Een uitvaartverzekering, hoe zit het met kinderen?

Een uitvaartverzekering, hoe zit het met kinderen?

Wereldlichtjesdag: dit weekend staken weer veel mensen een lichtje aan voor overleden kinderen. Een kind verliezen is een onderwerp waar we graag met een grote boog omheen lopen. Het idee alleen al maakt je immers hopeloos verdrietig. Toch is het wel goed om soms wel even stil staan bij het overlijden van de mensen die je juist zo dierbaar zijn. Maar ook andersom: om stil te staan bij het feit dat jij kan overlijden en wat dat betekent voor je kinderen! Het klinkt erg kil, maar ook in financieel opzicht zal je daar weleens even bij stil moeten staan. Juist uit liefde…

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Een uitvaartverzekering afsluiten is niets anders dan je nabestaanden helpen als jij er niet meer bent. Je helpt ze zo om niet voor torenhoge kosten te komen staan om jou een mooie begrafenis of crematie te geven. Daarnaast kan je ook hulp krijgen bij het regelen van deze uitvaart. Omdat de kosten voor een uitvaart torenhoog zijn, is dit niet iets wat je zomaar even doet. De kosten van een uitvaart liggen namelijk gemiddeld zo rond de 8.000 euro.

Hoewel je er niet graag aan denkt, is dit dus juist wel aan te raden uit liefde voor je nabestaanden. Je partner, je kinderen, ze zullen er alles voor hebben om een mooie uitvaart te regelen, maar je moet er toch niet aan denken dat ze daardoor financieel in de problemen zouden komen? Of dat ze zich schuldig voelen omdat ze niet de uitvaart kunnen betalen die ze eigenlijk zo graag als laatste afscheid voor je wilden regelen?

lijn groen oudersenzo
Een uitvaartverzekering, hoe zit het met kinderen?

Hoe zit het met de kinderen?

Natuurlijk zitten er verschillen tussen de uitvaartverzekeringen. Het is dan ook zaak om ze goed met elkaar te vergelijken, zodat je de beste uitkiest voor jouw situatie. Maar meestal zullen kinderen gewoon gratis meeverzekerd zijn. Je kunt een kindje gewoon al voor de geboorte verzekeren, mocht het niet automatisch met jullie mee verzekerd zijn. Het is ook voor jullie fijn om te weten dat het geld er is om eventueel je kindje een mooi afscheid te kunnen geven. Ook al hoop je uiteraard dat nooit mee te maken.

Vergelijk de uitvaartverzekeringen!

Ook in dit soort verzekeringen heb je de keuze uit meerdere aanbieders en dus uit verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een goedkope uitvaartverzekering. Uiteraard zie je dat terug in wat er vergoed wordt. Maar door voor jezelf hierin duidelijk te hebben wat je wilt, kan je een juiste keuze maken. Zorg dus dat je bijvoorbeeld weet of je een bedrag wilt ontvangen of juist in natura verzekerd wilt zijn. Kies je voor een crematie of een begrafenis, hoe uitgebreid wil je deze begrafenis of crematie en misschien heb je nog wel andere extra wensen. Hoe beter je weet wat en hoe je wilt verzekeren, hoe beter de verzekering zal aansluiten.

Soorten verzekeringen

Zoals gezegd zijn er meerdere mogelijkheden van verzekeren. Je kunt kiezen voor een verzekering in natura. In zo’n geval zullen de werkelijke kosten van de uitvaart vergoed worden. Welke kosten hieronder vallen verschilt per verzekering en zal je dus goed moeten bekijken bij het afsluiten. Je kunt ook kiezen voor een bepaald bedrag wat bij overlijden wordt uitgekeerd. Hiermee zijn de nabestaanden vrij om te doen wat ze willen. Dit hoeft dus niet (in zijn geheel) aan de uitvaart besteed te worden. Ook worden er combinaties van beide aangeboden.

Is zelf sparen niet goedkoper?

Misschien denk je nu dat zelf sparen goedkoper is. In veel gevallen zal dit niet zo zijn. Daarnaast weet je natuurlijk nooit wanneer je aanspraak op de verzekering zult moeten maken. Wie zegt dat je dan al wel genoeg geld gespaard hebt? Met een uitvaartverzekering weet je dat je direct verzekerd bent zodat de financiële middelen er zijn om een uitvaart goed te kunnen regelen. En daarmee zadel je je dierbaren niet direct op met problemen in een toch al erg verdrietige periode. Gaat het om je kinderen, dan is het fijn om geen financiële redenen te hebben om niet de gewenste uitvaart te kunnen regelen. Verdriet in zo’n periode is al veel meer dan genoeg, daar kan je helemaal niet ook nog de financiële stress bij gebruiken.

liefs Wil

Meer informatie

Welke uitvaartverzekering als je een baby krijgt?
Waarom een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Uitvaartdirekt.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *