Nieuwetijdskinderen, ADHD en Autisme

Nieuwetijdskinderen, ADHD en Autisme

Nieuwetijdskinderen, ADHD en autisme hebben een bijzondere overeenkomst met elkaar namelijk sterk ontwikkelde zintuigen. Ze zijn allen zeer bewust van prikkels van buitenaf. De een zal een heel goed ontwikkeld gehoor hebben, de ander een sterk ontwikkeld reukorgaan of soms meerdere zintuigen die sterk ontwikkeld zijn. Bewust of onbewust hebben ze een sterk ontwikkeld 6e zintuig waardoor hun intuïtie heel sterk is. Ze voelen haarfijn energieën die voor velen niet voelbaar zijn.

Onlangs hoorde ik van een lerares dat kinderen uit hun doen zijn op het moment vlak voor een natuurramp of tijdens een natuurramp. Ze zijn dan onverklaarbaar druk, stil of vertonen onverklaarbare emoties.

Autisme – Wat zijn de kenmerken?
ADHD, wat is dat?
Bestaan nieuwentijdskinderen

Gevoelig voor prikkels van buitenaf

Mede door hun sterk ontwikkelde zintuigen: ruiken, tastzin, aanvoelen, proeven, horen en zien, zijn ze heel gevoelig voor prikkels van buitenaf en reageren daar vaak op onverklaarbare wijze op. Het ene kind ziet energievelden, aura’s, de ander hoort stemmen of geluiden en weer een ander voelt energieveranderingen heel duidelijk aan. Dit is vaak moeilijk voor de omgeving die deze prikkels niet kent omdat men er nog niet bewust van is. Uit onderzoek blijkt dan kinderen zelfs het etiketje schizofreen krijgen opgeplakt terwijl er helemaal geen sprake is van ziekte doch van een natuurlijk ontwikkeld zintuig. Zelf was ik op jonge leeftijd begenadigd met een heel sterk ontwikkeld gezichtsvermogen. Ik zag energieën, orbs, en ik genoot ervan. Hierdoor werd ik vaak bestempeld als een dromer en kreeg ik vaak straf op school omdat ik niet oplette in de les. Mede hierdoor heb ik dit zintuig geblokkeerd en kreeg op 11 jarige leeftijd een brilletje. Door onbegrip van mijn omgeving is het automatische afweermechanisme opgetreden en is er een flinke blokkade ontstaan in mijn gezichtsvermogen.

Blokkades

Als kinderen niet begrepen worden in hun horen, voelen, zien et cetera, treden er automatisch blokkades op en dat hoor ik nu vaak van ouders die met hun kinderen mijn praktijk bezoeken. Alom, veel misverstanden. Er is nog nooit zoveel sprake geweest van ADHD, autisme en aanverwante aandoeningen als in deze tijd.

Nieuwetijdskinderen, ADHD en Autisme

Medicatie

Ouders moeten met hun kind naar artsen, kinderen moeten medicatie slikken terwijl dat vaak niet nodig is omdat er geen lichamelijke afwijkingen worden gevonden. Vaak wordt een etiketje geplakt omdat de medische wereld nog niet openstaat voor complementaire geneeswijzen. Er worden middelen voorgeschreven die zorgen voor enorme verstoringen in het energiesysteem van het kind waardoor blijvende schade wordt aangericht in de ontwikkeling van het kind.

Ayurveda

Ik werk complementair, dus vanuit de reguliere gezondheidszorg en vanuit de natuurgeneeswijze Ayurveda. Daar is de wetenschap dat alles energie is, dat de mens energie is, het uitgangspunt van het behandelen van klachten. Als we kijken naar India, waar Ayurveda vandaan komt, zien we heel weinig ziekten. Daar leven mensen samen met de natuur. Ayurveda is een leefwijze en erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie maar helaas nog niet geïntegreerd in de gezondheidszorg.

Nieuwe tijd

Nieuwetijdskinderen zijn de kinderen van de nieuwe tijd, een tijd van grote verandering in het bewustzijn van de mens. Ze bezitten ongekende wijsheid omdat ze sterk ontwikkelde zintuigen hebben en open staan voor informatie die ze niet ontvangen van hun ouders of op school. Laten we deze kinderen niet bestempelen als ziek, vervelend, moeilijk doch laten we hen stimuleren hun wijsheid te delen met ons. Veel nieuwetijdskinderen werken al in bedrijven, zijn keien in hun vakgebied, komen naar voren in de regering, werken in de complementaire gezondheidszorg met veel succes. Zij werden erkend en gestimuleerd. Doch er is een andere kant, er zijn nieuwetijdskinderen die niet gehoord werden, geblokkeerd, onder medicatie en bestempeld als niet toerekeningsvatbaar. Hun toekomst biedt nog maar weinig uitdagingen en perspectieven.

Luisteren

Laten we luisteren naar onze kinderen, hen prikkelen zich te ontwikkelen tot een liefdevolle volwassene. Voor ouders en leraren niet gemakkelijk doch de enige weg om deze kinderen te laten zijn wie ze zijn. Dat is de intentie geweest van mijn kinderboek en op die wijze draag ik een steentje bij naar erkenning voor de kinderen van de nieuwe tijd.

Meer informatie

Hyperactief – Preventieve tips bij overprikkeling
Nieuwentijdskinderen benader je liefdevol en met respect, niet met Ritalin!
Autisme – Wat zijn de kenmerken?
ADHD, wat is dat?
Bestaan nieuwentijdskinderen
Telepathie bij kinderen: Een bijzondere ervaring
Beelddenkers – Herkennen en erkennen
Hoogbegaafd – Wat betekent dit voor je kind?
Kenmerken van een ontwikkelingsvoorsprong
PDD NOS – Wat zijn de kenmerken?
Hoog sensitief en introvert of extravert gedrag
ragen aan onze Kindercoach Karina de Jong

Bronvermelding

Tekst: Marjo van Weenen
Stockfoto: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

2 reacties

 • Ik heb veel moeite met de nonchalante manier waarop hier de wetenschap en de fantasie door elkaar gebruikt worden. Ik begrijp dat je zelf ook uit de zweverige hoek komt, en dat je weinig onderscheid maakt tussen wat is aangetoond en wat mensen “voelen”of “geloven”. Ik heb respect voor allerlei geloofsovertuigingen, maar het is kwalijk als mensen die kinderen zouden moeten helpen, gaan denken dat er kinderen bestaan met “speciale krachten”. In India worden sommige “vreemde” kinderen hun hele leven in een tempel opgesloten en aanbeden. Dat terwijl er wel kinderen bestaan met HSP. Hoog sensitiviteit zit in het brein en is een versterking van de zintuigen. Het is geen connectie met het bovennatuurlijke of een teken van aquarius en de komst van de nieuwe tijd. Net zoals de bliksem geen bericht van de dondergod is. Het is kindermishandeling om te doen alsof een kind, welk kind dan ook, paranormaal begaafd is. Je zadelt een kind op met een vreemde beperking in zijn sociale leven. Er is nog nooit één geval van paranormale gave wetenschappelijk overeind gebleven. Het is een truukje, of bedrog – al zijn er mensen die zelf geloven dat ze paranormaal begaafd zijn, en dat is nog wel het meest zielig. Vroeger kon je voor verschillende soorten geloof en bijgeloof in een kerk terecht, tegenwoordig is er het internet met allerlei mooie gedachtekronkels en zelfbedachte verklaringen die kant noch wal raken. Ik ben psycholoog, en moeder van een kind met ADHD en Autisme. Deze website biedt mij een vreemde mix van wetenschappelijke informatie en zweverig geneuzel over aura’s die net zo min bestaan als kabouters, feeën en eenhoorns. Fabeltjes zijn leuk voor het slapen gaan. maar val ouders er niet mee lastig. Ik vind het schandalig dat mensen met hun opvoedingsvragen terecht mogen bij mensen die de gezondheidszorg vervuilen met hun intuïtieve (bij)geloofsovertuigingen. Mijn zoon heeft baat bij effectieve behandeling en zorg die getest is op werkzaamheid. Inmiddels ben ik helaas al veel “professionals”tegengekomen die zelf in dit soort sprookjes geloven zoals aura’s en andere zweverige shit. Jarenlang heb ik vanwege deze grote hoeveelheid onzin zelfs getwijfeld of HSP wel bestond. Het bestaat, er zijn kinderen die versterkte gevoeligheid hebben, maar er wordt een hoop onzin omheen verkocht alsof deze kinderen halve priesters zijn van een nieuwe hindoeïstisch-boeddhistische dogmatiek. Ik hoop dat u daarmee wilt stoppen, want u maakt uzelf belachelijk en u schaadt de gezondheidszorg met uw fantasieën en leugens. In India zijn heel veel mensen ziek en de gemiddelde gezondheid is er niet beter dan hier, zoals u stelt. Zie het rapport van de World Health organisation. De gemiddelde levensverwachting is er 68 jaar, in Nederland is dat 82 jaar.

 • Wat een heftige reactie van deze psycholoog en inderdaad het komt heel vaak voor dat ze zelf heel veel moeite hebben met het opvoeden van hun kinderen.
  En de wetenschappelijke medicatie Ritalin voor ADHD is ronduit en volgens P Gottsche zeer slecht te noemen.
  Een aanrader zijn boek dodelijke medicijnen of dodelijke psychiatrie.
  Dick Bijl idem dito.
  Maar goed kinderen laten buitenspelen en weer aandacht gaan geven kan een mooie les zijn.
  Fijne dag Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *