Een dagje naar het museum, educatief plezier voor iedereen!

Weg met het idee van stoffige oude zalen en zuchtende museumbezoekers! Het museum van nu is hipper, levendiger en spannender dan ooit! Vergeet die saaie schooltrips van vroeger; hedendaagse musea hebben een flinke upgrade gekregen. Voor iedereen, van jong tot oud, valt er iets te beleven. Terwijl papa en mama zich vergapen aan historische schatten, gaan de kleintjes op avontuur in kleurrijke en interactieve tentoonstellingen. En voor de tieners? Moderne kunstinstallaties en technologische snufjes zorgen voor de perfecte Insta-momenten!

Een dagje naar het museum, educatief plezier voor iedereen!

Reis door tijd en ruimte!

Samen met je gezin maak je een reis door tijd en ruimte, waar oude verhalen een frisse, nieuwe draai krijgen en fantasieën werkelijkheid worden. Het museum van vandaag daagt uit, inspireert en verbindt. Een plek waar geschiedenis en toekomst samenkomen en waar elk bezoek garant staat voor een dosis plezier en verwondering!

En CODA museum in Apeldoorn is het bewijs!

CODA Museum in Apeldoorn: een papieren paradijs!

Denk je dat papier alleen goed is voor het maken van vliegtuigjes of het schrijven van notities? Tot 12 november tovert CODA Museum in Apeldoorn gewoon papier om tot adembenemende kunstwerken met de “CODA Paper Art” tentoonstelling. Stel je een sissende papieren slang voor die plotseling tot leven komt. Of waan je in een andere wereld met levensgrote papieren slaapkamers waar elk detail je uitnodigt om dichterbij te komen. Laat je betoveren door de schittering van gouden origamigordijnen en duik in de magische wereld van papieren animaties.

Ook deze elfde editie mag je niet missen!

Dit is geen gewone tentoonstelling. Eens in de twee jaar geeft CODA Museum ruim baan aan de onbegrensde mogelijkheden van papierkunst. Deze elfde editie is absoluut niet te missen. Met het werk van 22 kunstenaars, zowel lokaal talent als internationale meesters, biedt “CODA Paper Art” een unieke kans om te zien hoe veelzijdig, innovatief en gewoonweg prachtig papier kan zijn.

Dus, of je nu een kunstliefhebber bent, geïntrigeerd door de transformatieve kracht van alledaagse materialen, of gewoon op zoek bent naar een uniek uitje, CODA Museum in Apeldoorn wacht op je. Verwonder je en laat je inspireren!

Een dagje naar het museum, educatief plezier voor iedereen!

Heel veel activiteiten!

Dompel je onder in een rijk scala aan activiteiten bij de tentoonstelling! Vul simpelweg je bezoekdatum in op coda-apeldoorn.nl/agenda en ontdek welk boeiend programma jou die dag te wachten staat. Plus, bij je bezoek aan CODA Museum ontvang je de fascinerende Tour de Papier routekaart zonder extra kosten. Hiermee ga je zowel binnen CODA, thuis, als op de Veluwe op een ontdekkingsreis door de papierhistorie in Gelderland. Voor een voorproefje, check coda-apeldoorn.nl/tourdepapier. Duik in het avontuur!

Tour de Papier voor Kids

Benieuwd naar de boeiende verhalen achter papier? Zin in een spannende natuurbingo? Of liever creatief bezig zijn met het knutselen van papieren beestjes en juweeltjes? De tentoonstelling heeft voor ieder familielid wat wils, allemaal rond het thema papier! Duik erin en laat je creativiteit de vrije loop!

CODA ExperienceLab, Junior & Atelier

Elke woensdag in augustus, van 14.00-16.00 uur, nodigt het ExperienceLab kinderen (7+) uit voor een gratis doe-sessie tijdens Werkplaats Woensdag: ontdek innovatieve tools en bouw mee aan de kartonnen wereld van Kartopia. Tegelijkertijd kunnen kids van alle leeftijden knutselen in de bibliotheek – mét grote glijbaan als bonus! In CODA Atelier creëer je prachtige papieren portretten. En houd de Nintendo Labo-activiteiten in de gaten; bij CODA vind je alle benodigde pakketten en Nintendo Switches. Hoe leuk én uitdagend is dat!

liefs Marion

Meer informatie

Op avontuur in het museum
De leukste uitstapjes

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: CODA museum

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *