je overkomt, beland je in een rollercoaster van emoties. In dat enorme verdriet moet je ook nog eens ruimte zien te maken voor het regelen van de uitvaart. Je moet dingen gaan regelen, waar je waarschijnlijk nog nooit over hebt nagedacht. Natuurlijk wil je je kindje een mooi en waardig afscheid geven. Vaak is dit het enige dat je voor hem kan doen. Het zou jammer zijn, wanneer je door gebrek aan financiële middelen, niet de keuzes kan maken die je het liefst zou willen maken.

lijn groen oudersenzo
Welke uitvaartverzekering als je een baby krijgt?

Ode aan je kindje

De uitvaart is een ode aan je kindje waarbij je hem of haar een laatste eer bewijst voor je op de door jou gekozen manier afscheid kunt nemen. Nogmaals, geen enkele ouder hoopt dat het ooit nodig zal zijn, maar het is verstandig om alles op orde te hebben.

Vlak na het overlijden heb je je handen vol aan het verdriet van jezelf, je partner en misschien zelfs van broertjes en zusjes. Dat verdriet verdient ruimte en tijd, dat zou niet overschaduwd moeten worden door extra zorgen omdat de rekeningen zich opstapelen.

Hoe verzeker ik mijn baby?

In de meeste gevallen wordt je kindje gratis meeverzekerd met jou. Meld je baby na de geboorte daarom aan bij de verzekeringsmaatschappij. Dan kan hij of zij worden bijgeschreven in jouw polis. Het beste kun je dit binnen 2 maanden na de geboorte van je kindje doen. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen is dit gratis. Ook wanneer je kind ouder dan 2 maanden is kan deze vaak gratis óf tegen een laag bedrag worden meeverzekerd met jou of je partner.

Is een uitvaartverzekering verplicht voor mijn baby?

Het is in Nederland niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten voor jezelf of je kindje. Toch is dit wel verstandig. Een uitvaart kost doorgaans veel geld. Reken op een bedrag tussen de 4000 en 10.000 euro, afhankelijk van je persoonlijke wensen. Hoe meer mensen er komen en hoe uitgebreider de dienst, hoe meer geld het afscheid kost. Wil je een mooi afscheid kunnen realiseren en heb je geen spaargelden of andere financiële middelen die deze klap kunnen opvangen wanneer het nodig mocht zijn? Kies dan beter wel voor een uitvaartverzekering.

lijn groen oudersenzo
Welke uitvaartverzekering als je een baby krijgt?


“De mooiste bloemen worden als eerste geplukt…”

Maar welke uitvaartverzekering is nu het beste voor je baby?

Er zijn in Nederland verschillende verzekeringsmaatschappijen die uitvaartverzekeringen verzorgen. Bij Monuta is je kindje vanaf 20 weken zwangerschap meeverzekerd. Mocht je kindje te vroeg geboren worden en komen te overlijden, kun je hem of haar dan toch een waardig afscheid geven. Bij DELA is je kindje zelfs vanaf het prille begin van de zwangerschap meeverzekerd. Wanneer je kindje overlijdt na 24 weken zwangerschap of langer ben je verplicht om een uitvaart te regelen. Hoewel je voor die tijd dus geen uitvaart hoeft te regelen, geeft het veel ouders juist steun om dit toch te doen.

Na de geboorte is je kindje gratis meeverzekerd bij Monuta. Bij DELA betaal je een klein bedrag aan kosten voor je baby. Bij Monuta en Adranta is je kind tot zijn of haar achttiende levensjaar gratis meeverzekerd. Bij Yarden is dit zelfs tot  21 jaar. Welke uitvaartverzekering het beste bij jou en je baby past bepaal je zelf. Lees goed de aanvullende voorwaarden door voordat je tot een keuze overgaat. Een uitvaartverzekering moet wel bij je passen en alle kosten dekken die jij noodzakelijk acht.

En als ik niet verzekerd ben?

Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen is jouw baby gratis meeverzekerd als je zelf een uitvaartverzekering hebt. Heb je deze nog niet voor jezelf? Dan kun je deze op elk moment afsluiten. Ook kun je ervoor kiezen om alleen een uitvaartverzekering voor je kindje te regelen. Bij overlijden word je dan niet geconfronteerd met een hoge kostenpost. Een uitvaartverzekering voor je kindje is stukken goedkoper dan wanneer deze afgesloten moet worden voor een volwassene. De kans dat een kind komt te overlijden is immers (gelukkig maar) een stuk kleiner dan bij een volwassene.

Meer informatie

Waarom een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?
Afscheid nemen van je partner. Hoe doe je dat?
Afscheidsmuziek & Kinderuitvaart muzieklijst
Het laatste moment. Hoe beleef je deze zo intens mogelijk?
Een uitvaartverzekering, hoe zit het met kinderen?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto’s: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *