Een bijzonder sieraad is een persoonlijk sieraad

Een bijzonder sieraad is een persoonlijk sieraad

Je wilt je geliefde of andere dierbare verrassen met iets moois. Een sieraad drukt zeker uit dat iemand speciaal voor je is. Maar het wordt nog veel mooier als het sieraad ook een persoonlijk verhaal vertelt. Een persoonlijk sieraad uitkiezen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Waar kan je zoal aan denken als je een sieraad extra bijzonder wilt maken?

Een sieraad met naam

Of je nu kiest voor een ketting of een armband met naam, beide zullen zeker heel mooi gevonden worden. Natuurlijk hangt het er even vanaf aan wie je het sieraad geeft of je er de naam van de ontvanger of die van de gever erop zet. Bij je geliefde is het geven van een sieraad met jouw naam erop juist mooi, omdat je zo aangeeft dat je bij hem/haar wilt horen. Ook een (groot)ouder zal blij zijn met een sieraad met de namen van haar/zijn kinderen of kleinkinderen erop. Geef je het echter aan bijvoorbeeld je dochter, dan is een armbandje of kettinkje met haar eigen naam erop juist leuk. Een ander idee kan een armband met initialen zijn. Dan heb je minder ruimte nodig, maar je zegt er wel hetzelfde mee.

Een losse letter

Naast een naam of initialen in laten graveren kan je ook kiezen voor een letter als bedeltje. En dan heb je ook nog vaak keuze uit verschillende vormen of bijvoorbeeld met een steentje erin verwerkt. Natuurlijk kies je dat wat je denkt dat de ontvanger het mooiste vindt.

lijn groen oudersenzo
Een bijzonder sieraad is een persoonlijk sieraad

Sieraad met geboortestenen

Bij iedere maand hoort een bepaalde steen. Wil je je vrouw een mooi kraamcadeau geven, dan kan je kiezen voor een ketting met de naam van de baby, maar je kunt ook kiezen voor een ketting met de geboortesteen van de kleine. Of je combineert het. Zo maak je het net weer anders. Natuurlijk kan je ook voor jezelf een ketting of armband kopen met je eigen geboortesteen.

Met geboortebloem

Naast geboortestenen en natuurlijk sterrenbeelden zijn er ook nog geboortebloemen! Ook dat kan je geven als een persoonlijk sieraad. Je kunt deze bloemen laten ingraveren of je kiest voor een bedeltje in de vorm van deze bloem. Het is maar net wat jij mooi vindt. Wat deze bloemen dan zijn?

 • Januari = Sneeuwklokje
 • Februari = Viooltje
 • Maart = Kersenbloesem
 • April = Madeliefje
 • Mei = Lelietje
 • Juni = Roos
 • Juli = Waterlelie
 • Augustus = Klaproos
 • September = Aster
 • Oktober = Cosmea
 • November = Chrysant
 • December = Hulst

Natuurlijk kan je er ook gewoon voor kiezen om de lievelingsbloem van de ontvanger te geven…

lijn groen oudersenzo
Een bijzonder sieraad is een persoonlijk sieraad

Mooie teksten

Een slavenarmband of bijvoorbeeld een ring kunnen ook mooie teksten ingegraveerd krijgen. Misschien weet je zelf een mooie tekst of kijk gewoon eens rond bij webshops. ‘Not sisters by blood, but sisters by heart’ is een hele mooie tekst om cadeau te doen aan een speciale vriendin. Of wat dacht je van ‘sisters forever’ als een mooi cadeau voor je zusje.

Prachtige symbolen

Wat je aan een kettinkje kunt hangen is eigenlijk een lijst zonder einde. Wil je iets heel persoonlijks geven, dan kan je kiezen voor symbolen die ergens voor staan. Zo weet iedereen dat een kruisje voor het Christelijk geloof staat en dat een hartje voor liefde staat. Maar misschien hebben jij en de gever wel iets heel persoonlijks wat ergens symbool voor staat. Misschien is dat daarmee nog wel veel persoonlijker, want dan gaat het echt om iets tussen jullie. Ooit een mooie vakantie samen gevierd en daar een ritje op een kameel gedaan? Was dat een bijzondere ervaring of vakantie voor jullie? Dan kan een kameeltje als bedeltje juist heel leuk én super persoonlijk zijn om te geven!

lijn groen oudersenzo
Een bijzonder sieraad is een persoonlijk sieraad

Met een eigen foto

Wat ook heel mooi is, is een foto op een bedel laten zetten. Hier heb je allerlei variaties in. Je kunt een echte foto in een medaillon plaatsen of op een andere manier laten verwerken op een bedel. Het kan zelfs zo gemaakt worden dat het er meer op lijkt dat het gegraveerd is op het bedeltje. Kijk zeker eens rond om de mooiste variant te vinden!

Online kopen van gepersonaliseerde sieraden

Een leuke webshop is KAYA als je op zoek bent naar gepersonaliseerde sieraden. Ze hebben ruime keuze, leveren snel en gewoon met brievenbusbezorging, dus je hoeft er ook niet voor thuis te blijven! De sieraden worden met liefde handgemaakt en daarmee kan jij jouw persoonlijke verhaal goed uitdrukken!

liefs Wil

Meer informatie

Een sieraad als geboorteherinnering

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Fotografie: Marion Middendorp

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Kayasieraden.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *