Nieuwe make-up. Van deze aankopen word ik blij!

Nieuwe make-up #blog60

Eigenlijk ben ik totaal geen doorsnee vrouw. Ik hou bijvoorbeeld niet van shoppen (hooguit online), modeperikelen of tassen (onhandig). Mijn partner daarentegen wel, dus hij vindt het eigenlijk best jammer dat ik er niet van hou. Meestal gaat hij daarom maar in zijn eentje shoppen, want ik ben er na één of twee winkels toch wel klaar mee. Er is echter één ding waar ik wel super vrouwelijk mee ben en dat is met make-up. Ik kan geen drogist of parfumerie inlopen, zonder iets te kopen. Een oogschaduw, een lipstick of een nieuw kleurtje voor mijn nagels. Het maakt niks uit, ik vind alles leuk. Als klein meisje ging mijn hart al sneller kloppen van al die fraaie kleurtjes en poedertjes en dat gebeurt eigenlijk nog steeds.

Uiterlijk

Het gekke is dat ik eigenlijk niet eens zo uiterlijk gericht ben, ik kijk veel liever naar de inborst van een mens, de pure dingen die een mens zo mooi kunnen maken. Als je mij echter ziet met al die make-up, sieraden en gekleurde nagels, zou je dat misschien niet eens direct denken. Ik heb jaren geleden mijn opleiding tot visagiste en schoonheidsspecialiste gedaan. Ik ben er uiteindelijk niks mee gaan doen, maar het zegt natuurlijk wel iets over mijn liefde voor make-up. Of misschien moet ik zeggen ‘liefde voor schoonheid’. En die schoonheid komt doorgaans echt niet uit potjes en poedertjes.

Volledig zichzelf!

Zelf vind ik iemand op z’n mooist wanneer hij of zij volledig zichzelf durft te zijn en zijn echte pure ik durft te tonen. Daar smelt ik van. Het is dan ook niet zo gek dat ik een trotse moeder in het kwadraat was toen de mentor gisterenavond over mijn zoon zei dat ze hem ‘geweldig’ vond omdat hij zo heerlijk zichzelf altijd is. Misschien toch iets met paplepel en zo, want onder al die vrolijke kleurtjes op mijn body, probeer ik inderdaad altijd zo dicht mogelijk bij mijzelf te blijven en dat is ook de boodschap die ik Rocco heb meegegeven. ‘Het maakt niet uit wat of wie je bent, als je maar jezelf bent’. Voor mijn gevoel leef je dan het gelukkigst en meest evenwichtig. Tenslotte lukt het je toch niet om het ‘iedereen’ naar de zin te maken. Het levert alleen maar frustraties op, als je het probeert.

lijn groen oudersenzo
Nieuwe make-up

Altijd wel een feestje

Er is altijd wel een excuus om make-up te kopen. Gewoon omdat het (bijna) op is, of omdat het er fraai uitziet, of omdat ik dat specifieke kleurtje nog niet heb en dat ik het graag wil uitproberen. Of gewoon omdat er een feestje in het vooruitzicht is. Die laatste is een hele goede reden, want eigenlijk is er altijd wel een feestje in het vooruitzicht. En anders geef je er toch gewoon zelf eentje?

Mijn laatste aanwinsten wil ik graag met jullie delen.

lijn groen oudersenzo
Nieuwe make-up
Nieuwe make-up

Voorlopig ben ik weer even zoet. Nou ja, in ieder geval tot ik de volgende drogisterij of parfumerie inloop.

liefs Marion

Extra informatie

Welke make-up producten gebruik je voor een stralende look?
Kindermake-up, vanaf welke leeftijd?
Makeup Revolution Lip Advent Calendar

Bronvermelding

Tekst & foto’s: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *