Kids naar school en jij een opgeruimd huis!

Kids naar school en jij een opgeruimd huis!

In de herfstvakantie kreeg je vroeger nieuwe kleren. Dat was omdat je in die voorgaande zomermaanden groeide als kool, en aan het einde van de zomervakantie werd heel veel kleding opgeruimd of doorgegeven aan nichtjes en neefjes. 
Je moeder spitte in die laatste zomerweek alles uit. En niet alleen de kledingkasten. Jouw kinderrugzak werd op z’n kop gehouden en leeg gegooid, slaapkamers schoongemaakt en als ze de geest had nam ze ook de keuken nog even onderhanden. 

Het lijkt wat overdreven, maar het was dé manier om het nieuwe seizoen fris en opgeruimd te beginnen. Dit had niets met een voorjaarsschoonmaak te maken, dit ging om een opgeruimd gemoed en een nieuwe start, zo na het zomerseizoen. 
Geen gek idee, maar hoe pak je dat aan? 

Zomerspeelgoed aan de kant, in een mand

Allereerst al dat zomerspeelgoed opruimen. Dat ligt in de tuin, in de hal, in de garage en ga zo maar door. Pak een grote mand en krat en doe alles daar schoon in, als het tenminste nog heel is. Volgend jaar zomer kun je alles er zo weer uithalen. 

Zomerherinneringen, doe er iets leuks mee 

De slaapkamers van de kids uitmesten is een klusje. Behalve dat het zand nog op de vloer ligt, tref je er alle mogelijke herinneringen aan van de zomer. Bikini’s achter het bed, slippers overal, de schelpen van de vakantie op het bureau (inclusief zand). 

Geef het een leuke plek door bijvoorbeeld alle schelpen te wassen en te drogen en ze daarna in een glazen pot te doen. Leg er een waxinelichtje bovenop en je hebt een prachtig lampje als herinnering. Of maak er een collega van door ze op board of een stuk hout te plakken. Wees creatief. Het ruimt op en levert je een leuke herinnering aan de zomervakantie op. De rest kan natuurlijk netjes de kasten in. 

lijn groen oudersenzo
Kids naar school en jij een opgeruimd huis!

Tassen-controle, de hal weer schoon

En dan al die rugzakken in de hal. De grote Kipling voor school staat nog onder de kapstok, de strandtas ligt opgerold in een hoekje, de zwemtas… oeps, zit die nog vol? Alles omkeren, wassen, uitkloppen en de rugzak voor school weer klaar zetten. Schoon en fris. Die tas kan aan de kapstok, de rest kan opgeruimd. Hé, wat een ruimte in de hal! 

Koelkast-deur cleanen

Op de koelkast nog alle mogelijke tekeningen en eindwerkjes van vorig jaar? Die kunnen nu in de tekenmap. Het zijn mooie herinneringen, maar er komen er nog meer. Dus maak van de koelkast weer een ‘blanc canvas’. Natuurlijk altijd leuk om de mooiste tekening in te lijsten en elders op te hangen. 

Vergeet ook niet dat de koelkastdeur ook wel de plek is voor het nieuwe schema voor het nieuwe seizoen. Wanneer sporten? Wanneer zwemles? Wanneer verjaardagen? Ja, daar is ruimte voor nodig! 

Kledingkast uitmesten

En dan de kleding, waar het allemaal om begon. Dat wat te klein is, kon eigenlijk nog wel in de zomer, een hoogwaterbroek is als de zon schijnt zo gek niet, maar nu is het tijd deze door te geven of weg te doen naar een goed doel. Je pakt de komende weken nog even om te kijken wat er nog wel past en dan is het zomaar weer herfstvakantie.

liefs Marion

Meer informatie

Een opgeruimd huis? Ja graag, maar wel een beetje snel!
Effectief opruimen begint bij je zelf. Maar hoe dan?
Opruimen, hoe doe je dit zo snel mogelijk?
Opruimliedjes – Een gezellige manier van opruimen
Een opgeruimde woning met rieten mand

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *