Mijn review over de coach opleiding van GORTcoaching

Mijn review over de coach opleiding van GORTcoaching

Dit jaar heb ik een drastisch besluit genomen: het roer moest om! Mijn lichaam begon steeds meer te protesteren tegen “het vele zitten” en liet dit blijken door steeds meer pijntjes en kwaaltjes te geven. Mijn body gaf met deze alarmbellen een duidelijk signaal dat er een einde moest komen aan het vele – zittende – beeldschermwerk. Juist op dat moment (niets is “toeval”) zag ik een mailtje voorbij komen van de Weight Watchers, waarin zij op zoek waren naar nieuwe coaches. Ik draag de Weight Watchers al jaren een warm hart toe en het leek me vreselijk leuk om als coach aan te slag te gaan! Ik besloot het een kans te geven en stuurde een mail…

Stroomversnelling

Die mail was hartje zomer van dit jaar en daarna belandde ik in een stroomversnelling. Er volgde een presentatie, gevolgd door een online gesprek, een fysiek gesprek en uiteindelijk belandde ik in een intensief trainingstraject. Voor ik het wist gaf ik mijn eerste “eigen” workshop, voor een groep van 20 personen. Een sprong in het diepe, maar het ging goed. Stiekem voelde ik mij als een vis in het water en was ik blij deze stap – vooral voor mezelf – te hebben genomen.

Maar… ik ben perfectionistisch en ik vind het belangrijk een goed gevulde rugzak te hebben, waaruit ik tools kan pakken die ik kan inzetten op momenten dat dit nodig is. Hoe meer bagage, hoe beter. Dus ik ging op zoek naar een uitdagende coach opleiding. Na een online speurtocht vond ik deze bij GORTcoaching.

lijn groen oudersenzo
Mijn review over de coach opleiding van GORTcoaching

Kennismaking met GORTcoaching

Twee weken geleden, was het zover, mijn 3-daagse basis coachopleiding ging van start. GORTcoaching is een erkend kwalitatief coachbureau met expertise over professionele coaching. De training wordt gegeven door een professioneel coach, die op enthousiaste en uitnodigende wijze je op een positieve manier steeds verder laat groeien als coach.

Dag één staat vooral in het teken van kennismaking, groepsvorming, vertrouwen, veiligheid en een stuk theoretische kennis over het mooie beroep als coach. Door de professionaliteit van de trainer/coach verandert de sfeer al snel van “afwachtend en onwennig” naar “vertrouwd en veilig”.

Trainingsdag twee

Op dag twee ga je echt met elkaar aan de slag en komen er verschillende coachtechnieken aan de orde (intake, GROW, schaalvragen). Ondanks dat de dag intensief is, merk ik dat ik aan het einde van dag toch bruis van de energie. De vele technieken, de prettige handvatten, de mooie en intense gesprekken, alles heeft bijgedragen tot nieuwe inzichten en enthousiasme deze in de praktijk te kunnen inzetten.

Trainingsdag drie

Op de derde dag duiken we nog dieper in de materie. We leren reflecteren door het stellen van hulpvragen (trap af/trap op) maar ook hoe we “weerstand” bij de coachee kunnen ontdekken en hoe we daarmee kunnen omgaan. Als afsluiter oefenen we met “het werken met saboteurs”. Vooral het laatste heb ik mogen ervaren als een krachtige methode om eens anders naar onze weerstand te luisteren. Waar komt het vandaan? Waarvoor wil het ons beschermen? Ook deze dag wordt gevormd door mooie, intense en vooral leerzame gesprekken. Je leert niet alleen verschillende methodes te gebruiken, maar met deze training leer je vooral ook veel over jezelf.

Certificaat & examen

De training wordt op een mooie, positieve manier afgesloten, waarbij onze successen worden gevierd en een certificaat overhandigd krijgen. Nu vol goede moed en een rugzak vol nieuwe kennis, op voor het examen!

De opleiding was zeer professioneel met behoorlijk wat diepgang. Als je als (beginnend) coach meer tools wil hebben, dan is deze training absoluut een aanrader. Geen wonder dat GORTcoaching marktleider is.

lijn groen oudersenzo
Mijn review over de coach opleiding van GORTcoaching

Mijn ervaring

Persoonlijk heb ik deze training als bijzonder leerzaam en inspirerend ervaren. Het heeft mij praktische tools gegeven om coachees te helpen bij hun hulpvraag. Door deze training ben ik me zekerder gaan voelen als coach en completer als mens. De vele complimenten en opbouwende feedback, hebben mij nog eens extra bevestigd in mijn keuze. Doordat je de verschillende coachtechnieken op elkaar oefent, heb ik ook weer meer over mijzelf mogen leren.

Aan alles kun je merken dat bij GORTcoaching “de mens” op nummer één staat. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid en vanaf het moment van binnenkomst tot het laatste afscheid, kun je rekenen op een warme en persoonlijke benadering. Zo staat bij aanvang een tas voor je klaar (met daarin studiemateriaal, een naamkaartje, inspirerende kaarten, pennen, een schrift en een schrijfblok) en zijn er gedurende de dag allerlei versnaperingen en dranken te nemen.

Mooiste cadeau aan mijzelf

In het kader “lief zijn voor jezelf” is deze training het mooiste cadeau dat ik mijzelf dit jaar heb kunnen geven. Er waren genoeg redenen en excuses te bedenken, om deze training niet te doen of voor mij uit te schuiven, want druk, hectisch, geen tijd… Maar ik ben zo blij dat ik het mijzelf heb gegund om het juist wél te doen (nota bene in de hectische decembermaand). De training heeft mij niet alleen tools en kennis gegeven om vakkundig en professioneel mee aan de slag te gaan, maar het heeft me vooral heel veel enthousiasme gegeven en vertrouwen in mijzelf. Een mooier cadeau had ik mijzelf niet kunnen geven.

Mijn tip voor jou, gun jezelf eenzelfde kans, vraag een STAP budget aan en kies een verrijkende training die bij je past! Er zijn honderden redenen of excuses te bedenken om het niet te doen, er is echter maar één goede reden waarom je het juist wel zou moeten doen en dat ben JIJ!

Overweeg jij ook een coachopleiding? Kijk dan zeker even op de website van GORTcoaching!

liefs Marion

Meer informatie

Hoe ziet een goed CV eruit? Wat moet erin? Hoe bouw je hem op?
Partner, kinderen, werk, sociaal leven: hoe hou ik alle ballen in de lucht?
Moederschap en carrière, zo regel je dat!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Gortcoaching.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *