Een bezoek naar Kung Fu Panda 4

Al weken “zeurt” mijn zoon aan mijn hoofd, dat er een nieuwe Kung Fu Panda op komst is, die hij ab-so-luut wil gaan zien. Ik geef me op voor de première, maar blijkbaar gaat er iets mis in cyberspace, want ik hoor niks. Gek, want ik heb altijd leuk contact met Universal Studio gehad. Ik beloof mijn zoon dat ik hem dan binnenkort ga trakteren, want ik vind het altijd leuk om iets met mijn volwassen zoon te gaan doen. Vlak na de première word ik echter benaderd door mijn contactpersoon bij Universal; ze had mijn mail nu pas gezien. Geen probleem, kan gebeuren. Ze stuurt mij alsnog vier vrijkaarten op, zodat ik met het hele gezin naar de film kan. En dat was dus gisterenavond…

Een bezoek naar Kung Fu Panda 4

Ontspannen zitten

Gewapend met een grote bak popcorn (zoet/zout, wat een lekkere combi) en iets wat lijkt op blauwe smurfensnot (maar ongetwijfeld een soort slush puppy is, want koud), nemen we plaats in die fantastische relax seats waarmee de nieuwe Pathé in Ypenburg is uitgerust. Nog los van die heerlijke stoelen (waarbij je je benen volledig kunt strekken, ook als je langer dan 2 meter bent), heb je de beschikking over een klein tafeltje met bekerhouder. Laat de film maar beginnen!

De verwachting is hoog, want we hebben de drie voorgaande delen ook gezien en nu, acht jaar na de laatste film, ineens – want het voelt toch een beetje onverwacht – een deel vier! De eerste drie delen waren absoluut grappig, spannend en onderhoudend. Mijn zoon (20 plus) is niet voor niks enthousiast. Kung Fu Panda is namelijk zoveel meer dan een ‘kinderfilm’. Als ik rondkijk in de bioscoop, zijn de meeste bezoekers boven de 18. Terwijl het toch nog vroeg is, 18.00 uur.

Hoe was de film?

De film is precies wat je mag verwachten. Er zit humor in, spanning, snelheid, goede muziek, veel kung fu, prachtige landschappen en voldoende aantrekkingskracht om 94 minuten te kunnen boeien. Een algemene opmerking over de 3D, ik blijf het jammer vinden dat daar niet genoeg gebruik van wordt gemaakt. Juist bij animatiefilms liggen hier volop kansen. Maar dat terzijde, het gemis aan 3D spektakel, doet niks af aan de film op zich, behoudens dat je de film net zo goed in 2D kunt gaan bekijken.

Eigenlijk was met drie delen het verhaal van Po compleet, maar wat ik leuk vind, is dat er nu een geloofwaardige verhaallijn is ingezet waarop goed kan worden doorgeborduurd (en nee, daar ga ik verder niks over verklappen). Het zou mij dus niet verbazen als we binnenkort een deel 5 – en waarschijnlijk ook nog wel een deel 6 – kunnen verwachten. Hoewel dit ook op zichzelf staande films zouden kunnen zijn, want de reis van Po is met dit deel eigenlijk wel afgerond.

De slechterik vind ik verrassend. Het is een fantastisch resultaat van een heerlijk creatief brein, iemand heeft zich hier behoorlijk op kunnen uitleven. Ik hou ervan. Het komische duo meneer Ping en vader Li, zorgen voor een luchtige noot tussen het Kung Fu spektakel. Ook kent de film mooie boodschappen, zoals: “Geloof in jezelf, je kunt tot alles uitgroeien wat je wilt” en “Geloof in de goedheid van de ander”. Ik miste echter wel een beetje “De vurige vijf” in het verhaal, maar het weerzien van oude schurken maakten veel goed. Zij zorgden met elkaar voor een verrassende wending voor Po.

En verder wil ik eigenlijk niks verklappen en moet je gewoon lekker zelf naar de bioscoop om de film te gaan bekijken!

Een bezoek naar Kung Fu Panda 4

Omschrijving Kung Fu Panda 4

Na drie levensgevaarlijke avonturen waarin hij de grootste schurken ter wereld verslaat met zijn ongekende moed en waanzinnige vechtkunsten, wacht Po, de Drakenkrijger een nieuwe roeping. Dit keer iets veel rustigers, hij is verkozen tot spiritueel leider van de Vredesvallei. Dat brengt wel wat problemen met zich mee. Ten eerste weet Po net zo veel over spiritueel leiderschap als over diëten. En ten tweede moet hij heel snel een nieuwe Drakenkrijger vinden en trainen voor hij zijn nieuwe positie kan innemen.

Om het nog erger te maken, duikt er ook nog een kwaadaardige, machtige superschurk op, namelijk de Kameleon, een kleine hagedis die de vorm van elk wezen kan aannemen, groot of klein. En die Kameleon heeft haar kleine kraaloogjes laten vallen op Po’s Staf der Wijsheid, waarmee ze alle grote schurken die Po naar het geestenrijk heeft gestuurd terug zou kunnen halen. Po moet dus hulp zien te vinden en die vindt hij (soort van) in de vorm van de sluwe, scherpzinnige dief Zhen.

Zhen is een steppevos die Po nogal tegen zijn vacht instrijkt, maar die onmisbare talenten blijkt te hebben. Om de Vredesvallei te beschermen en uit de reptielenklauwen van de Kameleon te houden, moet dit komische, vreemde duo samenwerken. Gaandeweg ontdekt Po dat helden op de meest onwaarschijnlijke plekken opduiken.

Trailer Kung Fu Panda 4

liefs Marion

Meer informatie

De feestelijke oranje loper première van Garfield
Kijkwijzer vernieuwt en verfijnt met extra leeftijden en meer info

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Foto’s: Universal Pictures International

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *