Onmisbare items voor je babyuitzet; wat mag je niet vergeten?

Onmisbare items voor je babyuitzet

Vanaf het moment dat je je familie en vrienden vertelt dat er een baby in je buik groeit, word je bedolven onder de goedbedoelde adviezen. Iedereen kan je vertellen welke baby benodigdheden je echt moet hebben en welke niet. Ook op internet vind je allerhande lijstjes met spullen voor de babyuitzet. Zulke lijstjes zijn heel praktisch, zeker als je voor het eerst moeder wordt. Heb je niet zo’n groot budget en wil je weten wat je minimaal nodig hebt? Wij helpen je op weg.

Het inrichten van de babykamer

Het is heerlijk om alvast te dromen over je baby terwijl je zijn of haar kamertje inricht. Voor de kamer heb je in ieder geval een wieg of ledikant met een goed matras nodig en een commode. Op de commode leg je een aankleedkussen met hoes. Koop alvast een stuk of 50 luiers voor de eerste dagen. Je kan ook kiezen voor wasbare luiers. Je ontdekt al snel dat hydrofiel luiers onmisbaar zijn. Billendoekjes, een thermometer en spuugdoekjes horen ook bij de verzorgingsproducten van je baby. Vergeet niet een kruik te kopen. Baby’s kunnen zichzelf in het begin nog niet zo goed op temperatuur houden.

Het badderen van je baby

Het huidje van je baby is in het begin nog heel gevoelig. Gebruik daarom wasgel en shampoo die speciaal geschikt is voor baby’s. Een babybadje met standaard is handig, zodat je geen zere rug krijgt tijdens het wassen. De eerste maanden hoeft je kleine maar twee tot drie keer per week in bad. Heeft je kleine een droge huid? Smeer je baby na het badderen lekker in met speciale olie.

lijn groen oudersenzo
Onmisbare items voor je babyuitzet

De voeding

Wil jij borstvoeding geven? Bereid je goed voor met de juiste borstvoedingsproducten. Zo haal je vast zoogkompressen in huis. Als in de kraamweek blijkt dat het handig is om melk af te kolven kan je de aanschaf van een borstkolf overwegen. Deze hoef je niet vooraf al te kopen. Bestel de kolf en accessoires eenvoudig online als je ze nodig hebt.

Op pad met de kleine

Beval je in het ziekenhuis, dan gaat je kleine vaak dezelfde dag alweer met je mee naar huis. Je hebt dan ook meteen een autostoeltje nodig. Let hierbij op het keurmerk. De eerste dagen ga je nog niet naar buiten, maar na de kraamweek is elke dag wandelen met je baby goed voor jou en je kleintje. Zorg daarom ook voor een fijne kinderwagen.

Maak je niet te druk

Een goede voorbereiding is het halve werk, maar maak je ook niet te druk. Het is helemaal niet erg als je er net na de geboorte van je kleintje achter komt dat je toch nog iets vergeten bent. Online is er veel verkrijgbaar en er zijn vast wel mensen in je omgeving die even voor je naar de winkel willen. Wees niet bang om hulp te vragen.

liefs Marion

Meer informatie

Zwanger van de eerste, welke spullen heb je nodig?
Baby verzorgingsproducten, wat mag niet ontbreken?
Let op deze kwaliteitseisen bij de inrichting van de babykamer!
Babyuitzet checklist. Dit heb je allemaal nodig voor de komst van je baby!
Verzorgingsproducten voor je baby
Inrichting babykamer, wat heb je nodig?
Kwaliteitseisen voor de baby
De babykamer! Hoe richt je hem in?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog betreft een samenwerking.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *