Tienerkamers en instagram

Tienerkamers en instagram #blog16

Tieners en Instagram zijn tegenwoordig onlosmakelijk verbonden. Als je als ouder zegt dat je geen ‘insta’ hebt dan kijken ze je aan alsof je recent bent ontdooit uit de prehistorie.

Ik zag laatst een schoolklas op excursie in het rijksmuseum. Ze zaten bijna synchroon met de rug naar de nachtwacht gekeerd om de juiste instafeed te creëren, van zichzelf (en een beetje nachtwacht uiteraard). Maar wat maakt nou de perfecte foto? Die ene foto die beter is dan alle andere foto’s op Instagram?

Kleuren (of juist geen kleur)

Scrollend door mijn instagram account (yes, papa heeft er ook eentje) viel mijn oog op de mooiste foto, die van mijn zoon met een gebroken arm. Je leest het goed. Het klinisch witte van het ziekenhuis in combinatie met het felblauwe gips maakte de foto fantastisch. Dus neem wit als basis. Witte kleding met die felrode sneakers, of een witte muur waarop de kleur van jouw pas geverfde haren bijna van het scherm af exploderen. De juiste kleurencombinaties (plus een eventuele insta filtertje) zijn essentieel voor het maken van de perfecte instafeed. Maar dat is nog niet alles! Lees verder.

Lichtinval

Misschien nog belangrijker dan kleur, is licht.
Een make-up tafel, een zonnestraal op jouw vensterbank of een professionele studiolamp, de juiste lichtinval kan een foto maken of breken. Zonlicht, kunstlicht, vanuit de juiste hoek zie je eruit alsof je zojuist vanuit de hemel op aarde bent neergedaald om jouw volgers te voorzien van een goddelijke foto.
Plaats nooit een lamp achter je, want dan zien jouw volgers niets meer dan een schaduw met twee verlichte flaporen. Nee, plaats ze links, rechts, of van voren, maar wel iets hoger dan jouw lengte, dan is het net alsof de engelen hun lichten laten neerdalen op jouw prachtige verschijning. En uiteraard moet je de foto niet overbelichten, less is more.

lijn groen oudersenzo
Tienerkamers en instagram #blog16

De perfecte instafeed

De kamer van een tiener kan, op zijn zachts gezegd, nogal rommelig zijn. Behalve licht en kleur is het uiteraard ook belangrijk dat de aandacht niet wordt afgeleid door tsunami’s aan kleding, spullen, en andere rommel. Leg de focus op datgene wat je wilt laten zien, want daar draait het tenslotte om.

Nu kan iedereen jouw perfecte foto op Instagram bewonderen, en kunnen ze likes uitdelen alsof het confetti is. Misschien dat je tussendoor even je mobiel in je zak kan doen en tijdens een wandeling gaan genieten van de echte wereld om je heen, want de geuren van de bloemen, of die mooie drijvende wolken mogen niet aan jouw aandacht voorbij gaan.

Liefs Mike

Extra informatie

Instaproof
Over kinderen, alibi’s, goede en slechte smoezen

Bronvermelding

Tekst: Mike
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *