Nieuwetijdskinderen benader je liefdevol en met respect, niet met Ritalin!

Nieuwetijdskinderen, of te wel hoog sensitieve kinderen en jong volwassenen. Ze hebben een schitterende overwegend indigoblauwe sprankelende aura… je herkent ze meteen aan hun blik in de ogen en vooral aan de wijze waarop ze momenteel in het leven staan.

Nieuwetijdskinderen benader je liefdevol en met respect, niet met Ritalin!

Ook ik ben hoogsensitief en voel en herken deze kinderen / jonge volwassen meteen in een oogopslag. Bovendien ben ik een gezegende alleenstaande moeder met een hoogsensitieve zoon van 19 jaar. Hij is momenteel mijn leraar en spiegel en daardoor ben ik boeken gaan lezen, schreef ik het therapeutisch kinderboek(sprookje) Welles/Nietes om zo in de belevingswereld van “hoog sensitiviteit” te stappen en aan te reiken wat ik heb mogen ervaren en leren, om deze kids en jong volwassen te helpen.

Eigenwijs

Nieuwentijdskinderen, kids met ADHD en autisten worden als eigenwijs, eigenzinnig, niet geïnteresseerd, overactief, moeilijk opvoedbaar,afgesloten en noem maar op, bestempeld. Ze zijn heel wijs, hebben een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en uiten hun mening openlijk. Als hun de mond gesnoerd wordt keren ze zich naar binnen met alle gevolgen van dien.

Hoe word ik gehoord?

Het gevolg is vaak een negatieve vorm van aandacht trekken en dan is de cirkel rond. We horen ze wel maar niet op een liefdevolle manier.
Hun hele hart schreeuwt om liefde, gelijkwaardigheid, respect en vooral naar zichzelf te mogen uiten in wat ze zijn.
Het zijn liefdevolle kinderen die niet begrepen worden door hun omgeving en ze willen de wereld ontdekken op hun eigen wijze.
Sta toe dat je kind zich ontwikkelt. Ze hebben ervaringen nodig om keuzes te maken, hun ziel te evolueren en ze geven ons een goed voorbeeld. Ze kennen geen angst en proberen de dingen uit. En gaat het mis, laat hen dit ervaren… ze leren hiervan.

Onmacht

Momenteel verkeren heel veel Nieuwetijdskinderen, ADHD-kids en autisten in een gevoel van totale onmacht.
Er wordt niet geluisterd naar hen zoals ze dat graag willen, ze verstoppen zich achter de PC, hebben leerproblemen omdat ze school als onprettig ervaren en sluiten zich van de werkelijk. Ze kunnen zich niet ontplooien en worden niet gestimuleerd doch krijgen dingen opgelegd waar ze het nut totaal niet van inzien.
Ze spijbelen, vertonen agressief gedrag en zijn zeer onrustig. Het lijkt of ze niet willen luisteren en deelnemen aan het leven.
Velen zoeken de toevlucht tot drugs, alcohol, zwerven terwijl dit door liefdevolle communicatie, begrip, liefdevolle behandeling en evt. alternatieve geneeswijzen voorkomen kan worden.
Kinderen krijgen vaak al op jonge leeftijd Ritalin voorgeschreven om hen tot rust te brengen. Ja, dit werkt uitstekend voor de omgeving doch voor het kind helemaal niet.
Dit kan op latere leeftijd tot identiteitsproblemen, depressies, suïcidaal gedrag en totale afgeslotenheid leiden en dergelijke medicatie is sterk af te raden.

Enkele tips

Wees niet te beschermend maar kijk toe en grijp liefdevol in op momenten dat het echt nodig is. Geef duidelijk en liefdevol grenzen aan en kijk erop toe dat ze niet overschreden worden. Communiceer liefdevol met hen als met een volwassene en toon respect voor elkaar. Geef hen vooral het gevoel van gelijkwaardigheid, toon liefde en luister naar wat het kind daadwerkelijk zegt en bedoelt. Vraag ook aandacht voor jezelf zodat de energie kan stromen en het geen eenrichtingsverkeer is. Een liefdevol gesprek kan alleen gevoerd worden al beiden bereid zijn te ontvangen en te geven.
In communicatie is het belangrijk te “luisteren met je hart”, elkaar niet in de reden vallen en vooral “spreken met je hart”.

Behandeling

Mijn behandeling voor ouders en hooggevoelige kids, ADHD-kids en autisten is liefdevolle communicatie, vanuit het hart luisteren en spreken. Verder uitleg van wat ik kort heb beschreven, ook aan de opvoeders. Liefdevolle communicatie is altijd tweerichtingsverkeer.
Verder is behandelen op energetische gebied belangrijk om zo de meridianen, aura en chakra’s in balans te brengen en te genezen. Tevens is het nodig deze kinderen goed te verankeren in moeder aarde om zo weer vol vreugde deel te nemen aan het leven en te genieten.
Dan zie je vanzelf dat communicatie op gang komt, en genezing optreedt waar dat nodig is. De energie gaat weer stromen, de chakra’s zijn in balans en zo ontstaat er emotioneel en fysiek een evenwicht. De aura herstelt zich en wordt weer krachtig en dat zie je dan weer terug in je omgeving. Er ontstaat balans en van daaruit genezing.
Zowel het gedrag als gezondheid verbeteren, evenals de thuissituatie. Alleen begeleiden van het kind is onvoldoende want per slot van rekening gaat het om het welzijn van het gehele gezin.

Meer informatie

Hoogbegaafd, wat betekent dit voor je kind?
Bestaan nieuwetijdskinderen?
Nieuwetijdskinderen, ADHD en autisme

Bronvermelding

Tekst: Marjo van Weenen
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *